Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Bendrosios mitybos rekomendacijos
 
 

Bendrosios mitybos rekomendacijos

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(6) 2019-06-05 -6
Knygos „Sveikata nuo pirmo šaukšto“ bendraautorė Kauno klinikų onkologė chemoterapeutė Edita Juodžbalienė įvardija vėžio atsiradimo priežastis, pataria, kaip jų išvengti ir pateikia 5 žingsnius, kaip išvengti šio baisaus susirgimo.
(1) 2019-06-02 12
Dauguma žmonių, spausdami apelsinų sultis ar tiesiog valgydami apelsinus linkę nuimti išmesti vaisiaus minkštimą supančią baltą žievelę.
(0) 2019-05-24 0
Suvalgyti dėžutę ledų ar pakelį traškučių – ne pats geriausias pasirinkimas. Bet kai žmogus stresuoja, dažniausiai renkasi ne morkų lazdeles, o kaloringą maistą.
(0) 2019-05-21 -1
Intuityvus valgymas atsirado iš pasipriešinimo dietoms, kurios labai paplito po II pasaulinio karo. Pasak gydytojos Aušros Jauniškytės-Ingeleviečienės, vienas iš blogiausių dalykų, ką padaro dieta, yra tai, kad ji padidina valgymo sutrikimų riziką iki 12 kartų. Dieta vėliau sukelia persivalgymo atvejus, svorio padidėjimą, skatina nepasitenkinimą savimi, depresijos, nerimo simptomus. Nors tuo metu ir nukrenta svoris, vėliau jis grįžta žymiai didesnis.
(2) 2019-05-20 -19
Naujausių tyrimų duomenimis, netinkamą mitybą, kaip veiksnį, smarkiai lemiantį cholesterolio kiekio padidėjimą kraujyje, įvardija daugiau nei trečdalis apklaustų lietuvių ir net 94 proc. mano, kad laikantis dietos galima visiškai ar bent iš dalies pažaboti cholesterolio didėjimą.
(2) 2019-05-19 1
Patarimai, kaip geriau mesti svorį ir kokios dietos laikytis, keičiasi greičiau nei užtrunka sudaryti kassavaitinį maisto produktų pirkinių sąrašą. Todėl womenshealth.com.au nutarė išsklaidyti su sveika mityba susijusius mitus ir pasiteiravo ekspertės patarimų, kad neliktų jokių neaiškumų.
(0) 2019-05-18 1
Vis dar kalbama, kad negalima vartoti riebių pieno produktų, kiaušinių, esant aukštam cholesterolio kiekiui kraujyje. Tačiau daktaras Michaelis Moslis paneigė plačiai paplitusius įsitikinimus ir atsakė į dažniausiai užduodamus klausimus cholesterolio tema.
(0) 2019-05-13 3
Sveika mityba – vis labiau populiarėjanti, tačiau keičiant įpročius dažnai galime ir suklysti. Kokias klaidas galime padaryti ir kaip teisingai imtis naujų įpročių – DELFI TV pasakojo natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė.
(0) 2019-05-13 10
Pažįstamas neseniai manęs paklausė, ar didesnės vitamino C dozės padės apsisaugoti nuo visų infekcijų, taip pat ir virusinių? Gal nereikėtų ir skiepų, taip reklamuojamų visuose informacijos priemonėse?
(1) 2019-05-11 11
Kaip prailginti gyvenimą? Šis klausimas, panašu, niekada nepraras aktualumo, tvirtina žurnalistas Markhamas Heidas. Manoma, kad ilgiausiai išgyveno prancūzė Jeanne Calment: ji mirė, nugyvenusi
(0) 2019-05-09 -2
Pasak VU medicinos fakulteto profesoriaus Rimanto Stuko, viduržemio jūros dieta lietuviams jau nėra naujiena. Ir nors tai labiau mitybos būdas nei dieta, besimaitinant tokiu būdu, mūsų sveikata turėtų smarkiai pagerėti.
(0) 2019-05-08 8
Žalieji kokteiliai „Smoothie“, vanduo ir klevų sirupas, medus su citrina ir česnaku – yra daugybė komercinių ir net tradicinių „detoksikuojančių“ dietų. Viena iš didžiausių daugelio tokių dietų ar dietai skirtų maisto priedų ir papildų paslapčių yra tyrimų stoka. Vieni bando detoksikuoti konkretų kūno organą (pavyzdžiui kepenis), kiti tiki, kad specifinė dieta ar maisto papildas padės detoksikuotis nuo galvos iki kojų pirštų. Faktas – visame pasaulyje žmonės išleidžia milijonus poveikiu nepasižyminčioms ar net sveikatą žalojančioms detoksikacinėms dietoms. Apie tai plačiau pasakoja Lietuvos sporto universiteto lektorius, biomedicinos mokslų daktaras, sporto klubo Sports House, projekto Healthy FIT mitybos ir sveikos gyvensenos specialistas Artūras Sujeta.
(2) 2019-05-07 10
Kepenų ligos labai dažnai yra žmonių netinkamo gyvenimo būdo rezultatas. Kepenys – pagrindinė organizmo laboratorija, medžiagų apykaitai svarbus organas, laidoje „DELFI diena“ sakė Santaros klinikos Pilvo chirurgijos centro vadovas Kęstutis Strupas.
(0) 2019-05-03 -11
Sviestas – vienas dažniausiai vartojamų maisto produktų, kiekvieną patiekalą paverčiantis skanesniu. Tiesa, nemaža dalis Lietuvos gyventojų sviestą vartoja neteisingai. Kaip tai reikėtų daryti?
(0) 2019-05-03 7
Ar mūsų nuotaikai, emociniam stabilumui gali daryti įtakos žarnyno veikla? Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre dešimtą kartą vykusioje konferencijoje „Smegenų pažinimo savaitė 2019“ specialistai atskleidė svarbiausias tiesas apie glaudų virškinimo sistemos bei smegenų ryšį.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos