Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Technologijos » IT

Erzina žmogus socialiniuose tinkluose? Nutildykite įkyruolius jų neužblokuodami

2021-08-19 (0) Rekomenduoja   (-2) Perskaitymai (275)
    Share

Greičiausiai kiekvienas esame atsidūrę situacijoje, kai socialiniuose tinkluose „draugo“ įrašai ar žinutės erzina, tačiau užblokuoti žmogaus nenorime. Gera žinia ta, kad vienos populiariausių programėlių „Facebook“, „Instagram“ ir kt. leidžia „nutildyti“ konkrečius žmones, o jie apie tai niekaip nesužinos. Kaip tą padaryti, pranešime žiniasklaidai pasakoja „Bitės Profai“.

„Socialiniuose tinkluose savo įrašais mus kartais gali erzinti ir tolimesni giminaičiai, seni draugai ar pažįstami, kurių užblokuoti – nenorime. „Facebook“, „Instagram“ ir programėlės „Messenger“, „WhatsApp“ ir „iMessages“ siūlo paprastus įrankius, kaip greitai ir lengvai juos „nutildyti“ ar bent sumažinti jų įrašų skaičių naujienų sraute. Taip jūsų naujienų srautas taps priimtinesniu“, – sako „Bitės Profė“ Agnė Adomaitytė.

„Facebook“: pasidarykite mėnesio pertrauką

Socialinis tinklas „Facebook“ leidžia net keliais skirtingais būdais kontroliuoti, ką matysite savo naujienų sraute. Vienas iš jų – „Atidėti“ (angl. Snooze) funkcija, kurią aktyvavę 30 dienų nematysite pasirinkto žmogaus įrašų, tačiau jis vis tiek liks jūsų draugų sąraše.

„Tai lengviausias būdas pailsėti nuo erzinančių žmonių įrašų savo sienoje. Po 30 dienų žmogaus įrašai sugrįš į jūsų naujienų srautą, o jis apie šią trumpą pertrauką nieko nesužinos“, – tikina „Bitės“ išmaniųjų įrenginių ekspertė ir priduria, kad norėdami trumpam pailsėti nuo draugo turinio, prie bet kurio jo įrašo spustelėkite tris taškelius ir pasirinkite „Atidėti 30 dienų“.

Kitas būdas savo naujienų sraute nebematyti tam tikro žmogaus įrašų, bet likti draugais – jo nebesekti. Tam spustelėkite tris taškelius prie bet kurio jo įrašo ir pasirinkite „Nebestebėti“. Arba galite nukeliauti į jo paskyrą, spustelėti „Draugai“ ir „Nebestebėti“.

„Instagram“: pasirinkite, ką apriboti

„Instagram“ taip pat leidžia pašalinti sekamų žmonių įrašus iš savo naujienų srauto jiems nežinant. Tik šia galimybe galėsite pasinaudoti prisijungę per programėlę. Norėdami apriboti žmogų per naršyklę, turėsite imtis griežtesnių veiksmų – nustoti sekti ar užblokuoti įkyrų draugą.

 

„Jei žmogus dalinasi turiniu, kuris jums neaktualus, spustelėkite tris taškelius prie vieno iš jo įrašų ir pasirinkite „Slėpti“ (angl. Hide). Taip viskas, kuo jis dalinasi, bus parodyta vėliausiai, tačiau nebus visiškai pašalinta iš jūsų naujienų srauto. Jei visgi nuspręsite, kad apskritai nenorite matyti jokių žmogaus įrašų, ekrane pasirinkite „Nutildyti“ (angl. Mute) ir priklausomai nuo to, ką norite paslėpti, spustelėkite „Nutildyti įrašus“ (angl. Mute Posts“) arba „Nutildyti įrašus ir istorijas“ (angl. Mute Posts and Story)“, – pasakoja A. Adomaitytė.

Jei tiksliai žinote, kokio žmogaus turinį norite nutildyti, galite iškart nukeliauti į jo paskyrą, spustelėti „Sekamas“ (angl. Following), „Nutildyti“ (angl. Mute) ir priklausomai nuo to, ką norite paslėpti, aktyvuoti „Įrašai“ (angl. Posts), „Istorijos“ (angl. Stories) arba abu jungiklius.

 

„Nutildyti istorijas galite ir palaikę pirštą ant konkretaus žmogaus istorijos „Instagram“ naujienų srauto viršuje. Spustelėkite „Nutildyti“ (angl. Mute) ir įrašas nebus parodytas net ir antrąkart leidžiant jau peržiūrėtas istorijas“, – teigia „Bitės Profė“.

O kaip nutildyti pokalbius?

Be socialinių tinklų, dalis žmonių mėgsta siųsti įkyrias asmenines žinutes. Laimei, populiarios pokalbių programėlė saugo jus ir nuo tokių pranešimų triukšmo.

„WhatsApp“ pokalbių pranešimus išjungsite atvėrę konkretų susirašinėjimą ir „Android“ telefone spustelėję tris taškelius, o „iOS“ – grupės ar žmogaus vardą ekrano viršuje. Pasirinkę „Nutildyti“ (angl. Mute), o „Android“ – „Nutildyti pranešimus“ (angl. Mute Notifications), pažymėkite, kuriam laikui: 8 dienoms, savaitei ar net visam laikui nebenorite būti įspėti apie tam tikro žmogaus žinutes“, – sako A. Adomaitytė.

 

Norėdami nutildyti pokalbius „Messenger“, atverkite konkretų susirašinėjimą ir „Android“ telefone spustelėkite „i“ ikoną , o „iOS“ – žmogaus ar grupės vardą ekrano viršuje. Tuomet „Nutildyti“ (angl. Mute) ir pasirinkite, kuriam laikui: 15 min., 24 val. ar iki tol, kol nuspręsite funkciją išjungti, nebegausite pranešimų apie iš konkretaus žmogaus gautas žinutes.

„Bitės Profė“ primena, kad „iPhone“ telefonuose galite nutildyti tiek „iMessages“, tiek įprastu būdu gaunamas SMS žinutes. Tam atverkite konkretų susirašinėjimą, spustelėkite „i“ ikoną ir aktyvuokite „Slėpti pranešimus“ (angl. Hide Alerts) jungiklį. Pranešimų nebegausite iki tol, kol vėl čia nenukeliausite ir jų neįjungsite.

Tai yra pranešimas spaudai - pateiktos informacijos redakcija neredaguoja, o už pranešimo turinį atsako jį paskelbę autoriai.
Verta skaityti! Verta skaityti!
(2)
Neverta skaityti!
(4)
Reitingas
(-2)
Komentarai (0)
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Komentarų kol kas nėra. Pasidalinkite savo nuomone!
Naujausi įrašai

Įdomiausi

Paros
33(0)
32(0)
23(3)
23(0)
20(0)
20(0)
17(0)
16(0)
15(0)
14(0)
Savaitės
83(0)
73(0)
65(0)
59(0)
Mėnesio
234(8)
108(0)
105(26)
97(0)