Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kokybiniai maisto tyrimai
 
 

Kokybiniai maisto tyrimai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(5) 2019-02-17 8
Prancūzijos mokslininkai paskelbė didelės apimties studiją, pirmąkart atskleidžiančią statistiškai pagrįstą ryšį tarp smarkiai perdirbto maisto vartojimo ir didesnės mirties rizikos, bet tyrėjai perspėjo, kad reikia nuodugniau išnagrinėti, kokie mechanizmai tai lemia.
(9) 2019-01-23 126
Geros žinios lašinių mėgėjams! Ištyrę daugiau nei 1000 neapdorotų maisto produktų mokslininkai įvertino, kurie jų geriausiai užtikrina kasdienius mitybos poreikius. Kai kurie atradimai buvo netikėti net ir jiems.
(4) 2018-10-25 17
Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir prieštaringų nuomonių. Tai sukelia visuomenės sumišimą.
(0) 2018-03-02 7
Trečiadienį Seime buvo tvirtinama laikinosios komisijos išvada dėl Lietuvos rinkai tiekiamų galimai žemesnės kokybės maisto produktų. Komisijos vertinimu, problema aktuali visai Europai, o produktai, kurių kokybė skiriasi nuo referencinio, turėtų būti ženklinami.
(3) 2017-09-20 29
Sumaištį ir vartotojų pasipiktinimą sukėlęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atliktas tyrimas atskleidė, kad į Lietuvą vežami produktai savo kokybe neatitinka identiškų Vakarų Europoje parduodamų prekių.
(0) 2017-07-28 98
„Maisto prekėms taikomi skirtingi standartai yra didelis skandalas“, – sakė Europos Komisijai praėjusį trečiadienį Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico. Ir pateikė pavyzdžių. Skalbimo skystis, kava ar žuvų piršteliai – tai tik keletas produktų.
(7) 2017-07-04 68
Atrodo kaip „Nutella“, kvepia kaip „Nutella“, tačiau skonis ne kaip garsiojo itališko šokolado kremo. Rytų Europos šalių lyderiai pyksta, nes atlikti tyrimai parodė, kad Vakarų bendrovės buvusioms komunistinėms valstybėms skirtiems maisto produktams naudoja pigesnius ingredientus.
(0) 2017-04-27 8
Teksaso universiteto mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad per 50 metų daržovėse esančių maistingų medžiagų kiekis stipriai pakito.
(5) 2017-01-19 12
Lietuvos mokslo tarybos finansuojami šalies mokslininkų tyrimai ne pirmą kartą atskleidžia vietinių maisto produktų privalumus. Neseniai paaiškėjo, kad lietuviškos selekcijos obuoliuose vertingų sveikatai medžiagų – bemaž du kartus daugiau nei atvežtiniuose.
(11) 2016-12-02 13
Didieji vaisių tiekėjai pripažįsta, kad Lietuvos vartotojams vežami tik tie, kuriuos jie įperka, todėl dažniausiai ant vartotojų stalo patenka antros – žemiausios – klasės vaisiai. Šiems Europos Sąjungos reglamentai leidžia didesnį puvinio procentą, kenkėjų pažeidimus ir šiek tiek prastesnę išvaizdą bei dydį. Tačiau, lyginant su skandinavais, mes kartu su kaimynais lenkais daugiau suvalgome daržovių nei vaisių.
(1) 2016-09-19 12
Lietuvos tyrėjų atliktas tyrimas apie vartotojų elgseną pateko į mokslo leidinį tarptautinės rinkodaros srityje Journal of International Marketing. Trejus metus trukęs projektas nagrinėjo, kaip skiriasi vietinių ir užsienyje pagamintų prekių suvokiamas sveikumas.
(14) 2016-08-29 16
Morkos pagerina regėjimą tamsoje, pieno produktai mus daro sveikesnius, plaukimas pavalgius sukelia mėšlungį, kas dieną reikia išgerti 8 stiklines vandens – šie ir kiti teiginiai pamažu tapo tokie populiarūs, kad juos ėmėme laikyti savotiškais faktais. Vis dėlto neseniai buvo atskleista, kad visi iki vieno iš žemiau pateikiamų „faktų“ yra neteisingi, praneša businessinsider.com.
(0) 2016-07-05 5
Praėjus dviem dešimtmečiams po to, kai Škotijoje buvo paskelbta apie pirmąjį pasaulyje klonuotą žinduolį – avį Dolly, vartotojams gali kilti pagrįstų klausimų, ar jų geriamas pienas ir valgoma mėsa yra gaunama iš klonuotų karvių arba jų palikuonių. Ekspertai teigia, kad taip tikriausiai ir yra.
(0) 2016-06-08 8
Pasaulio Sveikatos Organizacija (PSO) rekomenduoja suvartoti ne daugiau 25 g, o tai yra 6 arbatiniai šaukšteliai cukraus. ES valdininkai maksimalią rekomenduojamą paros dozę padidino iki 90 g. Daugelis dabar pamanys, kad tikrai neviršija šios normos, juolab jei kavą ar arbatą geria be cukraus.
(2) 2016-04-21 55
1902 metų rudenį 12 jaunų vyrų reguliariai rinkdavosi vakarienei JAV vyriausybės pastate, Vašingtone. Vyrai valgydavo tai, kas jiems būdavo patiekiama, žinodami, jog patiekiamas maistas yra užnuodytas.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos