Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Mėsos gaminiai
 
 

Mėsos gaminiai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-09-08 1
Mokslininkai laboratorijose jau augina mėsą. Tiesa, labai nedideliais kiekiais ir labai lėtai, bet tai - pradžia. Auganti žmonių populiacija ir didėjantis susirūpinimas gamta verčia ieškoti alternatyvų tikrai mėsai. Tik ar ją valgys jaunimas? Naujas Sidnėjaus universiteto tyrimas verčia tuo abejoti.
(1) 2020-07-28 -6
Visuomenėje nuolat sklando įvairūs mitai – jų netrūksta kiekvienoje srityje. Todėl ypač šiandien, kai informaciją akimirksniu sužinome per socialinius tinklus, galima išgirsti skirtingas interpretacijas ir gana dažnai susidurti su klaidinančia informacija, kuri neatitinka realybės. Skirtingi įsitikinimai išskiria visuomenę į kelias dalis, kurių viena tik purto galvą ir garsiai juokiasi, o kita – žeria argumentus ir karštai gina įsitikinimus. Kyla klausimas – o kur iš tikrųjų yra tiesa?
(1) 2020-07-08 0
Šašlykai – daugumos lietuvių labai mėgstamas, vasariškas ir... kartais netgi pavojingas maistas. Kaip juos kepti, kokius rinktis ir su kuo valgyti kad nesukeltume grėsmės sveikatai ir neapkartintume savo atostogų?
(0) 2019-11-06 3
Sveikos mitybos specialistai paneigia klaidingą nuomonę, kad mėsoje esantys baltymai ir vitaminai neturi alternatyvos. Iš tikrųjų augaliniame maiste yra visų organizmui būtinų baltymų ir mikroelementų.
(5) 2019-10-07 14
Naujo tyrimo rezultatai, neva įrodantys, jog raudona mėsa ir perdirbta mėsa greičiausiai nekenkia sveikatai, sukėlė tikrą šurmulį tarp ekspertų, teigiančių, kad žmonės turėtų mažiau vartoti šių produktų, praneša theguardian.com.
(1) 2019-08-10 -35
Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus Rimanto Stuko, mėsa maisto pasirinkimo piramidėje yra tarp tų produktų, kuriuos valgyti rekomenduojama, tačiau tai neturėtų tapti kasdienis ir pagrindinis maistas. Kiek ir kada jos vartoti, priklauso nuo to, kaip ji yra pagaminta ir kokia jos rūšis.
(0) 2019-06-25 0
Vieni iš didžiausių pavojų sveikatai neretai slypi mūsų virtuvėje.
(0) 2019-06-20 3
Tarptautinis vėžio tyrimų institutas (angl. International Agency for Research on Cancer) nurodo, kad valgant daug raudonos mėsos ir perdirbtų mėsos produktų, didėja tikimybė susirgti storosios žarnos vėžiu.
(5) 2019-06-03 7
Mūsų mityba gali turėti didesnės įtakos vėžio rizikai, nei mes manome, rodo naujausias tyrimas. Manoma, kad 80 tūkst. 110 naujų vėžio atvejų, 2015 metais diagnozuotų Jungtinėse Valstijose, buvo susiję su paprasčiausiai prasta mityba, rodo mokslinis tyrimas, kurio išvados paskelbtos leidinyje „JNCI Cancer Spectrum“.
(2) 2019-04-15 -39
Visi žinome, kad nustoję valgyti mėsą turėtume tapti sveikesni. Tačiau tam ryžtasi retas. Nes mėsa suteikia energijos, mes ją įpratę valgyti nuo mažų dienų, todėl sunkiai įsivaizduojame, kaip reikėtų atsikratyti šio „įpročio“.
(4) 2019-01-23 2
Perdirbtos mėsos valgymas skatina susirgti vėžiu. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad per dieną suvartojus bent 50 g perdirbtos mėsos (pavyzdžiui, du gabalėlius kumpio), rizika susirgti žarnyno vėžiu padidėja penktadaliu. Tačiau mokslininkai jau prabilo apie uogų naudą norint apsisaugoti nuo vėžio.
(9) 2019-01-23 127
Geros žinios lašinių mėgėjams! Ištyrę daugiau nei 1000 neapdorotų maisto produktų mokslininkai įvertino, kurie jų geriausiai užtikrina kasdienius mitybos poreikius. Kai kurie atradimai buvo netikėti net ir jiems.
(10) 2019-01-22 -8
Iki 2050 metų žmonės visame pasaulyje valgys pusryčių košę, ryžių pietus, lęšių ir daržovių vakarienę, o kartą per kelias savaites galės sukirsti mėsainį – taip apibendrintai būsimą kasdienę dietą įsivaizduoja dešimtys sveikatos ir aplinkosaugos ekspertų.
(11) 2019-01-02 -7
Jungtinės Karalystės ir Amerikos mokslininkai rado būdą, kaip išvengti daugiau nei 200 tūkstančių mirčių nuo vėžio, insulto ir širdies ligų visame pasaulyje. Jie siūlo apmokestinti raudoną mėsą ir perdirbtus jos gaminius. Lietuvoje į šį siūlymą žvelgiama skeptiškai.
(0) 2019-01-02 10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos