Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(17) 2015-12-23 49
Žinoma, patikimiausias ir sveikiausias būdas – išvis atsisakyti alkoholio. Tačiau tai ne visada pavyksta - įsiūlo draugai, degustacijai sugundo smalsumas ar kitais būdais alkoholis suranda kelią į skrandį. Tuomet svarbiausias dalykas - nepasigerti. Tai pati didžiausia blogybė, kuri nutinka vartojant alkoholį. Kaip to išvengti - įdomūs patarimai iš profesionalaus aludario lūpų.
(12) 2015-12-10 23
Nulis promilių. Jeigu Vyriausybė ir Seimas pritars Vidaus reikalų ministerijos pateiktoms pataisoms, visiems vairuotojams galios nulio promilių alkoholio riba. Tai reiškia, kad vairuotojas negalės išgerti nė lašo alkoholio... tačiau ir valgyti kai kurių produktų?
(7) 2015-12-09 16
„Pirmąsias dienas, kai liaujiesi vartojęs angliavandenius, smegenys kelia streiką ir sako, kad nedirbs, mat visą laiką tu jai algą mokėjai popieriniais pinigais, o dabar staiga natūrinius mainus pradedi, bulvėmis atsiskaitinėji – nebeduodi gliukozės, prie kurios jos buvo pripratusios, ir liepi vartoti ketonus.
(41) 2015-11-25 60
<i>Vitaminai, mineralai, žuvų taukai… papildų, kuriuos galima įsigyti, sąrašas vis ilgėja. Kai kuriuos iš jų vartoti verta, kitų – ne. Atrinkome jums įrodymus</i>
(1) 2015-11-04 16
Panašu, kad pasaulyje nėra jokio kito augalo, kuris užimtų tokius milžiniškus žemės plotus, teikdamas taip mažai naudos žmonijai, kaip cukranendrės. O pagrindinis šio augalo produktas (be pelno) – šimtus metų kurta globalinė visuomenės sveikatos krizė, rašo „The Conversation“.
(3) 2015-10-19 24
<i>Kai kas sako, kad dabar auginamas ir apdirbamas maistas ne toks maistingas, kaip senelių laikais. Bet ar tikrai tai tiesa?
(3) 2015-07-23 28
Gydytojas-genetikas papasakojo, kas vyksta mūsų organizme išgėrus puodelį aromatingos kavos, ir nurodė penkis veiksnius, nuo kurių priklauso konkretaus žmogaus reakcija į kofeiną.
(13) 2015-06-18 21
<em>Žmogui būdinga bijoti nežinomo maisto. Tai natūrali baimė, jos nereikia gėdytis. Visų pirma, ji išsaugojo gyvybes nesuskaitomai gausybei mūsų protėvių. Antra, mes vis vien jos neatsikr
(23) 2015-05-22 -2104
Du britų gydytojai broliai Chrisas van Tullekenas ir Alexandras van Tullekenas pasiryžo neeiliniam eksperimentui. Visą mėnesį vyrai nusprendė vartoti alkoholį tam, kad suvoktų tikrąją jo žalą. Sakysite, kam to reikia – juk ir taip visiems žinoma, kad alkoholis kenkia? Tačiau vyrai norėjo išsiaiškinti kas mažiau kenkia – gerti kasdien po truputį, ar tik kartą per savaitę, bet daug.
(3) 2015-05-12 31
Japonijos gyventojai yra ilgaamžiškumo rekordininkai. Specialistai paskaičiavo, kad Okinavos salos gyventojai net penkis kartus rečiau nei europiečiai kenčia nuo insulto, infarkto bei vėžio. Tai paaiškinama tuo, kad jie pasižymi savitu požiūriu į gyvenimą ir mitybos sistemą. „Esu sveikas, kol man įdomu“, – tai Japonijos ilgaamžių šūkis.
(2) 2015-05-06 88
Po dietos džiaugėtės sumažėjusiu svoriu, tačiau išsivystė alergija riešutams? Atsisakėte mėsos ir pradėjote vegetariškai maitintis, bet pradėjote nebevirškinti pieno? Sesijos metu valgėte vien picas ir kebabus, o dabar niekaip netirpsta priaugę kilogramai? Kodėl Jus nusprendėte, kad tai vien tik Jūsų nusiskundimai? Gana tikėtina, kad tuo pačiu skundžiasi ir savo nepasitenkinimą reiškia mūsų nematomos, nuvertintos ir ignoruojamos antrosios pusės.
(7) 2015-02-23 37
Bulvių traškučiai laikomi sveikatai kenksmingu maistu, bet juos kasdien valgo 9 procentai 9–16 metų Lietuvos moksleivių. Kartais tokiu maistu alkį numalšinti bando ir suaugusieji. Apie dažno traškučių vartojimo žalą daug kalbėta ir dar kalbama, tad dabar nekartojant įgrisusių pamokslų, istorija apie tai, kaip šie traškučiai buvo sukurti.
(42) 2015-01-26 0
<p style="font-style:italic">Sie­ja­ma su įvai­riau­siais su­sir­gi­mais ir ne­šio­jan­ti eko­prie­šo eti­ke­tę, mė­sa tu­ri bė­dų su įvaiz­džiu. Bet įro­dy­mai sa­ko, k