Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto energinė vertė
 
 

Maisto energinė vertė

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(1) 2014-02-26 8
Naujas Upsalos universiteto mokslininkų su žmonėmis atliktas tyrimas patvirtino, kad nuo maiste esančių riebalų rūšies priklauso, ko daugiau priaugsime – lašinių ar raumenų.
(1) 2014-08-08 7
<em>Po de­šimt­me­čių svei­ka­tos įspė­ji­mų, idė­ja, kad mė­sa, sū­ris ir tau­kai ken­kia šir­džiai, tirp­sta. Tie­sa su­dė­tin­ges­nė – ir ska­nes­nė</em>
(0) 2019-09-15 7
Subalansuota mityba yra tokia, kuri jūsų organizmui suteikia maistingųjų medžiagų, reikalingų tinkamam jo funkcionavimui, rašoma healthline.com.
(0) 2015-12-24 6
Kalėdos turi gilias tradicijas Lietuvoje, jau nuo seno žmonės pasninkaudavo advento laikotarpiu. Mūsų dienomis pasninkas nėra taip plačiai propaguojamas, tačiau persivalgymo tradicija šventiniu laikotarpiu išlieka. Nesinori po švenčių galvoti, ką daryti su papildomu svoriu? Lieknėjimo ir sveikatingumo centras pateikia 6 maisto produktų grupes, be kurių mūsų Kalėdos išliks tokios pat smagios, bet lengvesnės.
(1) 2017-10-08 2
Mokslininkai nustatė, kad kai kurie maisto produktai suaktyvina smegenų ląsteles, kurios suteikia sotumo jausmą.
(7) 2019-11-02 2
Lietuvos sporto universiteto profesorius (LSU) Albertas Skurvydas pateikia kelis faktus apie mitybą, kalorijas, fizinį aktyvumą ir ilgaamžiškumą. Jei jais vadovautumėtės, kur kas geriau jaustumėtės, sureguliuotumėte savo kūno svorį ir netgi pailgintumėte gyvenimą.
(17) 2013-02-19 1
Per parą statistiniam suaugusiam žmogui rekomenduojama suvalgyti maisto, kurio energinė vertė – apie 2000-2500 kilokalorijų. Vieni maisto produktai yra kaloringesni, kiti mažiau kaloringi. Bet kaip pamatyti skirtumą? Kaip tas skirtumas atrodo? Galbūt susiorientuoti padės nuotraukos, kuriose nufotografuota po 200 kalorijų įvairiausio maisto – daržovių, kepinių, mėsos, saldumynų ir t. t.
(0) 2020-11-11 0
Mokslininkai teigia, kad vienas svarbiausių svorio reguliavimo būdų – kalorijų skaičiavimas. Norėdami numesti svorio dažniausiai renkamės mažai kaloringus maisto produktus, tačiau ar taip elgtis yra teisinga? Galbūt reikia rinktis ne mažiau kalorijų, o daugiau būtinųjų maistinių medžiagų turinčius produktus? Galbūt kalorijos slepiasi visai nekaltuose maisto produktuose, apie kuriuos iš pradžių net nepagalvojame? Kokie užkandžiai atrodo „nekalti“, tačiau turi daug kalorijų? Šia tema savo įžvalgomis sutiko pasidalinti gydytoja dietologė Evelina Sabonaitytė.
(1) 2020-08-27 0
Lietuvos sporto universiteto (LSU) mokslininkai jau ne vienus metus atlieka tyrimus ir siekia išsiaiškinti mitybos ypatumų svarbą griaučių raumenų masei bei susitraukimo jėgai. Surinktus duomenis mokslininkai paskelbė straipsnyje „Dešimties savaičių trukmės kalorijų ribojimo 30 procentų poveikis subrendusių ir senų C57BL/6 J rūšies pelių medžiagų apykaitai ir griaučių raumenims“ (angl. „Effects of ten-week 30 % caloric restriction on metabolic health and skeletal muscles of adult and old C57BL/6 J mice“), kuris  publikuotas mokslo žurnale „Mechanisms of Ageing and Development“.
(6) 2019-03-12 -27
Ar žinojote, kad yra maisto produktų, kuriuos valgote kiekvieną dieną ir kurie jus lėtai žudo? Ne vienas šių produktų yra daugelio mūsų racione, tačiau nuolat vartojant daugumą jų gausite mirtiną derinį, tad pokyčių imtis būtina jau šiandien. Tad įpraskite analizuoti, ką valgote, ir teisingai rinkitės jau šiandien, pataria healthyandpretty.com.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos