Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Technologijos » IT

Jei neapsaugosite „Facebook“ paskyros, galite sulaukti tokių pornografijos „dovanėlių“

2015-08-21 (0) Rekomenduoja   (33) Perskaitymai (7650)
    Share

Net jei esate atsargus ir internete nespaudote visų nuorodų iš eilės, tai negarantuoja, kad pavyks išvengti gėdingų situacijų. Pavyzdžiui, jūsų „Facebook“ profilyje gali atsirasti pornografinių vaizdų – trečiadienį su tokia situacija teko susidurti Seimo nariui Kęstučiui Masiuliui.

Parlamentaro paskyroje nuoroda su nepadoriu vaizdu buvo paskelbta trečiadienio popietę. Pats K.Masiulis apie tai nieko nežinojo – nuorodą paskelbė ir 39 asmenis žinutėje pažymėjo vienas iš jo draugų sąraše esančių žmonių. Tiksliau, tai veikiausiai atliko virusas, mat paskelbta nuoroda yra kenkėjiška: susigundę matomu vaizdu ir paspaudę nuorodą, rizikuoja kompiuterį užkrėsti virusu (patikima antivirusinė programa apie tai turėtų iš anksto įspėti ir į svetainę neįleisti).

Panašūs atvejai „Facebook“ nėra retenybė. Ne pirmą kartą tai nutiko ir K.Masiuliui. „Čia jau ne pirmas kartas, sakyčiau, gal koks penktas. Anksčiau vis pasitaikydavo, o kai pamatau, užblokuoju tai paskelbusį asmenį ir pranešu „Facebook“ vadovybei“, – sakė parlamentaras.

Kaip ir didelė dalis kitų viešų asmenų, K.Masiulis į „Facebook“ draugus priima ir nepažįstamus, tik užmeta akį į profilį, ar anketa nėra fiktyvi – įkelta nuotraukų, įrašų, draugų ir kt.

Beje, apsidrausti, kad tokie atvejai nenutiktų, nėra sunku – tereikia pakoreguoti „Facebook“ privatumo nustatymus. Kaip tai atlikti?

Pirmiausia, prisijungę prie „Facebook“ spustelėkite trikampį puslapio dešinėje viršuje ir pasirinkite „Nustatymai“. Tuomet atsidariusiame puslapyje kairėje spauskite punktą „Timeline and Tagging Settings“.

Šiuo atveju aktualūs pirmieji du nustatymai. „Kas gali skelbti įrašus jūsų metraštyje?“ nustatykite „Tik man“ (įspėjame – tokiu atveju draugai nebegalės skelbti sveikinimų, tarkim, gimtadienio proga ant jūsų „sienos“).

„Peržiūrėti įrašus, kuriuose draugai tave pažymi, prieš parodant juos tavo laiko juostoje?“ – šį nustatymą derėtų įjungti (paspaudus „Redaguoti“ pasirinkite „Enabled“). Tokiu atveju jei būsite pažymėtas nuotraukoje, žinutėje, komentare ir kt., pirmiausia gausite įspėjimą ir, kol pats nesutiksite, pranešimas nepasirodys ant jūsų „sienos“.

Verta skaityti! Verta skaityti!
(57)
Neverta skaityti!
(24)
Reitingas
(33)
Komentarai (0)
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Komentarų kol kas nėra. Pasidalinkite savo nuomone!
Kiti tekstai, kuriuos parašė Gediminas Gasiulis
Naujausi įrašai

Įdomiausi

Paros
38(3)
23(0)
23(0)
19(4)
16(3)
Savaitės
113(20)
60(0)
Mėnesio
139(14)
113(20)
110(4)
108(15)
106(13)