Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-10-10 3
Vienas iš vėžio rizikos veiksnių yra mityba. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, išvengtumėme net 30 proc. onkologinių ligų, jei maitintumėmės sveikai. Vis dėlto lietuviai maistą renkasi pagal kainą ir skonį, o maistinė vertė lieka trečioje vietoje. 
(2) 2019-09-27 94
Ciberžolė ne tik pagardina įvairius patiekalus, tačiau daugelis ją laiko stebuklingu prieskoniu, galinčiu padėti išspręsti sveikatos problemas.
(0) 2019-09-26 7
Mažesnės nei penkių milimetrų dydžio mikroplastiko dalelės patenka į maistą, geriamąjį vandenį ir net į orą. Tyrimai rodo, kad per savaitę vidutiniškai suvartojame 5 gramus plastiko – toks kiekis atitiktų vieną kreditinę kortelę.
(0) 2019-09-19 19
Jei namuose laikote bulves, tikriausiai esate pastebėję, kad kai kurios būna pažaliavusios ir, matyt, nebus naujiena, kad taip atsitinka nuo pernelyg daug šviesos. O ką darote su šiomis bulvėmis? Išmetate ar tiesiog nupjaunate žalią dalį?
(0) 2019-09-10 7
Nors cukinija ir kitos moliūginės daržovės žmogaus sveikatai yra labai naudingos, kai kada jų valgymas gali baigtis liūdnai – gresia apsinuodijimas, nuplikimas ar net mirtis. Žinoma, tai mažai tikėtina ir, statistika rodo, įvyksta retai, tačiau privalote šį tą žinoti, kad iš giedro dangaus netrenktų žaibas.
(0) 2019-09-05 16
Cukringi, daug kofeino turintys energiniai gėrimai pastaraisiais metais tapo vis populiaresni. Pavojų, susijusių su šiais gėrimais, sąrašas sparčiai auga.
(0) 2019-05-07 0
Reguliarų kepinto ir gruzdinto maisto vartojimą žurnale „The BMJ“ aprašytą turimą atlikę JAV mokslininkai linkę sieti su didesne mirties nuo bet kokios priežasties, įskaitant širdies veiklos sutrikimus, rizika.
(0) 2019-04-19 1
Kiaušinių marginimo būdų ir priemonių įvairovė neišmatuojama, tačiau reikėtų žinoti, kad ne visi būdai yra saugūs sveikatai. BENU vaistininkė Inga Norkienė sako, kad renkantis dažus, reikėtų atidžiai skaityti etiketes.
(0) 2019-02-20 19
Bananai yra vienas mėgstamiausių ir populiariausių užkandžių. Vis dėlto ekspertai pataria su jais elgtis atsargiai.
(5) 2019-02-20 -2
Namie pačių gaminti makaronai skrandyje suvirškinami per 3 valandas, pagaminti pramoniniu būdu –virškinami iki 6 valandų, o užpilami makaronai iš organizmo pasišalina per 12 valandų ar daugiau – organizme nėra fermentų, kurie suvirškintų tokį cheminį produktą, tad maistas guli tarsi šiukšlių dėžėje nesuvirškintas.
(1) 2019-02-19 5
Naujausi amerikiečių tyrimai rodo, kad dietiniai gazuoti gėrimai gali padidinti riziką susirgti širdies ligomis. Pasak mokslininkų, neigiamą poveikį sveikatai turi vietoje cukraus naudojami dirbtiniai saldikliai.
(0) 2019-02-13 -9
Visi pasaulio dietologai tikina: jeigu žmogus trokšta normaliai sverti ar suliesėti, tai trečdalį jo kasdienio raciono turi sudaryti daržovės. Tačiau daržovės daržovėms nelygu. Kai kurios jų ne tik neišsprendžia antsvorio problemos, bet pagilina ją. Tai paskelbė mokslininkai iš Harvardo universiteto.
(4) 2019-01-23 2
Perdirbtos mėsos valgymas skatina susirgti vėžiu. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad per dieną suvartojus bent 50 g perdirbtos mėsos (pavyzdžiui, du gabalėlius kumpio), rizika susirgti žarnyno vėžiu padidėja penktadaliu. Tačiau mokslininkai jau prabilo apie uogų naudą norint apsisaugoti nuo vėžio.
(1) 2019-01-04 17
Natūrali atranka nėra vienintelis veiksnys, skatinantis evoliuciją, teigia evoliucinės genetikos profesorius Laurence’as D. Hurstas iš Bato universiteto (Jungtinė Karalystė). Ir tai vyksta greičiau nei bet kada anksčiau, rašo independent.co.uk.
(0) 2018-12-22 2
Ši medžiaga, nors ir natūralus aplinkos teršalas, yra kancerogenas, galintis sukelti žmogui vėžį, apie įvairiuose maisto gaminiuose, produktuose ir net ore esančią medžiagą benzpireną LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako profesorė Živilė Lukšienė. Be to, priduria ji, organizme dėl šios medžiagos iškraipoma genetinė informacija, nebegaminamos sveikos ląstelės, daugėja mutacijų.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos