Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Ekologiški ūkiai
 
 

Ekologiški ūkiai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(1) 2017-04-12 -11
Nauda Žemei ir nauda jums. Taip glaustai būtinybę rinktis aplinkai draugiškus produktus nusako ekologinių judėjimų atstovai. Dabar toks teiginys yra labai argumentuotai paneigtas.
(9) 2014-01-20 2
Australijoje gyvenantis chemikas Džeimsas Kenedis nusprendė atskleisti tikrąją kai kurių vaisių ir uogų (pvz., bananų, mėlynių, pasiflorų) cheminę sudėtį. Pasirodo, visokių cheminių medžiagų ir "E" juose tiek, kad etiketėse ir produktų sudėtyje to ieškančiam žmogui norėsis prisėsti.
(1) 2013-08-29 0
Nors dauguma pirkėjų piktinasi netyčia nusipirkę sukirmijusį kopūstą ar obuolį, tačiau gamtininkai sako, kad rasta kirmėlaite reikėtų tiesiog pasidžiaugti, nes ji leidžia manyti, kad jūsų lėkštėje atsidūrusi sodo gėrybė nebuvo purkšta chemikalais.
(8) 2013-05-29 1
Paryžiaus dizaineriai suprojektavo savimi visiškai pasirūpinančią kambarinę ekosistemą „Kambarinė upė“ („Local River"), kurios savininkas gali sau auginti žuvis ir daržoves tiesiog gyvenamosiose patalpose. Augalai čia veši gaubtuose, į kuriuos patenka trąšų funkciją atliekančios žuvų išmatos. Kita vertus, augalai, pasisavindami žuvų „gėrybes“, išvalo vandenį, tad akvariumo savininkui kištis į tokią sistemą reikia minimaliai.
(0) 2013-05-08 0
Tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog ūkininkas Jonas Sidaravičius, 2010 -aisiais pelnęs „Aplinkai draugiškiausio ūkininko“ titulą, augina tik avis. Iš tiesų dideliame Jono sklype kiekvienas kampelis knibžda gyvybės. Kodėl?
(0) 2012-12-07 7
Vartotojai skatinami atkreipti dėmesį į tai, kad aplinkosauginiai sertifikatų ženkliukai, kurie yra ant prekių pakuočių, žymi skirtingus dalykus ir skiriasi pagal savo kriterijus. Visų jų tikslas yra mažinti neigiamą produkto poveikį aplinkai, tačiau ne visi gali būti vadinami ekologiškais.
(20) 2011-06-14 0
Mirtinai pavojingų maisto užkratų protrūkiai – neišvengiami stipriai chemizuotoje šiuolaikinėje maisto pramonėje. „Veidas” ieško atsakymų į klausimus, ką mes valgome, kas mūsų laukia ateityje ir kaip maitintis, kad maistas teiktų naudos, o ne žalotų.
(1) 2011-03-16 0
Mažų ūkių, kuriuose nenaudojamos cheminės trąšos ir pesticidai, užauginamo maisto rodikliai pakilo daugiau nei 100 proc., pranešė Jungtinės Tautos.
(6) 2009-11-09 0
François Veillerette yra prancūzų asociacijos „Judėjimas už teises ir ateities kartų pagarbą“ prezidentas. Jis kviečia žmones, kurie yra nukentėję nuo pesticidų ir negali savęs apsiginti, prisijungti prie organizacijos, kuri jau 15 metų kovoja prieš pesticidų naudojimą.
(14) 2009-09-27 0
Anglijos ir Prancūzijos mokslininkai nesutaria, ar ekologiškų maisto produktų maistinė kokybė ir vertė yra geresnė nei įprastinės gamybos maisto produktų.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos