Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Bendrosios mitybos rekomendacijos
 
 

Bendrosios mitybos rekomendacijos

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-08-02 19
Protarpinio badavimo strategijų poveikis protiniam bei fiziniam darbingumui yra labai įvairus. Atlikus visai naują tyrimą paaiškėjo, kad taikant 10:14 modelį galima ne tik sulieknėti, bet ir prailginti gyvenimą.
(0) 2020-07-29 58
Gyvūnai žiemai ruošiasi kaupdami papildomus kilogramus riebaliuko, lietuviai vasarai – jų atsikratydami. Kažkam sekasi, kažkam nelabai. Kažkas kaltina plačius kaulus, o kažkas – lėtą medžiagų apykaitą.
(0) 2020-07-22 24
Grybai – skanu, bet ar sveika? Dietologės Daivos Pipiraitės-Lazarevičienės bei dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, grybų nauda žmogaus organizmui yra nenuginčijama. Visgi, abi specialistės sutaria, jog suvirškinti grybus gali būti sunku, todėl labai svarbu žinoti, kaip teisingai juos paruošti.
(0) 2020-07-21 2
Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja Emilija Petrauskienė sako: kai atrodo, kad skauda skrandį, diskomfortas kamuoti gali nebūtinai šį organą. Skausmas viršutinėje pilvo dalyje gali atsirasti dėl daugybės priežasčių.
(0) 2020-07-14 2
„Drėkiną organizmą, gerina odos būklę, virškinimą, valgant tik arbūzus pailsi ir apsivalo virškinimo traktas, inkstai ir visas organizmas“ – skelbiama vienoje iš socialinio tinklo „Facebook“ grupių. Ir visa tai neva – dėl trijų dienų arbūzų iššūkio.
(0) 2020-07-12 19
Lietuvos sporto universiteto (LSU) profesorius Albertas Skurvydas sako, kad, remiantis tyrimais, vėžiui atsirasti genetika turi tik 5–10 proc. įtakos, o aplinkos veiksniai – mityba, sportas, gyvenimo būdas – net apie 90–95 proc. Profesorius savo paskaitoje papasakojo, koks maistas padės apsisaugoti ar net kovoti su onkologinėmis ligomis, o koks – tik padidins riziką.
(1) 2020-07-07 10
„Niekada negalvojau, kad per didelį cholesterolio kiekį galiu turėti ir aš, nes neturėjau antsvorio, be to, maniau, kad taip nutinka tik vyresnio amžiaus žmonėms, o man apie 40 metų“, – pasakoja Vytenis. Prieš pusmetį nusprendęs pasitikrinti sveikatą, Vytenis buvo perspėtas gydytojų – kūne cholesterolio kiekis yra rizikingai didelis. Kardinaliai pakeitus mitybą, dabar vyras džiaugiasi teigiamais sveikatos pokyčiais net ir nepradėjęs vartoti vaistų.
(0) 2020-07-06 15
Apie aštrų maistą sklando daugybė teiginių – pavyzdžiui, jog jis naikina parazitus, degina kalorijas, jį galima valgyti labai retai, tačiau tai – itin sveika. Vis dėlto kaip yra iš tiesų? Gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė sudėliojo visus akcentus, kuriuos turi žinoti abi pusės – ir aštraus maisto mėgėjai, ir jo pakęsti negalintys žmonės.
(0) 2020-07-05 15
Dažniausiai dauguma žmonių savo imuniteto stiprinimu ir gerinimu susirūpina tik atėjus šaltajam sezonui ar prasidėjus gripo epidemijai. „Visi puola pirkti įvairius vitaminus, vaistažolių arbatas ir pradeda gerti imbierą su medumi, tačiau dažnai tokie staigūs sprendimai neduoda norimų rezultatų“, – sako BENU vaistininkė Inga Norkienė. Netylant kalboms apie antrą COVID-19 viruso bangą rudenį, vaistininkė kviečia nedelsti ir pradėti savo imuniteto stiprinimu rūpintis jau šiandien.
(0) 2020-06-23 4
Viskas aplinkui šyla: klimatas, oras, santykiai su Lenkija, alus bokaluose ir vanduo telkiniuose. Ir vis labiau norisi atsigaivinti. Turbūt nerasime prekybininko, kuris nenorėtų tuo pasinaudoti, ir nerasime piliečio, kuris nenorėtų atsivėsinti greitai ir skaniai. Jie užima parduotuvių šaldytuvuose užšaldytų pusfabrikačių vietą, o mūsų rankose – šaltam orui tinkamų karštų gėrimų vietą. Kas jie? Aišku – ledai.
(0) 2020-06-11 1
Skaidulinės medžiagos (arba maistinės skaidulos) yra sudėtinių angliavandenių tipas. Šių angliavandenių žmogaus organizmo virškinimo fermentai neskaldo. Skaidulinės medžiagos pasižymi daugybe privalumų sveikatai. Paprastai maistinių skaidulų gaunama su maistu, tačiau taip pat galima vartoti papildus su jomis.
(0) 2020-06-04 2
Plombyras, pieniški, grietininiai ar vaisiniai – pasirodo, visos šios trys ledų rūšis skiriasi ne tik savo pavadinimais. Laidoje „Delfi rytas“ dietistė, mitybos specialistė Vaida Kurpienė paaiškino, kokius ledus turėtume rinktis, kad jie būtų ne tik desertas, bet dar ir teiktų maistinės vertės. Kaip sakė pašnekovė, geriausias ledų pasirinkimas yra plombyras.
(3) 2020-06-03 3
Numesti nereikalingi kilogramai, sumažėjusi ligų rizika ir padidėjusi energija – tokius privalumus žada mitybos pagal kraujo grupes šalininkai. Tačiau neskubėkite susivilioti šiais pasiūlymais ir pulti darytis brangų maisto netoleravimo tyrimą.
(0) 2020-05-28 10
Kas yra geri ir blogi, naudingi ir pavojingi, lėtieji ir greitieji, sudėtiniai ir paprasti angliavandeniai? Ar tikrai norint numesti svorio, angliavandenius iš savo mitybos reikia išbraukti? Kokiais mitais apie šią maistinę medžiagą nereikėtų tikėti? Į visus klausimus laidoje „Sveiki! Su gydytoju Morozovu“ atsakė gydytoja dietologė Evelina Cikanavičiūtė.
(0) 2020-05-25 4
Koronaviruso COVID-19 sukeltas pasekmes Lietuvos gyventojai gali jausti dar ne vieną dešimtmetį. „Ilgalaikis priverstinis karantinas, ribotas fizinis aktyvumas ir neteisinga mityba gali sukelti širdies ir kraujagyslių ligų protrūkį, jei lietuviai nesirūpins jų prevencija“, - sako Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos gydytoja kardiologė Milda Kovaitė.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos