Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Dirbtinė mėsa
 
 

Dirbtinė mėsa

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2018-02-08 6
Kas jums yra mėsa? Nepakeičiamas aukštos kokybės baltymų, geležies ir vitaminų šaltinis? Ar maistas, kurio niekada nevalgote, nes mąstote apie dienos šviesos nematančias vištas ar klimato atšilimo problemas?
(8) 2017-10-02 26
<em>Dau­ge­lis mė­sos at­si­sa­kan­čių žmo­nių da­ro tai dėl eti­nių pa­s­ka­t­ų – gy­vū­nai ne­tu­ri mir­ti var­dan žmo­gaus so­tu­mo. Ta­čiau ki­ton svars­tyk
(11) 2017-08-11 28
Singapūro valstybinis investicijų fondas „Temasek“ bei „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas ir Honkongo milijardierius Li Ka-shingas investuoja į startuolį „Impossible“, kuris gamina įprastinės mėsos alternatyvą iš augalinės žaliavos, rašo laikraštis „Financial Times“.
(2) 2017-01-16 8
<i>Sukurta mėsa įgauna naują skonį, kai rizikos kapitalo verslininkai užsibrėžia padėti žmonėms gamintis mėsą namie, panašiai, kaip raugti alų, dalinantis ląstelių kultūromis</i>
(0) 2017-01-11 5
Netolimos ateities maisto rinka žada daug įdomybių. Mokslininkai laboratorijose jau prieš kelis metus išaugino dirbtinę mėsą. Tiesa, ji vis dar labai brangi. Norintiesiems alternatyvos šiam produktui siūlomi ne ką mažiau maistingi vabzdžiai, taip pat dumbliai ar trimačiu spausdintuvu pagaminti saldumynai netrukus gali prasibrauti į pasaulinę kultūrą.
(11) 2016-07-19 15
Ir vilkas sotus, ir avis sveika. Ši patarlė ilgus amžius reiškė arba neįmanomą įgeidį, arba labai jau gudrų planą. Atrodo, kad Tel Avivo (Izraelis) biotechnologijų pradedančioji įmonė „SuperMeat“ rado trečią kelią – sukūrė technologiją, kaip išauginti tikrą vištieną be pačios vištos, ir jau kuria pirmąjį pasaulyje įrenginį, kuriame galėsime tiesiog namie išsiauginti vištos krūtinėlę. Ir nieko nereikės lesinti ar žudyti.
(0) 2015-07-29 2
Bendrovė Google intensyviai dairosi naujų investavimo sričių ir gali pasibelsti į… mėsainių verslą. Informacinių technologijų gigantė mėgino už 300 mln. dolerių įsigyti startuolį, kurio autoriai užsibrėžę tikslą sūrainius ir mėsainius ruošti tik iš augalinės kilmės produktų, nenaudojant jokios mėsos.
(0) 2015-05-11 10
Mėsos maltinį mėgintuvėlyje užauginęs Mastrichto universiteto fiziologijos profesorius Markas Postas neabejoja: jau po kelerių metų dirbtinės mėsos patiekalų bus galima rasti prabangiuose restoranuose, o po dešimtmečio šis produktas pakeis įprastą mėsą.
(7) 2015-04-29 14
Išmaitinti 7 milijardus Žemės gyventojų – nelengvas uždavinys. Trečiojo pasaulio valstybėse kasdien nuo bado jau dabar miršta tūkstančiai, o didėjant Žemės gyventojų skaičiui, kuris 2050 metais pasieks beveik 10 mlrd., problema augs. Išmaitinti alkstančius gali padėti mokslininko iš Olandijos Marko Posto laboratorinės mėsos auginimo metodas.
(15) 2015-04-04 52
<em>Puikumėlis, dabar tikrai galima sau leisti jų paragauti</em>
(1) 2014-07-28 23
Britų mokslinės fantastikos autorius Arthuras C. Clarke'as, kurio geriausiai žinomas kūrinys yra romanas „2001 metų kosminė odisėja“, yra pasakęs: „Bet kokia pakankamai pažangi technologija yra neatskiriama nuo magijos“.
(2) 2014-04-07 1
Didėjantis gimstamumas, augantis susirūpinimas aplinka ir vegetarizmas vis labiau didina dirbtinės mėsos poreikį pasaulyje. Ir, kaip rodo atsitiktinai sumaišytų dirbtinių ir natūralios vištienos pakuočių pavyzdys JAV, dirbtinės vištienos gamyba pažengė tiek, kad jos skonio vartotojai jau beveik nebeatskiria nuo tikros.
(0) 2014-02-17 0
Jei pro mikroskopą pažiūrėsime į žmogų, pamatysime ne žmogų, o daugybę ląstelių. Jei pažvelgsime į svogūną, kiaulę ar viščiuką, taip pat pamatysime ląsteles. NASA mokslininkai pagalvojo: o kas jei paimsime kelias ląsteles, sudarysime palankias sąlygas ir auginsime jas laboratorijoje?

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos