Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Bendrosios mitybos rekomendacijos
 
 

Bendrosios mitybos rekomendacijos

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-11-29 10
Šalyje toliau siaučiant pandemijai, daugelis esame labiau susirūpinę savo sveikata ir imamės įvairių imuniteto stiprinimo priemonių. Kartais jos gali nemenkai paploninti piniginę, o artėjant didžiosioms metų šventėms norisi rūpintis savimi ir neišleisti daug. „Camelia“ vaistininkė Evelina Zykienė dalijasi būdais, kaip taupiai sustiprinti imunitetą, kuriais pati naudojasi kiekvieną dieną.
(0) 2020-11-23 5
Sveikas maitinimasis yra vienas iš svarbiausių išorinių faktorių, veikiančių mūsų sveikatą. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė sako, kad maistas nėra vaistai, bet daro didelę įtaką ligų buvimui arba nebuvimui.
(1) 2020-11-12 9
Kaip numesti svorio? Šis klausimas ištisus metus kankina daugelį žmonių, o ir nuomonių yra labai skirtingų. Pravartu žinoti, kokius metodus taikydami galime pasiekti geriausių rezultatų, todėl neapsieisime be profesionalų patarimo. Šia tema savo įžvalgomis sutiko pasidalinti daugeliui gerai žinomas sporto, sveikos gyvensenos treneris ir mitybos specialistas Artūras Swan.
(0) 2020-11-11 0
Mokslininkai teigia, kad vienas svarbiausių svorio reguliavimo būdų – kalorijų skaičiavimas. Norėdami numesti svorio dažniausiai renkamės mažai kaloringus maisto produktus, tačiau ar taip elgtis yra teisinga? Galbūt reikia rinktis ne mažiau kalorijų, o daugiau būtinųjų maistinių medžiagų turinčius produktus? Galbūt kalorijos slepiasi visai nekaltuose maisto produktuose, apie kuriuos iš pradžių net nepagalvojame? Kokie užkandžiai atrodo „nekalti“, tačiau turi daug kalorijų? Šia tema savo įžvalgomis sutiko pasidalinti gydytoja dietologė Evelina Sabonaitytė.
(0) 2020-11-06 16
Du bananai per dieną ir po mėnesio organizme bus ženklūs pokyčiai – tikriausiai internete bent kartą yra tekę regėti kažką panašaus kiekvienam. Bananai padeda numesti svorio, turi daugybę mineralų, gerina sveikatą... Vis dėlto, ar tikrai du bananai kasdien yra sveikas mitybos pasirinkimas?
(0) 2020-10-27 11
Vieni riešutus vadina mėgstamiausiu užkandžiu, kiti – kąsnio dydžio energijos užtaisu, rašoma pranešime spaudai. Kiekviena jų rūšis mėgstama, vertinga ir savaip ypatinga. Spalio 22-ąją atšventus tarptautinę riešutų dieną kviečiame ne tik prisiminti jų naudą sveikatai, bet ir sužinoti keletą įdomių faktų apie riešutų vartojimo įpročius – kaip jie keičiasi?
(0) 2020-10-26 2
Daugeliui žmonių sveikatos krizė siejasi su pasaulį drebinančia Covid-19 pandemija. Tačiau ir iki jos netilo pavojaus varpai – neregėtais mastais augo onkologinių ligonių gretos, kasmet daugėja ir sergančių diabetu ar širdies bei kraujagyslių ligomis. KTU Maisto instituto mokslininkai dalinasi 3 vertingais, bet labai paprastais patarimais, kurie leis atitolinti susitikimą su sveikatos problemomis.
(0) 2020-10-21 -3
Rudenį daugiau žmonių ieško maisto papildų ir vitaminų, kurie padėtų palaikyti imuninę sistemą arba būtų skirti puoselėti grožiui. Tiesa, išsirinkti iš plataus asortimento tinkamiausią preparatą ne visada paprasta, svarbu ne tik žinoti, kokios medžiagos sudėtyje, bet ir koks jų kiekis jums reikalingas, todėl naudinga pasikonsultuoti su specialistais, šiandien tai daryti galima ir internetu ar telefonu. „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojanti vaistininkė Greta Maksimavičiūtė paaiškina, kuo naudingos dažnai įsigyjamuose maisto papilduose esančios medžiagos, rašoma pranešime spaudai.
(5) 2020-10-15 -4
Protarpinis badavimas gali būti nė kiek ne efektyvesnis nei tradicinės dietos ir net gali sumažinti liesą raumenų masę, rodo naujo klinikinio bandymo, kurio išvados skelbiamos žurnale „JAMA Internal Medicine“, rezultatai.
(0) 2020-10-05 26
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, kurios košės mūsų kūnui itin naudingos, o kurios skirtos tik nekasdieniniam paskanavimui. Tai, ką turime žinoti apie košes, papasakojo Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.
(0) 2020-09-29 -3
Daugelis nesusimąsto, kad dėl didelio maisto kiekio suvartojimo gali būti kaltas ne fiziologinis alkis, tačiau mūsų emocijos. Ilgainiui šį reiškinį tampa sunku atpažinti, nes jį gali sukelti tiek teigiamos, tiek neigiamos emocijos.
(0) 2020-09-23 10
Tikriausiai visi turime draugą, kuris kemša maisto kiek tik nori, o svorio vis tiek nepriauga. O jei svoris vis nekrinta, esame linkę kaltinti savo blogą medžiagų apykaitą. Bet ar tikrai? Apie ją laidoje „Sveiki! su gydytoju V. Morozovu“ papasakojo gydytoja endokrinologė dr. Lina Zabulienė.
(0) 2020-09-18 0
Jei būtų rengiamas labiausiai išgirtų vaisių konkursas, avokadai tikriausiai galėtų pretenduoti į vieną iš pirmųjų vietų. Panašu, kad galvodami tik apie avokadų naudą, dauguma pamiršta tai, kad jų galima ir padauginti. Be to, visus kitus riebalus pakeisti avokadais – didelė klaida. Apie tai papasakojo gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė.
(0) 2020-09-15 1
Viduržemio jūros dieta, keto mityba, „cheat day“, 5:2... Šie pavadinimai tikriausiai girdėti kiekvienam, kuris yra bandęs numesti svorio. Laidoje „Sveikatos receptas“ mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė aptarė šiuos populiarius lieknėjimo būdus ir pasakė, ko iš jų galima tikėtis.
(0) 2020-09-13 8
Gausiai vartojant pramoniniu būdu intensyviai perdirbtus produktus pakinta senėjimo procesus lemiančios chromosomos. Ši tyrimo išvada buvo pristatyta neseniai vykusioje internetinėje medikų konferencijoje.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos