Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(1) 2020-09-10 22
Milijonai žmonių praranda galimybę gauti sveiką maistą, o tai gali padidinti nutukimą visame pasaulyje ir sukelti naują pasaulinę pandemiją, pranešė „Bloomberg“.
(0) 2020-08-06 5
Daug kas net neįtaria, kad paprastuose produktuose, kuriuos valgome beveik kasdien, gali būti nuodingų medžiagų ir kad jais galima nusinuodyti. Net bulvės, vyšnios, riešutai turi nuodingų medžiagų. Kad išvengtume pavojaus, verta žinoti, kur jos slypi ir kokių augalų dalių jokiu būdu negalima vartoti maistui.
(0) 2020-06-23 4
Viskas aplinkui šyla: klimatas, oras, santykiai su Lenkija, alus bokaluose ir vanduo telkiniuose. Ir vis labiau norisi atsigaivinti. Turbūt nerasime prekybininko, kuris nenorėtų tuo pasinaudoti, ir nerasime piliečio, kuris nenorėtų atsivėsinti greitai ir skaniai. Jie užima parduotuvių šaldytuvuose užšaldytų pusfabrikačių vietą, o mūsų rankose – šaltam orui tinkamų karštų gėrimų vietą. Kas jie? Aišku – ledai.
(0) 2020-04-26 -4
Šiuolaikiniai žmonės gana nemažai žino apie sveiką mitybą, fizinio aktyvumo naudą, tačiau, kalbant apie vėžio prevenciją, vis dar yra nemažai ir klaidingos bei mitais apipintos informacijos, kuria daugelis tiki. Laidoje „Delfi diena“ ekspertės papasakojo apie tikruosius kancerogenus, kur galime jų rasti ir ar iš viso įmanoma kancerogenų išvengti.
(2) 2020-03-24 51
Visi žino, kad cukrų reikėtų vartoti saikingai. Per didelis cukraus kiekis mityboje gali sukelti metabolinius sutrikimus ir net ankstyvą mirtį. Tačiau dėl ko per daug cukraus vartojantys žmonės miršta anksčiau? Mokslininkai ką tik paneigė vieną populiarų mitą - cukrus žudo ne dėl diabeto ar nutukimo.
(0) 2020-03-13 2
Daugybė žmonių net ir būdami suaugę toliau geria pieną. Vieniems jis tiesiog patinka, kiti mano, kad tai - puikus baltymų, kalcio, vitamino D, fosforo ir kitų naudingų mikroelementų šaltinis. Pieną nesunku įterpti į racioną, todėl jis yra vartojamas labai plačiai. Tačiau dabar mokslininkai nebežino, ar tai yra toks jau geras produktas - jis gali sukelti krūties vėžį.
(0) 2020-03-03 8
Bisfenolis A, geriau žinomas tiesiog kaip BPA, dažnai naudojamas skaidrių plastiko produktų gamyboje. Jis yra beveik visiškai netirpus vandenyje, todėl gamintojai mano, kad jis yra saugus. Tačiau mokslininkai teigia, kad BPA prisijungia prie estrogenų receptorių ir daro itin neigiamą įtaką sveikatai. Bet ar plastikas be BPA yra geresnis? Mokslininkai nėra linkę taip manyti.
(1) 2020-02-27 15
Mes mėgtame idealizuoti praeitį. O pastaruoju metu susižavėjus sveika mityba, visame pasaulyje itin romantizuojama vadinamoji paleodieta – dieta, kuria buvo mito žmonijos protėviai paleolito (seniausio iš akmens amžiaus periodų) laikais. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad senovės žmonių maistas toli gražu nebuvo toks jau sveikas. Tiesą sakant, jie galėjo suvartoti ir sveikatai pavojingus nuodingų sunkiųjų metalų kiekius.
(0) 2020-01-24 1
Vakare jausdamiesi pavargę, nevalingai tiesiame ranką prie saldumynų. Deja, šis įprotis greičiausiai kenkia miego kokybei.
(0) 2019-12-25 2
Net 30 % suaugusių žmonių patiria nemigą. Tai kenkia širdžiai, imunitetui ir net protinei sveikatai. Šiuo metu nemiga dažniausiai gydoma vaistais, kurie gali sukelti šalutinį poveikį. Tačiau mokslininkai mano, kad jau išsiaiškino vieną iš nemigos sukėlėjų - tai maistas.
(0) 2019-12-18 0
Pagal senovės lietuvių papročius, po Advento, kurio metu stengiamasi nevalgyti mėsos ir kitų riebių maisto produktų, šv. Kalėdos yra laikas, kai galima pasilepinti įvairiausiomis gėrybėmis: gausybe vyniotinių ir mišrainių, saldžiausių pyragų, tortų, sausainių ir kitų skanėstų. Šventiniu laikotarpiu namuose visada pagausėja maisto, šaldytuve ima trūkti vietos, o po vaišių lieka nesuvalgytų likučių. Todėl labai svarbu nepamiršti pagrindinių taisyklių ir saugiai tvarkyti maistą.
(0) 2019-12-16 4
Bisfenolis A - tai organinis cheminis junginys, sutinkamas dažname plastike. Ši medžiaga, kurios cheminė formulė yra (CH₃)₂C(C₆H₄OH)₂ priklauso difenilmetano darinių ir bisfenolių grupei ir gąsdina žmones - juk tai BPA! Tiesa, ne be reikalo - bisfenolis A gali sujaukti hormonų pusiausvyrą organizme. Naujas tyrimas rodo, kad BPA mūsų organizmuose yra daugiau nei manyta iki šiol.
(0) 2019-12-09 -3
Dažniausiai sudaužytos širdies sindromas užklumpa patyrusius emocinį stresą. Tačiau viena moteris jį patyrė dėl netinkamai pasirinkto maisto. 
(0) 2019-11-28 4
Ką bendro turi vištiena, kiaušiniai, riešutai, viso grūdo miltų produktai ir daržovių aliejus? Tai, kad jų nėščiosios turėtų vengti.
(2) 2019-11-20 2
Apelsinai yra vieni populiariausių vaisių pasaulyje. Tačiau jų žievelės dažniausiai išmetamos, nebent kartais sutarkuojamos ir naudojamos kepiniams paskaninti. Yra nuomonių, kad apelsinų žievelėse yra esminių maistinių medžiagų, todėl jas reikėtų suvalgyti, o ne išmesti.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos