Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(1) 2016-12-26 -3
Pakelkite ranką, jei jūsų stalo garbingoje centrinėje vietoje nesipuikuoja balta mišrainė. Šis visiems iki kaulų smegenų pažįstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rusijos, tačiau gerbėjų turi daugelyje šalių – ne tik Europoje, tačiau ir Mongolijoje, Lotynų Amerikoje.
(0) 2016-12-23 14
<i>Mokslo bendruomenėje kilo dar vienas skandalas dėl cukrų ginančio straipsnio</i>
(0) 2016-12-21 -29
Mus nuolat supa nesveiko maisto pagundos. Joms ypač sunku atsispirti per šventes – aplink tiek daug skanaus maisto ir visko taip norisi paragauti. Iš kitos pusės mums nuolat siūlo sveiko maisto alternatyvas lyg išganymą. Bet mokslininkai teigia, kad avies kailyje slypi vilkas – net sveikai atrodantys produktai iš tikrųjų gali būti kenksmingi. Pateikiame keletą sveiko maisto, kuris nėra toks jau sveikas, pavyzdžių.
(0) 2016-12-21 3
Nepakankamai gerai termiškai apdorotoje vištienoje aptinkamos bakterijos gali sukelti Guillaino-Barre sindromą (GBS), kuris savo ruožtu visame pasaulyje vadinamas vienu dažniausiai pasitaikančių neuroraumeninio paralyžiaus priežasčių.
(40) 2016-12-18 10
Paskirtasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga prabilo apie naują mokestį. Jis aiškino pritariantis idėjai papildomai apmokestinti pridėtinio cukraus turinčius produktus.
(3) 2016-12-16 18
Apsilankę prekybos centre galime pastebėti, kad daugelis vaisių ar daržovių turi tam tikrus lipdukus. Mat ir lipdukai būna skirtingi – kitokie skaičiai arba raidės. Pasirodo, jog pastarieji visgi turi svarbią reikšmę. Brightside.me paaiškina, ką iš tiesų lipdukai reiškia ir kodėl geriau ieškoti vaisių ar daržovių su jais.
(4) 2016-12-15 11
<i> Kadangi jau privaloma etiketėse pažymėti, kiek cukrų yra maisto produktuose, galime lengvai apskaičiuoti, kiek jų suvartosime, LRT RADIJUI sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos v
(2) 2016-12-14 54
Daugelis beria cinamono į kavą ar į kalėdinių sausainių tešlą ir nesusimąsto, ar tai tikras cinamonas, ar jį primenantis pusbrolis?
(1) 2016-12-13 13
Ar kada susimąstėte, kodėl jūs užsinorite šokolado vidury nakties ar visą dieną jus traukia prie sūraus maisto? Ar kada pasijutote visiškai bejėgiai prieš savo potraukį vienam ar kitam maistui?
(2) 2016-12-08 24
Patarimas žmonėms gerti daugiau vandens gali būti pavojingas, perspėja britų medikai, susidūrę su atveju, kai 59 metų moteris vandens ... perdozavo, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.
(0) 2016-12-03 4
Sveikatą stiprinti reikia visus metus, tada ir žiemos ne su siaubu, o su džiaugsmu lauksite, sako gydytojas Alvydas Unikauskas.
(11) 2016-12-02 13
Didieji vaisių tiekėjai pripažįsta, kad Lietuvos vartotojams vežami tik tie, kuriuos jie įperka, todėl dažniausiai ant vartotojų stalo patenka antros – žemiausios – klasės vaisiai. Šiems Europos Sąjungos reglamentai leidžia didesnį puvinio procentą, kenkėjų pažeidimus ir šiek tiek prastesnę išvaizdą bei dydį. Tačiau, lyginant su skandinavais, mes kartu su kaimynais lenkais daugiau suvalgome daržovių nei vaisių.
(0) 2016-12-02 8
Tamsiuoju metų sezonu, kai trūksta saulės, žmonės puola vartoti vitaminą D, bet jo perteklius gali daryti ir neigiamą poveikį, LRT RADIJUI sako gydytoja Jūratė Dobrovolskienė. Kad, norėdami jaustis geriau, nepadarytume organizmui žalos, Mykolo Romerio universiteto profesorė Jūratė Sondaitė pataria išbandyti vaizduotės pratimus, kurie taip pat skatina organizmą gaminti vitaminą D.
(8) 2016-12-01 53
Mokslininkai teigia, kad apyniai padeda apsisaugoti nuo riebalų kaupimosi kepenyse. Tyrimo metu paaiškėjo, kodėl žmonės, kurie vartoja spirituotus gėrimus labiau linkę sirgti kepenų ligomis negu tie, kurie vartoja alų, o taip pat paaiškėjo, kad alus, kuriame daugiau apynių yra mažiau kenksmingas sveikatai.
(3) 2016-11-25 17
Šiuolaikinis gyvenimo tempas ir nesubalansuota mityba veda prie dažnėjančių širdies ir kraujagyslių ligų. Naujausi tyrimai atskleidė, kad šių ligų gali padėti išvengti viso grūdo produktais praturtinta mityba.