Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Alus
 
 

Alus

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(4) 2019-08-13 9
Niekam ne paslaptis, kad dideli alaus mėgėjai dažniausiai išsiskiria iš kitų savo apskritu pilvuku, o kai kurie net atrodo tarytum prariję alaus statinę.
(0) 2019-05-28 9
Jei nuėjus į barą jums atrodo, kad alus ten gali būti pasenęs – tai ką galvotumėte apie 5000 metų senumo alų? Tokį neseniai sugebėjo pagaminti mokslininkų komanda Izraelyje, kuri vėliau sakė, kad alus, nors ir šiek tiek keistas, bet tikrai nėra neskanus.
(0) 2019-05-01 3
Archeologai rado įrodymų, kad Vario kultūra (isp. Cultura Wari) – viena iš Peru civilizacijų, gyvavusi dar prieš inkus, virė alų – ir kad šis gėrimas buvo itin svarbus kultūriniam bei politiniam jų imperijos gyvenimui. Būtent alus jiems leido gyvuoti daugiau nei 400 metų.
(8) 2018-12-31 3
Kylanti pasaulio temperatūra daro įtaką ne tik mūsų saugumui, bet ir tai ką mes geriame bei valgome. Panašu, jog eilė atėjo ir alui.
(14) 2018-05-15 12
Žmonių kultūra yra keista tuo, kad mes nusprendžiame, ką valgyti, o ko - ne. Maisto prieinamumas tėra vienas iš veiksnių, nusprendžiančių, ką valgysime pietums. Štai arkliena Lietuvoje nėra populiarus maistas, nors visai netoli ji laikoma delikatesu. Veganai apskritai yra linkę save riboti dėl įvairių priežasčių, tačiau jiems surasti tinkamo maisto nėra lengva. Ir ne todėl, kad jo nėra - tiesiog norint būti veganu reikalingos specialios žinios.
(12) 2018-03-08 63
Daugybė žmonių mėgsta alų ir tame nėra nieko blogo. Problemos prasideda tik tada, kuomet žmonės ima piktnaudžiauti alkoholiu, išsivysto priklausomybę, dėl to praranda socialinius ryšius ir motyvaciją. Visgi, bent teoriškai pamąstykime, kiek laiko žmogus galėtų išgyventi misdamas tik alumi? Atsakymas nustebins daugelį, tačiau šių skaičiavimų praktiškai patvirtinti tikrai nesinorės.
(9) 2018-01-17 34
Alaus pilvas - ne vieno žmogaus problema. Savaime aišku, kad alkoholio vartojimas yra susijęs su visa eile sveikatos problemų ir alaus pilvas yra mažiausia iš jų. Bet ar tai tik nėra mitas? Kaip alus, gėrimas turintis ne tiek jau daug kalorijų, gali sugadinti liemens linijas?
(4) 2017-12-11 9
Kartas nuo karto į viešumą išlenda kalbos apie vadinamą „nulinių promilių“ draudimą, kuris sumažintų leidžiamą vairuotojo girtumą iki visiško nulio. Galima iki begalybės diskutuoti, ar tokia dabar galiojančių normų pataisa apskritai atneštų kokios nors naudos ir ar ji būtų racionali. Visgi, mokslininkai teigia, kad žmogus neturėtų galvoti apie vairavimą net jei alkoholinių gėrimų vartojo visai nedaug. Tai įrodo ir vienas tyrimas.
(1) 2017-12-10 11
<em><em>Budweiser</em> kitą savaitę į orbitą siunčia miežių sėklas. Tai – tik pradžia bandymo virti alų ne tik Žemėje</em>
(1) 2017-09-28 9
Jei vartojant alkoholį jūsų veidas parausta, turėtumėte sunerimti, rašo Indy100.com.
(0) 2017-08-15 8
Jau keleri metai aludariai pastebi, jog traukiantis tradicinio alaus rinkai didėja nealkoholinio alaus paklausa. Vienos alaus daryklos duomenimis, 2014 m. Lietuvoje visoje alaus rinkoje bealkoholio alaus dalis buvo 0,73 proc., dabar – 1,26 proc.
(2) 2017-08-07 -13
Gyvename laikais, kai beveik visos didžiosios pasaulio valstybės turi po atominę bombą. Nors tikimybė, kad kils branduolinis karas, nėra didelė, ji vis dėlto egzistuoja. Todėl dabar įsivaizduokime, kad visai netikėtai įvyksta atominės bombos sprogimas, sprogimo banga sugriauna miestą, kuriame gyvenate, tačiau jūs netikėtai išgyvenate (tokia tikimybė taip pat egzistuoja). Jus ima troškinti. Aplink niekur nėra švaraus vandens. Tačiau staiga pamatote stipriai apgriautą maisto prekių parduotuvę, kurioje randate alaus, kolos bei dietinės sodos butelius.
(7) 2017-07-03 30
Vos prieš porą dešimtmečių terminas „probiotikai“ buvo žinomas tik ekspertams, o šiandien maisto produktų, kurių sudėtyje yra probiotikų atsiranda vis daugiau ir daugiau. Kas įdomiausia, probiotinėmis bakterijomis, gerinančiomis žarnyno sveikatingumą ir skatinančioms imunitetą, dabar yra praturtinami ne tik pieno produktai.
(4) 2017-03-10 29
Nuo kovo 1 dienos Lietuvoje vėl didėjo akcizas alkoholiui, dėl ko parduotuvėse pakilo svaigiųjų gėrimų kainos. Itin skaudžiai toks valdžios sprendimas palietė alaus mėgėjus, kurie ėmė skųstis, jog dabar parduotuvėje už butelį ar skardinę alaus teks pakloti eurą ar dar daugiau. Tačiau šį kartą mes kalbėsime ne apie alaus kainas. Kalbėsime apie stiklinius alaus butelius.
(8) 2016-12-01 56
Mokslininkai teigia, kad apyniai padeda apsisaugoti nuo riebalų kaupimosi kepenyse. Tyrimo metu paaiškėjo, kodėl žmonės, kurie vartoja spirituotus gėrimus labiau linkę sirgti kepenų ligomis negu tie, kurie vartoja alų, o taip pat paaiškėjo, kad alus, kuriame daugiau apynių yra mažiau kenksmingas sveikatai.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos