Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Technologijos » IT

Norite to ar ne „Google“ jus persekioja - galite tam užkirsti kelią, bet patirsite ir neigiamų padarinių

2018-08-14 (0) Rekomenduoja   (7) Perskaitymai (165)
    Share

Galvojote, kad jūs galite valdyti privatumo nustatymus savo išmaniajame telefone? Pasirodo, tai nėra tiesa. „Associated Press“ tyrėjai nustatė, kad daugelis „Google“ servisų „Android“ ir „iOS“ išmaniuosiuose telefonuose renka jūsų lokacijos duomenis net ir tada, kai savo įrenginio nustatymuose šią galimybę išjungiate. Prinstono universiteto mokslininkai tai patvirtino.

Paprastai „Google“ aplikacijos jūsų paklausia, ar galima rinkti jūsų lokacijos duomenis. Jeigu sutinkate, „Google Maps“ rodys jūsų vietos istoriją ir kai kuriems tai gali nepatikti. Būtent todėl visuose telefonuose yra galimybė sekimą išjungti – išjungus šį nustatymą, išmanieji telefonai įspėja, kad absoliučiai jokia informacija apie jūsų lokaciją nebebus saugoma. Visgi kai kurios „Google“ aplikacijos ir toliau jus stebi, nors jūs su tuo nesutinkate.

Pavyzdžiui, kiekvieną kartą jums įjungus „Google Maps“, kompanija automatiškai išsaugo jūsų vietovę savo serveriuose, o orų prognozių aplikacijoms kiekvieną kartą atnaujinant savo duomenis, jos apytiksliai nustato kur jūs esate. Netgi kai kurios visiškai su lokacija nesusijusios „Google“ paieškos vis tiek siunčia jūsų esamą vietą į „Google“ serverius.

Ši problema šiuo metu paveikia du milijardus „Google Android“ OS naudotojų ir šimtus milijonų „iPhone“ naudotojų, besinaudojančių „Google Maps“ arba „Google“ paieška. „Google“ teigimu, jie nieko neslepia ir problemos nėra: „Yra keletas skirtingų būdų, kaip „Google“ gali panaudoti lokaciją, kad pagerintų vartotojo patirtį. Be to, žmonės bet kuriuo metu gali lokacijos stebėjimą įjungti arba išjungti, taip pat įmanoma ištrinti savo vietos istoriją“, – teigė „Google“ atstovas spaudai.

Norint visiškai sustabdyti „Google“ stebėjimą, vartotojai gali išjungti kitą, iš pirmo žvilgsnio, su lokacija visiškai nesusijusį nustatymą, pavadinimu „Web and App Activity“, kuris paprastai yra įjungtas ir saugo įvairią informaciją iš „Google“ aplikacijų. Tiesa, išjungus šį nustatymą, „Google“ paieškų tikslumas smarkiai sumažės, o „Google Assistant“ praras dalį funkcionalumo.

Vietos informaciją, kurią „Google“ jau turi, galite rasti ir pašalinti užėję į myactivity.google.com, nors paprastai atrasti norimus duomenis yra kiek sudėtinga. Privatumas pastaruoju metu yra ypač dažnai aptariama problema – į privatumo skandalą yra įsivėlęs ir „Facebook“ socialinis tinklas, ir daugybė kitų didžiųjų technologijų kompanijų.

„Google“ su šia problema taip pat susiduria ne pirmąjį kartą – kompanija yra nuolat kritikuojama už tai, kad praktiškai visi vartotojų duomenys yra naudojami įmonės pelnui už reklamą didinti.

Verta skaityti! Verta skaityti!
(11)
Neverta skaityti!
(4)
Reitingas
(7)
Komentarai (0)
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Komentarų kol kas nėra. Pasidalinkite savo nuomone!
Naujausi įrašai

Įdomiausi

Paros
101(0)
27(0)
26(0)
24(0)
16(0)
15(0)
14(3)
13(0)
12(0)
Savaitės
115(0)
106(32)
57(0)
Mėnesio
178(16)
136(21)
129(2)
94(0)
90(0)