Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2015-03-05 60
Neuromokslininkai maistą vadina „natūraliu apdovanojimu“. Tam, kad išliktume kaip rūšis, maistas, seksas ir rūpinimasis kitais, turi būti malonūs smegenims. Tai mus skatina tokius veiksmus atsiminti ir vis kartoti.
(7) 2015-03-05 42
Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas: į prekybai paruoštas vištas su dideliu švirkštu yra leidžiamas skystis. Ar tokia procedūra gali vykti ir Lietuvoje?
(0) 2015-03-02 7
Nepilotuojamų oro transporto priemonių panaudojimas kasdien tampa vis aktualesnis, ir kur kas daugiau įmonių siekia pasitelkti dronus paslaugų gerinimo bei populiarinimo kompanijose. Išimtimi netapo ir Singapūre įsikūręs restoranas, oro robotą pavertęs padavėju.
(0) 2015-03-02 34
Psichologija yra vienas iš lemiamų mažmeninio vartojimo veiksnių. „Visas prekybos centro interjeras iki kiekvieno jo milimetro yra suprojektuotas taip, kad pirkėjai į krepšelius dėtų daugiau prekių negu jiems reikia“, – rašo leidinys „La Voz de Galicia“.
(11) 2015-02-25 41
Dabartinis mūsų maitinimosi būdas smarkiai skiriasi nuo praeities. Yra ir nemažai egzotiškų gyvūnų, kuriuos lietuviai valgė bei medžiojo. Kai kurie iš jų dabar sukeltų nuostabą.
(7) 2015-02-23 37
Bulvių traškučiai laikomi sveikatai kenksmingu maistu, bet juos kasdien valgo 9 procentai 9–16 metų Lietuvos moksleivių. Kartais tokiu maistu alkį numalšinti bando ir suaugusieji. Apie dažno traškučių vartojimo žalą daug kalbėta ir dar kalbama, tad dabar nekartojant įgrisusių pamokslų, istorija apie tai, kaip šie traškučiai buvo sukurti.
(0) 2015-02-23 6
Pasidarė įprasta žiemą valgyti šviežius agurkus, salotas, pomidorus, ridikėlius iš prekybos centrų. Valgome tas daržoves ir galvojame, kad gauname dozę vitaminų ir stipriname imuninę sistemą. O kaip yra iš tiesų? Kiek nitratų gauname su pramoniniu būdu užaugintomis daržovėmis ir kaip jie kenkia žmogaus organizmui?
(0) 2015-02-20 19
Kanibalizmo atvejų istorijoje užfiksuota pačiais netikėčiausiais laikais ir pačiose netikėčiausiose vietose.
(5) 2015-02-19 -7
Sudarytas vadovas, kuriame pateikiamas sąrašas žuvų, kurių neverta pirkti, taip pat sąrašas žuvų, prieš kurias perkant reikėtų susimąstyti bei sąrašas žuvų, kurias galima valgyti, kiek tik norime.
(3) 2015-02-18 13
Netrukus prekybos centruose gali atsirasti nauja mėsos rūšis – šinšiliena. Mokslininkai šiuo metu atlieka tyrimus ir aiškinasi, kokia tai yra mėsa, o po to ji gali būti pristatyta Lietuvos rinkai.
(9) 2015-02-13 60
Jei pabodo virtas kiaušinis, kurio viduryje – geltonas trynys, gaubiamas balto baltymo, galbūt panorėsite sužinoti japonišką metodą, kaip verdant kiaušinį juos sukeisti vietomis taip, kad baltymas atsidurtų viduryje, o trynys – išorėje :) Vaizdo portale "Youtube" šį triuką pasauliui pademonstravo japonų virtuvės šefas, prisistatantis Yama Chaahanu. Tam papildomai reikės lipnios juostos, poros pėdkelnių ir... prožektoriaus.
(6) 2015-02-09 18
Sakyti jau tikriausiai net ir nereikia – česnaką valgyti išties sveika. Ypač šaltymečiu, kai už kampo tik ir tyko įvairios peršalimo ligos.
(16) 2015-02-09 -2
Pusantrų metų Lietuvoje gyvenantis ekvadorietis Fabianas Sanchezas sprogdina internetą. Užsienietis prieš kameras ragauja lietuvišką maistą ir viešai skelbia savo įspūdžius – ši vaikino idėja jau spėjo sužavėti tūkstančius.
(7) 2015-02-06 58
Zoe Butler nustėro atidariusi skardinę tuno ir joje išvydusi dvi gyvio akis, spoksančias į ją. Mažojo „monstro“ nuotraukos netruko apskrieti socialinius tinklus, kur visi spėliojo, kas per padaras tai galėtų būti. Kaip rašo britų portalas telegraph.co.uk, pasikonsultavus su mokslininkais, netrukus išaiškėjo tikroji šio gyvio tapatybė.
(9) 2015-02-03 29
<em>Šis „E“ priedų šeimos atstovas tikriausiai kelia daugiau ginčų, nei visi kiti. Jis plačiai naudojamas visokiausiuose maisto produktuose ir gaminiuose. Ar šis v<strong>E</strong>lnias to