Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto energinė vertė
 
 

Maisto energinė vertė

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-10-05 33
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, kurios košės mūsų kūnui itin naudingos, o kurios skirtos tik nekasdieniniam paskanavimui. Tai, ką turime žinoti apie košes, papasakojo Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.
(1) 2020-08-27 0
Lietuvos sporto universiteto (LSU) mokslininkai jau ne vienus metus atlieka tyrimus ir siekia išsiaiškinti mitybos ypatumų svarbą griaučių raumenų masei bei susitraukimo jėgai. Surinktus duomenis mokslininkai paskelbė straipsnyje „Dešimties savaičių trukmės kalorijų ribojimo 30 procentų poveikis subrendusių ir senų C57BL/6 J rūšies pelių medžiagų apykaitai ir griaučių raumenims“ (angl. „Effects of ten-week 30 % caloric restriction on metabolic health and skeletal muscles of adult and old C57BL/6 J mice“), kuris  publikuotas mokslo žurnale „Mechanisms of Ageing and Development“.
(0) 2020-11-11 0
Mokslininkai teigia, kad vienas svarbiausių svorio reguliavimo būdų – kalorijų skaičiavimas. Norėdami numesti svorio dažniausiai renkamės mažai kaloringus maisto produktus, tačiau ar taip elgtis yra teisinga? Galbūt reikia rinktis ne mažiau kalorijų, o daugiau būtinųjų maistinių medžiagų turinčius produktus? Galbūt kalorijos slepiasi visai nekaltuose maisto produktuose, apie kuriuos iš pradžių net nepagalvojame? Kokie užkandžiai atrodo „nekalti“, tačiau turi daug kalorijų? Šia tema savo įžvalgomis sutiko pasidalinti gydytoja dietologė Evelina Sabonaitytė.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos