Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto poveikis sveikatai
 
 

Maisto poveikis sveikatai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2021-03-01 4
Kai susirandate antrąją pusę, įgyjate ne tik draugą ir gyvenimo partnerį. Gaunate ir... papildomų kilogramų, rašo portalas „Healthline“.
(3) 2021-02-16 8
Atliktas tyrimas Lietuvoje parodė, kad druskos suvartojame dvigubai daugiau nei rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija. O jodo – atvirkšiai: net kas antram lietuviui jo trūksta. Tokie lietuvių įpročiai nėra geri, mat dėl druskos kyla širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Kodėl net ir ribojant papildomos druskos kiekį jos galime nepastebimai suvartoti per daug ir ką daryti, kad netrūktų jodo, laidoje „Sveiki! su gydytoju V. Morozovu“ pasakojo gydytoja endokrinologė Lina Zabulienė.
(2) 2021-01-31 3
Dauguma amerikiečių kenčia nuo streso, miego trūkumo, antsvorio ir gyvenimo būdo sukeliamų sveikatos problemų, kurių galima išvengti, pavyzdžiui: širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio, insulto ir diabeto.
(1) 2021-01-22 7
Apie gerąsias sultinio savybes ir didžiulę jo naudą sveikatai kiekvienam tikriausiai teko girdėti jau nuo pat vaikystės. Teigiama, kad sultinys turi didžiulę įtaką virškinamajam traktui, kaulų ir sąnarių sveikatai bei imuninei sistemai. Internete galima rasti įvairių tekstų, kuriuose rašoma, kad šis produktas yra tikras gyvybės eliksyras galintis išgelbėti nuo įvairių užklupusių ligų. Tačiau ar tai tiesa?
(1) 2021-01-18 -3
Komentarai Dalintis(3) Situacija paprasta: šiek tiek jaučiate liūdesį, tuomet pažiūrite jautrų filmą – ir suvalgote dubenį ledų. Ar bent suprantate, koks riebus yra komfortabilumo jausmą suteikiantis maistas? Tikriausiai ne – ypač tuo metu, kai jį valgote.
(0) 2021-01-14 6
Visi vaisiai iš sodų nuskinti ir daržovės iš šiltnamių jau surinktos, rūsyje likusios tik bulvės su morkomis arba konservai. Kokią naudą šie maisto produktai turi? Kaip gauti pakankamą daržovių kiekį žiemą ir ką geriau rinktis – močiutės konservų stiklainį ar importuotą pomidorą iš Ispanijos? Pokalbis šia tema laidoje „Sveiki! su gydytoju V. Morozovu“ su gydytoju dietologu Edvardu Grišinu.
(0) 2021-01-09 3
2020 metai daugybei žmonių buvo sunkūs ir netgi tragiški. Bet jau pradėjus platinti vakcinas nuo COVID-19 matosi šviesa tunelio gale: galima tikėtis, kad 2021 metais gyvenimas bus normalesnis ir laimingesnis, rašo „Science Alert“.
(0) 2021-01-04 9
Galvos svaigimas – opi problema, daranti didelę įtaką kasdienio gyvenimo kokybei. Su šiuo negalavimu bent kartą gyvenime tenka susidurti bene kiekvienam pacientui.
(0) 2020-12-25 18
Beveik nėra maisto produkto, kurio sudėtyje nebūtų cukraus. Cukrus kaip nesugaunamas kaubojus Laukiniuose Vakaruose, nes jo yra visur. Jį mėgsta ne tik diabetas, bet ir vėžys, o labiausiai nuo jo kenčia kepenys, nes jos suriebėja dėl pernelyg didelio angliavandenių kiekio, rašoma pranešime spaudai.
(0) 2020-12-23 -5
Per vėlyvus savaitgalio pusryčius ne vieno pusryčiautojo galvoje ima suktis įkyri mintis: „Ar galima valgyti tiek daug kumpio?“ Tyrėjams šis klausimas irgi neduoda ramybės, ypač dėl galimos didesnės vėžio rizikos, rašo livescience.com.
(0) 2020-12-05 16
Kepenys – ypač svarbus organas. Kai jos sveikos ir tinkamai funkcionuoja, jūs iškart tai jaučiate – organizmas pats lengvai atsikrato toksinų. Tačiau kepenys dažnai kenčia dėl netinkamos mitybos ir streso. Riebūs maisto produktai, cheminiai priedai maiste, vaistai ar alkoholis gali sutrikdyti jų veiklą.
(0) 2020-12-02 1
XXI amžiaus žudikas – metabolinis sindromas. Gali būti, kad apie šį sindromą nė negirdėjote, nors patys jį turite. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto docentė, gydytoja endokrinologė Lina Zabulienė laidoje „Sveiki! su gydytoju V. Morozovu“ papasakojo, kaip jį atpažinti ir kas gresia, jei jo negydysime.
(0) 2020-11-29 9
Šalyje toliau siaučiant pandemijai, daugelis esame labiau susirūpinę savo sveikata ir imamės įvairių imuniteto stiprinimo priemonių. Kartais jos gali nemenkai paploninti piniginę, o artėjant didžiosioms metų šventėms norisi rūpintis savimi ir neišleisti daug. „Camelia“ vaistininkė Evelina Zykienė dalijasi būdais, kaip taupiai sustiprinti imunitetą, kuriais pati naudojasi kiekvieną dieną.
(0) 2020-10-29 10
Atėjus šaltajam metų sezonui, parduotuvėse ir vaistinėse vėl pamatome užrašą „imuniteto stiprinimui“. Tik kas iš tiesų imunitetą stiprina geriausiai? Profesorius Albertas Skurvydas pateikė 10 pagrindinių taisyklių, kaip galime sau padėti.
(0) 2020-10-26 2
Daugeliui žmonių sveikatos krizė siejasi su pasaulį drebinančia Covid-19 pandemija. Tačiau ir iki jos netilo pavojaus varpai – neregėtais mastais augo onkologinių ligonių gretos, kasmet daugėja ir sergančių diabetu ar širdies bei kraujagyslių ligomis. KTU Maisto instituto mokslininkai dalinasi 3 vertingais, bet labai paprastais patarimais, kurie leis atitolinti susitikimą su sveikatos problemomis.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos