Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kultūriniai maistiniai augalai
 
 

Kultūriniai maistiniai augalai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(1) 2019-11-14 8
Migdolai gali tiesiogine prasme išgelbėti gyvybę. Amerikos širdies asociacijos atliktame tyrime skelbiama, kad valgant mažai riešutų, didėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Iš visų riešutų vieni populiariausių ir sveikiausių yra migdolai – ne tik dėl skonio, bet ir dėl naudos sveikatai.
(8) 2019-11-06 59
Kaip vadinasi ta žalia pasta, patiekiama kartu su suši ir kitais japoniškais patiekalais? Wasabi? Pasvajokite - tai nėra tikras Wasabi, o tik žaliai nudažyta apgaulė.
(18) 2019-11-01 6
Klimato kaita yra priežastis, dėl kurios žmonijai reikalinga maisto revoliucija. Dėl dažnėjančių sausrų, potvynių, parazitų ir ligų mūsų kasdien vartojami augaliniai ar gyvuliniai produktai jau po vienos ar kelių kartų gali tapti istorinėmis, pažįstamomis tik iš archyvinių nuotraukų. Klimato kaita grėsmę kelia jautienai, žuviai, vynui, šokoladui ir kitiems mūsų mėgstamiems dalykams, rašo „Scientific American“.
(0) 2019-10-28 6
Visi žinome, kad kai kurie produktai specifiškai veikia virškinimą – vienų nepatartina valgyti užkietėjus viduriams, kiti veikia kaip laisvinamieji. Tiesa, kai kurių maisto produktų poveikis gali būti įvairus. Kriaušės – vienas iš tokių produktų.
(0) 2019-09-29 5
Ananasas yra egzotinis ir daugelio mėgstamas vaisius. Nors dauguma jį sieja su Havajais, iš tiesų šis vaisius nėra kilęs iš šios salos. Jį imta sieti su Havajais dėl to, kad ten jis pirmą kartą imtas konservuoti ir tapo pagrindiniu pasėliu.
(0) 2019-09-18 7
Aviečių ketonai – organiniai junginiai, šioms uogoms suteikiantys išskirtinį kvapą. Yra teigiančių, kad jie labai naudingi sveikatai, tačiau tokiam teiginiui patvirtinti dar reikia atlikti daugiau mokslinių tyrimų, rašo medicalnewstoday.com.
(0) 2019-07-19 -2
Gamtoje valgydami bananus dažnai žieves žmonės meta kur papuolė. Juk tai - gamtinė atlieka. Tačiau taip daryti iš tikrųjų nereikėtų.
(9) 2019-07-05 17
Nepaisant to, kad jie jau daugiau nei du dešimtmečius yra auginami ir vartojami, vis dar yra daug klaidingos informacijos bei painiavos, susijusios su genetiškai modifikuotais (GM) maisto produktais.
(0) 2019-07-01 9
Beždžionės ir bananai – tai, atrodytų, tiesiog neatskiriamas derinys, panašiai kaip ir voverės ir riešutai –arba filmai kino teatre ir spraginti kukurūzai. Tačiau viename Anglijos zoologijos sode buvo nuspręsta sudrumsti ramybę ir iš beždžionių atimti bananus. Dabar Paingtono zoologijos sode jos yra šeriamos tik lapuočiais ir daigais. Kodėl?
(0) 2019-06-26 4
Nors ūkininkai dažnai teigia, kad nėra geresnės apsaugos nuo piktžolių ir kenkėjų nei darbščių ravėtojų rankos, inžinieriai sukūrė unikalų robotą, kuris atlieka ančių darbą. Daugybę metų antys padėdavo ryžių augintojams, nes ryžių laukuose suėsdavo žoles ir ryžiais mintančius vabalus. Šiandien antis iš darbo atleisti gali automobilių gigantės sukurtas robotas.
(3) 2019-06-17 4
Dažnai nesutariama, kaip iš tiesų reikėtų plauti vaisius ir daržoves. Vieni mano, kad užtenka nuskalauti vandeniu, kiti įsitikinę, kad norint tikrai nuplauti purvą, vašką ir chemikalus, būtina naudoti parduotuvėje pirktą ploviklį, nors po jo ir lieka bjaurus muilo skonis.
(2) 2019-05-23 10
Mokslininkams pavyko sukurti superbananą – genetiškai modifikuotą vaisių, kuriame padidintas vitamino A kiekis. Mokslininkai tikisi, kad šis superbananas padės išvengti tūkstančių Ugandos vaikų mirčių bei apakimo, dėl vitamino A trūkumo.
(1) 2019-05-15 8
Praktiškai visi pomidorai, kuriuos įsigyjame prekybos centre, yra be galo blankaus skonio – jie praktiškai vandeniniai. O dabar mokslininkai atrado geno versiją, kuri padeda pomidorams įgyti skonį. Ir kurios nebėra maždaug 93 procentuose šiuolaikinių, pramonių pomidorų veislių. Šis atradimas gali padėti sugrąžinti skonį į prekybos centrų pomidorus, rašoma žurnalo „Discover“ tinklaraštyje.
(0) 2019-05-06 3
Dažnai salierai vadinami produktu, kurio kalorijų kiekis neigiamas. Neigiamų kalorijų teorija teigia, kad kalorijų kiekis tam tikruose produktuose yra mažesnis, nei juos virškinant sudeginamų kalorijų kiekis. Ar tai gali būti tiesa?

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos