Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Riebalai ir riebus maistas (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-11-14 0
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atliktais tyrimais, 2 proc. padidinus iš transriebalų rūgščių gaunamų kalorijų suvartojimą, širdies ligų rizika išauga net 23 procentais. Tai gali sudaryti vos kelis papildomai suvartotus gramus riebalų iš kenksmingiausio šaltinio – transriebalų, dažnai vadinamų „riebalais žudikais“. Apie tai – pokalbis DELFI laidoje „Sveikatos receptas“ su gydytoja dietologe, medicinos mokslų daktare Edita Gaveliene.
(0) 2019-10-31 4
Nuo lapkričio 1 dienos įsigalioja reikalavimas, kad Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose vadinamųjų transriebalų kiekis negali viršyti 2 gramų 100-te gramų riebalų.
(1) 2019-10-21 4
Nuo šiandien Seime galima pamatyti žurnalistės Viktorijos Mickutės virtualios realybės dokumentinį filmą „Palmių aliejaus prakeiksmas“ bei meninę instaliaciją apie palmių aliejaus žalą aplinkai. Spalio 23 d. Seime vyks apskritojo stalo diskusija „Lietuva be palmių aliejaus – misija (ne)įmanoma“.
(0) 2019-09-17 17
Visi žino, jog nesveikas maistas lemia nutukimą, diabetą ir kitas sveikatos problemas. Tačiau naujas tyrimas rodo, kad riebus ir angliavandenių prisotintas maistas sukelia ir neurologinius pokyčius smegenyse. Skaitydami šį straipsnį norėsite į šalį pastumti tą mėsainį.
(27) 2019-08-30 1
Daugybė viena kitai prieštaraujančių dietų ir mitybos rekomendacijų tiesiog glumina mus. Mes nebežinome, kaip turime elgtis, norėdami išsaugoti dailią figūrą. Vis dėlto mokslininkai jau daug ką išsiaiškino riebalų ir cukraus atžvilgiu ir žino, kokį poveikį organizmui gali padaryti jų ribojimas.
(0) 2019-08-19 6
Antrojo tipo diabetu dažniausiai suserga žmonės, kurie turi didelį viršsvorį, nesportuoja ir nesirūpina savo mityba. Tai reiškia, kad simptomus galima palengvinti pakeitus savo gyvenseną. Danijos mokslininkai visai neseniai atliko tyrimą, kuris parodė, jog valgydami daugiau baltymų ir riebalų turinčio maisto bei sumažindami suvartojamų angliavandenių kiekį nuo antrojo tipo diabeto kenčiantys žmonės gali lengviau kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
(2) 2019-05-19 16
Kepenų sveikata dažnai siejama su vyresnio amžiaus žmonėmis dėl dažno vaistų vartojimo, piktnaudžiavimo riebiu maistu ar alkoholiu. Tačiau spartėjantis gyvenimo ritmas, greito maisto poreikis, dietų kultas, nemokėjimas susidoroti su stresu, tariamas atsipalaidavimas savaitgaliais su taure rankoje lemia tai, kad net jaunų žmonių kepenų pažeidimai tampa sunkiai išgydomi.
(0) 2019-03-13 -8
Vertindami sviestą, žinovai kalba ne tik apie jo natūralumą ir naudą – kietuose gyvūniniuose riebaluose daugiausia sočiųjų riebalų rūgščių, kurios mūsų organizme skatina cholesterolio gamybą ir kaupimąsi. Tačiau ar tikrai reikėtų rinktis margariną arba tepamus riebalų mišinius?
(1) 2019-02-26 7
Palmių aliejaus naudojimas degaluose yra „netvarus“, nes lemia didelio masto tropinių miškų naikinimą.
(0) 2019-02-08 10
Potraukis saldžiam, sūriam, riebiam maistui ar konkrečiam produktui, pavyzdžiui, šokoladui, iš tiesų yra mūsų kūno nevalingi signalai, rodantys, ko iš tikrųjų mums trūksta. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ taip sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis priduria, kad jei suprasime, kodėl taip norisi tam tikro maisto, galėsime lengviau suvaldyti savo užgaidas.
(0) 2019-01-02 10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.
(0) 2018-11-29 -1
Ji priverčia darbuotis ruduosius („gerus“) riebalus. Eksperimentų su pelėmis rezultatai teikia daug vilčių
(0) 2018-11-12 3
Dauguma žino, kad maistas, kuris yra smarkiai perdirbtas ir turi daug cukraus, yra kenksmingas žarnynui. Tačiau naujausio tyrimo rezultatai parodė, kad stresas veikia organizmą taip pat ar net labiau nei ir didelį riebalų kiekį turintys maisto produktai, rašė dailymail.co.uk.
(4) 2018-10-25 17
Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir prieštaringų nuomonių. Tai sukelia visuomenės sumišimą.
(0) 2018-10-11 13
Kaip parodė neseniai atliktas tyrimas, tam tikras kassavaitinis kiekis šio aliejaus gali efektyviau nei „Viagra“ pagerinti lytinę vyrų potenciją.