Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maisto technologijos (Technologijų rinka | Technologijos)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(9) 2018-01-14 22
Vandens buteliai tapo kone neatsiejamu šiuolaikiško, šiek tiek „hipsteriško“ gyvenimo atributu, mat gyvenimo būdo ir sveikatos leidiniai nuolat mums aiškina: gerkite vandenį. Bet vanduo, jeigu jame yra bent kažkiek organinių medžiagų, labai traukia ir įvairiausias bakterijas bei dumblius, kurie buteliuose apsigyvena, išveši ir priverčia mus arba šveisti tarą, arba keisti ją nauja.
(2) 2017-05-19 10
Skamba nelabai skaniai, bet greičiausiai tai yra tiesa. Jei kartais pietaudami valgote žuvies ar jūros gėrybių, galite neabejoti, kad kartu su šiais patiekalais į jūsų skrandžius pateko ir plastiko.
(0) 2017-02-23 14
Jeigu dažnai valgote aštrų maistą, turime jums gerų žinių – gali būti, kad jūs gyvensite ilgiau.
(0) 2017-01-30 36
Lietuvos startuoliai toliau stebina atradimais. Taikydami įvairias technologijas, studentai siūlo naujovių maisto pramonei, medicinai, kitoms sritims. Bene daugiausia verslininkų dėmesio ir žmonių simpatijų pastaruoju metu teko startuolių sukurtam sausam medui.
(2) 2016-11-11 11
<i>Visame jūsų kada nors valgytame maiste saugoma Saulės energija, kurią augalai sugėrė vos prieš kelis mėnesius ar metus. Bet greitai dalis energijos jūsų lėkštėje gali būti iš Saulės
(0) 2016-10-17 -14
Maistinių dažų formulė tokia pati, kaip ir automobiliams skirtų dažų, bet maisto saugumo rodikliai – gerokai griežtesni, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.
(5) 2016-08-19 37
Stanfordo universiteto mokslininkai sukūrė mažytį prietaisą, kuris geba naudodamas saulės energiją išvalyti vandenį nuo pavojingų mikrobų.
(1) 2016-07-18 8
Kristaus stebuklų mokslininkai kol kas nepakartojo, vandens vynu paversti dar neišmoko, tačiau priartėjo kaip niekada arti. „Ecole Plytechnique Federale de Lausanne“ instituto Šveicarijoje tyrėjų komanda sukūrė galima sakyti amžiną vyno šaltinį.
(2) 2016-05-05 50
Net sausiausioje planetos vietoje įmanoma prasimanyti vandens. Čilės mokslininkai Atakamos dykumoje – sausiausioje vietoje žemėje – taip pat sugalvojo, kaip išgauti šį gyvybiškai svarbų elementą.
(25) 2016-04-22 52
<em>XX a. pa­bai­ga, tiks­liau, de­vin­ta­sis ir de­šim­ta­sis de­šimt­me­tis, ne­abe­jo­ti­nai su­kū­rė stip­rų šiuo­lai­ki­nių kom­piu­te­ri­nių sis­te­mų pa­g
(1) 2015-12-07 34
Žurnalas „Time“ kasmet sudaro sąrašą geriausių išradimų, kurie gyvenimą padaro geresniu ir patogesniu, o kartais – tiesiog linksmesniu. Pažiūrėkime, kas šiemet pateko tarp nugalėtojų.
(6) 2015-11-18 34
Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) tobulinama technologija, kuri leidžia du ar net daugiau kartų prailginti maisto produktų galiojimo laiką, išsaugoti maistinę jų vertę ir padidinti sveikatai naudingų medžiagų kiekius. Netemperatūrinės maisto produktų pasterizacijos metodas gali ne tik pakeisti iki šiol taikomą temperatūrinę pasterizaciją, bet ir tapti pagrindiniu metodu kuriant super maistą.
(0) 2015-10-11 5
3D spausdinimo technologinės galimybės žavi daugelį. Nuo šiol ši technologija skirta ir saldumynų mėgėjų fantazijai įaudrinti. Saldainių gamintoja „Katjes“ nusprendė Berlyne gyvenančius saldumynų mėgėjus vilioti pasitelkus 3D technologiją pagamintais guminukais.
(0) 2015-08-25 57
JAV Nacionalinei aeronautikos ir kosmoso administracijai (NASA) galime būti dėkingi už daugybę dalykų, padėjusių pažinti pasaulį, stebėti planetų judėjimą. Tačiau, pasirodo, kai kurie NASA išradimai praverčia ne tik danguje, bet ir žemėje.
(3) 2015-07-28 23
Lenkijos mokslininkai teigia atradę kiekvieno kiaulienos mėgėjo svajonę – kiaulieną su itin mažai kalorijų, riebalų ir daug daugiau baltymų. Pati mėsa pasak mokslininkų, skanesnė ir ilgiau išlieka šviežia.