Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2015-07-06 70
Tyrimai patvirtino, kad vos pora bananų aprūpina tokiu energijos kiekiu, kad po to energijos užtenka 90 minučių trunkančiai aktyviai mankštai arba fiziniam darbui. Tad nieko nuostabaus, kad bananus vertina sportininkai. Tačiau bananai apdovanoja ne tik energija – jų valgymas gali padėti išvengti ligų.
(1) 2015-07-06 34
Apie narkotikų perdozavimą šiuo metu Lietuvoje nekalba nebent tų narkotikų pardavėjai. Taip, svaigalai yra blogis, kuris žudo. Bet štai keli pavyzdžiai, kurie aiškiai rodo, kad to norintys ras ko perdozuoti, net sėkmingai sunaikinus visus nelegalius narkotikus. Neįtikėtina, bet įmanoma suvartoti mirtinai pavojingą arbatos ar briuselinių kopūstų dozę, o mirti ir nuo erekcijos.
(1) 2015-07-03 32
Rodos, gamta, visai kaip ir mes, mėgsta papokštauti. Arba vis dėlto nesame tokie tolimi augalams. Socialiniuose tinkluose apstu netikėtų, juokingų ir iš tikrųjų keistai atrodančių vaisių ir daržovių nuotraukų.
(8) 2015-07-03 0
Žmonės, turintys šviesių spalvų akis, kurias mokslininkai įvardina kaip mėlyną, žalią arba pilką, gali turėti didesnį polinkį į alkoholizmą, rodo Vermonto universiteto atliktas tyrimas.
(19) 2015-07-02 24
Kas lemia, kad vieni žmonės lengvai pakliūva į alkoholizmo kilpą, o kiti – nesunkiai atsispiria? Kokius kiekius ir kokiu dažnumu reikia gerti, kad tai jau būtų laikoma liga? Ar sunkios pagirios reiškia, kad jūs apsaugoti nuo alkoholizmo, o gal kaip tik priešingai? Kas blogiau – alkoholis ar lengvi narkotikai?
(1) 2015-07-02 15
Belgijos mėlynieji galvijai – tai tikri pievų milžinai, užsiauginantys neįtikėtinai didelę masę liesos, labai vertinamos jautienos. Tačiau tokiems galvijams išvesti natūraliu būdu prireikė kelių dešimtmečių griežto atrankinio veisimo. Bet Kinijos ir Pietų Korėjos mokslininkai, kurdami šių galvijų kiaulišką atitikmenį, nuėjo kur kas greitesniu ir pigesniu keliu.
(3) 2015-07-01 25
Gazuoti ir kiti saldinti gėrimai per metus pasaulyje nusineša bent 184 tūkst. gyvybių. Tai rodo naujausias tyrimas, kurį išspausdino žurnalas „Circulation“.
(4) 2015-06-30 7
Prasidėjus vasarai, pradeda labiau norėtis ir ledų. Karštą dieną kepinant saulei turbūt tai vienas skaniausių atsigaivinimo būdų. Negana to, kiekvienas gali išsirinkti pagal skonį, mat ledų šiais laikais yra įvairiausių, pradedant gaivinančiais vaisiniais, baigiant sočiais ir saldžiais šokoladiniais.
(1) 2015-06-29 8
Piešti ant paruošto kavos puodelio putų moka tik labiausiai įgudę baristai. Tačiau neseniai pristatyta "Ripple Marker" technologija leis garuojančios kapučino ar latė kavos paviršiuje pasigrožėti pačiais sudėtingiausiais atvaizdais – kad ir Mona Liza, jei nebus noro kavos puodelyje išvysti savo atvaizdo ar dar kokio nors netikėtumo. Galimybės, galima sakyti, beribės.
(6) 2015-06-24 41
„Freescale Semiconductor“ sukūrė technologiją, kuri gali iš esmės pakeisti maisto ruošimo procesą. Radijo dažnių skleidėjai užtikrina tolygų produkto šildymą, atšildo greitai ir gali įvertinti patiekalo paruošimo laipsnį.
(2) 2015-06-23 34
Mūsų jau seniai nebestebina šaldyti maisto produktai, galintys išbūti šaldytuvo kameroje ištisus mėnesius ir liekantys tokie pat skanūs ir maistingi, lyg jie būtų ką tik pagaminti. Šaltis yra ir neatsiejama neurochirurgijos dalis – gydytojai atšaldo paciento kūną iki 12-18 °C, kuomet tenka operuot aneurizmas smegenyse. Nekalbu apie vaisingumo klinikose užšaldoma spermą, kiaušinėlius ar net žmogaus embrionus! Bet ar gali šaltis suteikti mirusiais paskelbtiems žmonėms šansą į antrą – amžiną gyvenimą?
(3) 2015-06-23 44
Ar žinojote, kad bananui sirpstant keičiasi juo maistinė vertė? Sirpdami bananai tampa saldesni. Kodėl? Nes bananų sudėtyje esantys enzimai ima skaldyti krakmolą, kuris šiaip nėra saldus, į cukrų. Dėl to bananus taip pat yra lengviau virškinti, rašo tinklalapis „The Spirit Science and Metaphysics“.
(13) 2015-06-18 21
<em>Žmogui būdinga bijoti nežinomo maisto. Tai natūrali baimė, jos nereikia gėdytis. Visų pirma, ji išsaugojo gyvybes nesuskaitomai gausybei mūsų protėvių. Antra, mes vis vien jos neatsikr
(5) 2015-06-18 16
Oficialiame „McDonald‘s“ interneto tinklalapyje galima sužinoti, kokie ingredientai iš tiesų naudojami kiekvienam restorane gaminamam patiekalui. Vis dėlto dėmesį labiausia patraukia populiariosios skrudintos bulvytės.
(13) 2015-06-18 11
Ir ne tik gyvas liko, bet ir įvertino ją penkiomis žąsimis iš penkių.