Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Mokslo įmantrybės paprastai
 
 

Mokslo įmantrybės paprastai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-05-27 -2
Jums tikrai pažįstama tokia situacija. Norite perpilti vandenį iš vieno puodelio į kitą, bet jis tiesiog prilimpa prie puodelio išorės ir bėga ne ten, kur jūs norite. Lygiai taip pat elgiasi ir vynas, kuris visada suras kelią iki jūsų balto kilimo, arbata ar praktiškai bet koks kitas skystis. Bet kodėl? Iš tikrųjų mokslininkai ir dabar gerai nežino, bet po naujo tyrimo šį mechanizmą supranta geriau.
(0) 2019-05-23 2
Pagaliau paaiškėjo keisto geltono stiklo, randamo dykumų regionuose, kilmė – stiklo, kuris susiformavo prieš tris dešimtis milijonų metų. Libijos dykumos stiklas yra natūraliai susiformavusio stiklo rūšis, randama Sacharos dykumos rytuose – Libijoje ir vakariniame Egipte.
(0) 2019-05-21 14
Prancūzijos įgaliotosios institucijos įspėja žmones, bandančius prieiti arčiau sudegusios Paryžiaus Dievo Motinos katedros, kad uždarytose aikštėse ir aplinkinėse gatvelėse tvyro itin aukšta toksiška švino koncentracija, rašo „Live Science“.
(0) 2019-05-10 34
Dešimtadalio Žemę iš Saulės pasiekiančios energijos galios lazeris oficialiai debiutavo kovą, kai tyrėjai iš Rumunijos atliko pirmąjį sėkmingą 10 petavatų (PW) bandymą. Šis lazeris –
(0) 2019-04-18 7
Apsilankius Nigerijos Igbo Oros mieste, prašalaitis gali pamanyti, kad jam dvejinasi akyse. 92 tūkstančius gyventojų turintis miestas tituluojamas pasaulio dvynių sostine.
(0) 2019-02-12 1
Mūsų organizmai turi apie 3 milijardus genetinių statybinių blokų – arba tiesiog bazių porų, kurie paverčia mus tuo, kuo ir esame. Iš šių 3 milijardų bazių porų, tik nedidelė jų dalis yra unikalios ir būdingos tik mums vieniems. Tai reiškia, kad genetiškai mes esame 99,9 procento panašūs vieni į kitus, t.y. į kitus žmones.
(0) 2019-02-04 10
„Kaip greitai bėga laikas“ – būtent taip dažnai mėgsta sakyti vidutinio amžiaus ir pagyvenę žmonės. Ir iš tiesų, dauguma mūsų jaučia, kad senstant laikas bėga vis greičiau. O toks laiko suvokimas gali privesti prie to, kad imame gailėtis dėl prarasto laiko.
(4) 2018-11-19 -16
Jeigu norite paragauti pačios skaniausios, moksliniu požiūriu idealios picos, turite dvi galimybes: skristi į Romą ir užsisakyti plytinėje krosnyje kepamos picos margheritos arba išspręsti sudėtingą termodinaminę lygtį, sumodeliuojančią labai panašaus fantastiško skonio picą jūsų varganoje elektrinėje orkaitėje, rašo livescience.com.
(2) 2018-10-30 8
Paskutinė spalio savaitė pasitiko mus pirmu sniegu, - o tai primena, kad artėja laikas, kai jau ir galėsime (ar būsime priversti) čiuožinėti ant ledo. Bet ar kada nors susimąstėte, kodėl ledas yra slidus? Kiekvienam tai atrodo tarsi natūralu - tačiau ar sugebėtumėte tai paaiškinti moksliškai?
(1) 2018-10-16 5
Kartais malonu paskaityti surastą ir labai seną knygą. Nors jos dažnai būna ne geriausios būklės, jų turinys vis tiek gali būti įdomus ir viliojantis. Tik kodėl jų puslapiai dažnai būna tokie geltoni, net kai knygos būna laikomos švarioje lentynoje?
(4) 2018-10-02 8
Nobel premija už fiziologijos arba medicinos pasiekimus skirta mokslininkams, atradusiems vėžio gydymą imunoterpija.
(0) 2018-08-29 3
uleisti liežuvį į didžiulę porciją ledų nėra nieko gėdinga – jei tik esate pasirengę tikėtinai pasekmei: vadinamam smegenų šalčiui.
(1) 2018-05-24 8
Stiklas yra nuostabi medžiaga. Jis yra kietas, gana patvarus, atsparus atmosferos poveikiui ir pakankamai nebrangiai gaminamas. Žmonės stiklą naudoja labai plačiai dėl to, kad jis yra permatomas - jis puikiai praleidžia šviesą. Tačiau, žinoma, net ir geriausias stiklas nėra visiškai 100 % permatomas, tai kokia jo spalva?
(0) 2017-12-30 34
<em>Apie vakuumo struktūrą, itin aukštos pikinės galios lazerius ir gama spinduliavimo panaudojimą</em>
(2) 2017-12-27 39
Ananasas jums atrodo nepakankamai saldus? Tuomet pasiimkite druskinę – ir čia ne pokštas! Mat užbėrus druskos ant ananaso, šis tikrai tampa saldesniu. Kodėl taip yra?

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos