Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2021-10-23 37
Naujo tyrimo duomenimis, cheminių medžiagų grupė, vadinama ftalatais (plastifikatoriais), gali lemti ankstyvą 100 tūkst. vyresnio amžiaus suaugusiųjų JAV gyventojų mirtį kiekvienais metais.
(2) 2021-10-13 40
Atsižvelgusios į ekspertų rekomendacijas, Europos Sąjungos valstybės narės nuo 2022 m. oficialiai uždraudžia maisto dažiklį E171 naudoti visuose maisto produktuose. Taip pat žinoma kaip titano dioksidas, ši cheminė medžiaga dažniausiai naudojama kaip balta spalva perdirbtuose maisto produktuose. O kodėl apskritai reikėjo uždrausti naudoti titano dioksidą?
(0) 2021-09-26 7
Mikroskopinės plastiko dalelės randamos net ir atokiausiuose pasaulio kampeliuose – nuo vandenyno dugno iki Arkties ledo. Taip pat plastiko galima rasti ir mūsų organizmuose. Mes kasdien įkvepiame mikroplastiko detales, valgome jas ir netgi geriame vandenį, kuriame jų yra.
(0) 2021-08-18 10
Antrojo tipo diabetas, kaip mokslininkai kartojo daug metų, gali būti valdomas, bet negali būti pagydytas. Diabeto gydymas yra susijęs su simptomais, o ne visišku ligos išsprendimu. Tačiau dabar mokslininkai teigia, kad laikantis dietos diabetą įmanoma pasiųsti į remisiją.
(0) 2021-05-20 54
Maistas paprastai nėra labai grėsmingas, tačiau neteisingai elgiantis ar ruošiant, šie gaminiai gali sukelti sunkią ligą ar net mirtį.
(0) 2021-05-13 4
Kvinslando universiteto mokslininkai nusprendė patikrinti, ar ryžiuose yra mikroplastiko. Ir rado jo daugiau nei tikėjosi, ypač greitai paruošiamuose ryžiuose.
(5) 2021-05-08 20
Europos maisto priežiūros organizacija ketvirtadienį paskelbė, kad plačiai naudojamas maisto priedas, kuris etiketėse žymimas kaip dirbtinis dažiklis E171, nebebus laikomas saugiu naudoti.
(2) 2021-05-06 19
Beprotiška dietos tendencija, kurią propaguoja kai kurie interneto vartotojai, yra „high meat“ – mėsa, kuri palikta mėnesius ar net metus irti.
(0) 2021-04-20 29
Maisto švaistymas yra baisus dalykas, tačiau greitas gyvenimo ritmas lemia, kad pamirštame kas yra padėta virtuvės spintelėje.
(2) 2021-04-19 38
Naujas medicininis atvejis išsamiai paaiškina, kaip jaunas vyras dvejus metus kiekvieną dieną gerdamas iki keturių skardinių energetinių gėrimų patyrė širdies nepakankamumą.
(0) 2021-04-04 3
Svarbiausias šv. Velykų simbolis – dažytas kiaušinis. Simboliška, kad pirmąją jų dieną buvo nepriimtina išeiti už kiemo vartų, nebent vaikai išsprūsdavo pas krikštatėvius – tradicinis „karantinas“. Kiaušinio mušimas buvo ritualinis – tėvas arba mama pirmieji išsirinkdavo margutį, smailiuoju galu su vaikais tvirtumą išmėgindavo ir su šventinta druska suvalgydavo.
(0) 2021-03-03 3
Vakarienė iš greito maisto ar kinų restorano gali baigtis galvos skausmu ir pykinimu – tokiais simptomais dažnai skundžiasi žmonės, kurie yra jautrūs mono natrio gliutomatui, dar kitaip žinomam kaip E621.
(0) 2020-12-14 2
Apie tai, ką valgyti sveika ir ką ne, informaciniais kanalais išgirsti galima bene kiekvieną dieną. Tačiau, nepaisant to, jog jau seniai išaiškinta greitai paruošiamų makaronų cheminė sudėtis, šį produktą kasdien vartoti renkasi 5 procentai Lietuvos gyventojų. Tokius rezultatus atskleidžia šiais metais atliktas Kauno kolegijos dėstytojų ir studentų tyrimas.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos