Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Cheminiai elementai
 
 

Cheminiai elementai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(20) 2010-04-10 0
Rusijos Dubna miesto fizikai teigia susintetinę 117-ąjį Mendelejevo periodinės lentelės elementą. Gauti vos 6 anksčiau planetoje niekada neegzistavusios medžiagos atomai. Naujasis elementas yra itin nestabilus - jo branduolių skilimo pusamžis matuojamas šimtatūkstantosiomis sekundės dalimis.
(15) 2010-12-29 -5
Konservatyvesnių, bet nebūtinai silpnesnių nervų skaitytojus skubame nuraminti - jokio sensacingo perversmo chemijos pasaulyje šiukštu neįvyko. Ir jokių užuominų ar pretenzijų į naują, mokslinio konsensuso reikalaujančią hipotetinę teoriją. Viskas kur kas paprasčiau, bet kartu - ne taip jau ir paprasta. Apie ką gi mes čia? Apie tai, kad periodinė elementų lentelė – jau ant plauko... :)
(15) 2010-12-06 19
Egzistuoja du būdai šiam klausimui patikrinti, tačiau nei vienas jų nėra praktiškas. Pirmasis pareikalautų keliasdešimties LHC energijos, o antrasis, ko gero, baigtųsi liepsnojančiu plutoniu.
(15) 2010-09-01 5
Daugelis žino, jog didelę atmosferos dalį sudarančios azoto dujos skystėja esant −210°C temperatūrai. Gyviems biologiniams organizmams poveikis tokioje būsenoje esančia medžiaga yra pražūtingas. Nepaisant to, šioje nuotraukoje užfiksuotas vaizdas primena arba piktą pokštą, arba logikos paneigimą. Kaip tai įmanoma?
(14) 2010-02-20 0
Tarptautinė chemijos sąjunga oficialiai patvirtino 112-ojo Periodinės elementų lentelės elemento pavadinimą. Kaip ir pageidavo jį susintetinę Vokietijos Sunkiųjų jonų instituto mokslininkai, elementas astronomo Mikalojaus Koperniko (Nicolaus Copernicus) garbei buvo pavadintas kopernikiu (Copernicium, Cp).
(8) 2010-02-10 0
Šiame video išvysite, kaip virtuvės šefas Ferran Adria ruošia alkoholinį šerbetą, naudodamas skystą azotą. Tai - eksperimentinis maisto gamybos būdas, kurį taip pat naudoja JAV kulinarinių šou žvaigždė Richard Blais. Abu kulinarijos ekspertai rekomenduoja tai kaip būdą sužavėti svečius.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos