Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Baltymai
 
 

Baltymai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(5) 2019-09-30 8
Asmenims, kuriems nėra nustatyta jautrumo glitimui arba diagnozuota celiakijos, glitimo turinčių produktų vartojimas nekelia jokios apčiuopiamos rizikos, todėl jiems nėra jokios būtinybės išbraukti šių baltymų iš savo raciono. Tai išvada, padaryta apibendrinus neseniai atlikto tiksliais metodais pagrįsto tyrimo rezultatus.
(0) 2019-08-22 11
Kartais pasisavinti baltymus iš maisto ne taip paprasta – tam įtakos gali turėti tai, kaip maistas užaugintas, jo paruošimo būdas, kartais – jūsų organizmo būsena ar reakcija.
(0) 2019-08-19 6
Antrojo tipo diabetu dažniausiai suserga žmonės, kurie turi didelį viršsvorį, nesportuoja ir nesirūpina savo mityba. Tai reiškia, kad simptomus galima palengvinti pakeitus savo gyvenseną. Danijos mokslininkai visai neseniai atliko tyrimą, kuris parodė, jog valgydami daugiau baltymų ir riebalų turinčio maisto bei sumažindami suvartojamų angliavandenių kiekį nuo antrojo tipo diabeto kenčiantys žmonės gali lengviau kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
(0) 2018-11-23 4
Duonos lentynose pasiūla kaip niekada didelė – nuo klasikinio batono iki duonos su tokiais ingredientais kaip burokėliai ar saldžiosios bulvės. Tačiau kaip iš tikrųjų išsirinkti kokybišką produktą ir ko ieškoti jo etiketėje? Vilniaus universiteto profesorius ir mitybos specialistas dr. Rimantas Stukas teigia, kad svarbu atkreipti dėmesį į kelis svarbiausius aspektus – skaidulines medžiagas, baltymus bei pridėtinį cukrų ir druską. Būtent šie kriterijai padės atsirinkti sveikatai palankiausią produktą.
(3) 2018-04-11 9
Kiekvieną dieną galite atidžiai prižiūrėti savo odą, valyti, šveisti, drėkinti, bet, per pietus suvalgę sumuštinį, odai padarysite daugiau žalos nei praleidę vieną tokią procedūrą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.
(2) 2018-04-07 -2
Atrodo, kad oficialios gairės, nurodančios, kas yra, ir kas nėra sveika, nuolat keičiasi. Dar prieš dešimt metų kiekvienas buvo apsėstas noro sumažinti suvartojamų riebalų kiekį, o prekybos centrai buvo perpildyti mažai riebalų turinčiais produktais.
(3) 2018-01-02 -51
Naujame, keleto universitetų parengtame tyrime teigiama, kad vaikai, kurie nuo 6 mėnesių amžiaus su maistu gauna kiaušinių, pasižymi gerokai aukštesne cholino koncentracija kraujyje, taip pat gauna DHA ir omega 3 riebalinių rūgščių, kurios yra svarbios geram smegenų vystymuisi.
(0) 2017-12-02 -3
Riebus sūris turi didelę naudą žmogaus organizmui, bet jį reikia vartoti saikingai, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas. Pagal didžiausią sūrio kiekio suvartojimą pasaulyje užimame 8 vietą, nes vidutiniškai Lietuvoje vienas žmogus per metus suvalgo apie 20 kg šio riebaus pieno produkto.
(0) 2017-11-11 16
<em>Glitimas gali būti ne blogietis. Duomenys rodo, kad problemas pilve gali kelti kviečiuose esančios fruktanų molekulės jų netoleruojantiems žmonėms.</em>
(1) 2017-10-26 -3
Norintiems atsikratyti nereikalingų kilogramų, tiesiog būtina užsiimti sportu. Fizinis krūvis padeda sudeginti daug kalorijų. Matematika paprasta - reikia sudeginti daugiau kalorijų, nei suvalgote. Tačiau ar patikėtumėte, kad prieš treniruotę būtinai reikia sočiai pavalgyti? Štai kokį maistą nurodė mokslininkai.
(0) 2017-10-23 13
Japonijos Nacionalinis Pažangiojo pramoninio mokslo ir technologijų institutas (AIST) Osakos prefektūroje sėkmingai išvedė tokias vištas, kurių dedamuose kiaušiniuose yra veikliųjų vaistinių medžiagų, kurias galima naudoti gydant tokias ligas, kaip vėžys ar hepatitas, rašo the-japan-news.com.
(2) 2017-09-19 -7
„Ar pastebėjote, kai sveika mityba populiarėja, vis dažniau kalbama apie baltymus. Jų yra visur: užkandžiuose, pagrindiniuose patiekaluose, net gėrimuose.
(0) 2017-07-04 12
Valgyti vabalus siūlo jau ne tik tolimi azijiečiai ar vakarų europiečiai, bet ir mūsų kaimynai - lenkai. Lenkijos mokslininkai ragauja ir augina svirplius ir lervas. Jei jūs nuo tokios minties vis dar purtotės, lenkų mokslininkai tikina, kad vabalai - visų Žemės gyventojų ateities maistas.
(2) 2017-03-19 5
<i>Atsisakote gliuteno be diagnozės? Vis daugiau potencialios žalos sveikatai duomenų turėtų paskatinti permąstyti šį sprendimą</i>
(0) 2017-01-31 0
Žmonės, auginantys alergiškus vaikus, puikiai žino, kaip svarbu vengti net ir nedidelio alergeno maiste, kuris, neturint po ranka epinefrino, gali vaiką ir pražudyti. Alergologė imunologė Sujana Patela ir Amerikos alergijos, astmos ir imunologijos koledžo atstovas Davidas Stukusas tinklalapiui Time.com atskleidžia, kokio maisto reikia vengti tiems, kurie yra alergiški riešutams.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos