Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Kulinarijos pasaulis (Žmonių pasaulis | Aktualijos, naujienos, įdomybės)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-01-31 2
Yra žmonių, kurie šokoladui abejingi, yra ir tokių, kurie dėl jo pamišę. Nesvarbu ar šokoladą valgote tik retkarčiais, ar kasdien, verta mokėti juo mėgautis. Skamba galbūt juokingai ar neįtikėtinai, bet darydami tam tikras klaidas prarandate nemažą dalį malonumo, kuriuo gali apdovanoti šis nuostabus skanėstas.
(0) 2019-01-21 12
Tikriausiai sviestas neatrodo kaip pats įdomiausias dalykas pasaulyje, apie kurio istoriją trokštumėte sužinoti kaip įmanoma daugiau. Galbūt taip atrodo todėl, kad šį maisto produktą naudojame 10 000 metų - nuo tų laikų, kai mūsų protėviai dar tik pradėjo jaukintis gyvūnus. Tačiau šiandien sviestas yra populiariausias riebalinės kilmės gaminys pasaulyje. Sviestas naudojamas itin gausiai – nuo patiekalų gardinimo iki pyragų kepimo.
(0) 2018-12-31 2
Naujieji metai daugelyje šalių pasitinkami valgant sėkmę nešančius patiekalus – nuo 12 vynuogių Ispanijoje iki lakštinių Japonijoje. Be to, Kolumbijoje viena daržovė gali išburti turtingus arba finansinių problemų kupinus metus, o Airijoje neįprastu ritualu su duona atbaidomos piktosios dvasios.
(0) 2018-12-28 -7
Pusryčiams daugelis mėgstame kiaušinius – virtus, keptus, kietu tryniu ar skystu, kiaušinienę ar omletą. Atrodytų, kad išvirti kiaušinius – juokų darbas, tačiau iš tiesų egzistuoja keletas taisyklių, kurios padės išvirti kiaušinius tobulai.
(0) 2017-12-02 -3
Riebus sūris turi didelę naudą žmogaus organizmui, bet jį reikia vartoti saikingai, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas. Pagal didžiausią sūrio kiekio suvartojimą pasaulyje užimame 8 vietą, nes vidutiniškai Lietuvoje vienas žmogus per metus suvalgo apie 20 kg šio riebaus pieno produkto.
(0) 2017-07-06 9
Sūrio vartojimas užkerta kelią vystytis žmogaus organizme vėžinėms ląstelėms, padeda išvengti diabeto bei širdies ligų rizikos ir yra nepamainomas kaulų audinį stiprinantis šaltinis, skelbia mokslo žurnalas „American Journal of Clinical Nutrition“.
(2) 2017-05-26 2
<em>MIT fizikai sukūrė naują pastos tipą, tinkamą būsimų gaminių formų programavimui. Priklausomai nuo apdirbimo, šie lakštai vandenyje keičia formą: iš plokščių „ruošinių“ gaun
(6) 2017-02-03 45
Ar tai, ką valgome, gali pagerinti jūsų žarnyno bakterijų balansą? Daktaras Michaelas Mosley bandė išsiaiškinti, kokie maisto produktai ir gėrimai gali turėti daugiausiai įtakos, rašo bbc.com.
(0) 2017-02-03 5
Aliuminio foliją galima aptikti kiekvienoje virtuvėje, tačiau ne kiekvienas žino, kad ne visiems maisto produktams ji skirta. Netinkamas jos naudojimas gali pakenkti sveikatai ar net sukelti vėžį.
(1) 2017-01-23 11
Be jokios abejonės, didžioji JAV žiniasklaidos dalis pastarosiomis dienomis yra užpildyta žiniomis apie naująjį prezidentą ir prieš jį nukreiptus protestus. Šiame kontekste galima pastebėti ir mažą, gana juokingą kitą naujieną – Viskonsino valstijoje iš sunkvežimio išbyrėjo „Skittles“ saldainiai. Regis, nieko įdomaus, tačiau šie brokuoti saldainiai buvo skirti vietinėms karvėms maitinti. Žmonės susirūpino – argi galima maitinti karves tokiu nesveiku maistu? Ar jų mėsa ir pienas dėl to netampa prastesni?
(0) 2017-01-19 2
Gyventojai sunerimę – kodėl į pieną ir kefyrą pradedamas dėti cukrus? Tokius klausimus pastaruoju metu išgirsta Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai.
(0) 2016-12-30 -1
Sūris yra žinomas dėl savo unikalaus kvapo, o kai kurių rūšių sūris netgi turi ne visiems patinkantį raugo kvapą. Tačiau netgi pelėsinis sūris gali pasirodyti skanus ir gero kvapo, palyginus su Dublino mokslo galerijoje eksponuojamu sūriu, kurį mokslininkai sukūrė iš žmogaus kojų tarpupirščių, pažastų, bambos bei burnos bakterijų.
(13) 2016-11-09 9
Lašinių tikriausiai niekuomet nerastume sveika mityba besirūpinančio žmogaus šaldytuve. Anksčiau šis maistas būdavo įtraukiamas į „juodąjį sąrašą“, tačiau dabar dažniau galime išgirsti teiginių, kad lašiniai gali būti net naudingi mūsų sveikatai. Tokie tvirtinimai, tikriausiai, džiugina ne vieno lietuvio širdį, tačiau ar tikrai mūsų tautos valgymo įpročiai yra tinkami?
(12) 2016-01-16 17
<i>Viskis – ne tik Škotijos nacionalinis pasididžiavimas, bet ir svarbi D. Britanijos užsienio prekybos dalis: 2014 m. škotiško viskio eksportuota už <a target="_blank" href="https://next.f
(9) 2015-07-12 12
<em>Dėl produktų embargo pranykus importiniam sūriui, rusų sūrio gamintojai nesėkmingai bando padirbti vakarietiškus gaminius</em>