Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Naudingos medžiagos mūsų maiste
 
 

Naudingos medžiagos mūsų maiste

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2021-03-30 3
Savo sveikata neretai susirūpiname tik tada, kai kūnas pradeda siųsti neigiamus signalus, atsiranda skausmų ar kitų sutrikimų. Netikėtai sumažėjęs energijos lygis, pasunkėjęs virškinimo procesas ar suprastėjusi odos būklė gali signalizuoti ne trumpalaikį negalavimą, o maistinių skaidulų trūkumą.
(0) 2021-03-19 3
Ne kartą teko girdėti, kad skaidulos – būtina mitybos dalis. Tačiau Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad tarp vartotojų nėra nusistovėjusio įpročio skaidulas tikslingai įtraukti į racioną.
(0) 2021-03-12 9
Nors daugelis gyventojų žino apie vitamino C ar D svarbą žmogaus organizmui, dar ne visuomet pakankamai dėmesio skiria kitiems ne ką mažiau reikalingiems mikroelementams.
(4) 2021-03-05 17
Atsikratyti kelių ar keliolikos kilogramų gali būti paprasčiau nei įsivaizduojate. Tiesiog įtraukite į mitybą pakankamą kiekį skaidulų. Dėl jų ilgiau jausitės sotūs, nereikės marinti savęs badu ir ilgainiui tai padės pasiekti pageidaujamų rezultatų.
(1) 2021-01-22 7
Apie gerąsias sultinio savybes ir didžiulę jo naudą sveikatai kiekvienam tikriausiai teko girdėti jau nuo pat vaikystės. Teigiama, kad sultinys turi didžiulę įtaką virškinamajam traktui, kaulų ir sąnarių sveikatai bei imuninei sistemai. Internete galima rasti įvairių tekstų, kuriuose rašoma, kad šis produktas yra tikras gyvybės eliksyras galintis išgelbėti nuo įvairių užklupusių ligų. Tačiau ar tai tiesa?
(0) 2020-12-27 11
O kas, jeigu mokslas laikosi klaidingo įsitikinimo ir vėžį sukelia visai ne pažeista DNR, o sutrikusi medžiagų apykaita? Kas nutiktų, jeigu įsiklausę į šią naują tiesą, mes visiškai pakeistume savo supratimą ne tik apie vėžį, bet ir apie kitas ligas, pasuktume visiškai nauju keliu ir galėtume kasdien džiaugtis geresne sveikata?
(4) 2020-12-23 -3
Koronaviruso atvejams šalyje mušant rekordus, gyventojai ypatingai susirūpinę savo sveikata. Ligų prevencijai skiriamas itin didelis dėmesys, o susirgus siekiama kuo greičiau atsistoti ant kojų, mat nusilpusiems žmonių organizmams COVID-19 infekcija dar pavojingesnė.
(1) 2020-12-16 3
Puikiai žinome, kad vitaminas C svarbus gyvybinėms žmogaus organizmo funkcijoms atlikti, žinoma jo svarba imunitetui ir kt. Tačiau kaip užtikrinti šio vitamino reikiamus kiekius? Kokie yra stokos simptomai, kokiuose maisto produktuose ieškoti šio vitamino ir į kitus klausimus atsakė „Camelia“ vaistininkė Sigita Izmalkova.
(1) 2020-12-08 -2
Tikriausiai ne vienam mandarinų kvapas asocijuojasi su švenčių sezonu. Per visus metus pasiilgęs šių vaisių, dažnas praranda saiką.
(0) 2020-11-06 18
Du bananai per dieną ir po mėnesio organizme bus ženklūs pokyčiai – tikriausiai internete bent kartą yra tekę regėti kažką panašaus kiekvienam. Bananai padeda numesti svorio, turi daugybę mineralų, gerina sveikatą... Vis dėlto, ar tikrai du bananai kasdien yra sveikas mitybos pasirinkimas?
(0) 2020-10-27 11
Vieni riešutus vadina mėgstamiausiu užkandžiu, kiti – kąsnio dydžio energijos užtaisu, rašoma pranešime spaudai. Kiekviena jų rūšis mėgstama, vertinga ir savaip ypatinga. Spalio 22-ąją atšventus tarptautinę riešutų dieną kviečiame ne tik prisiminti jų naudą sveikatai, bet ir sužinoti keletą įdomių faktų apie riešutų vartojimo įpročius – kaip jie keičiasi?
(0) 2020-10-26 2
Daugeliui žmonių sveikatos krizė siejasi su pasaulį drebinančia Covid-19 pandemija. Tačiau ir iki jos netilo pavojaus varpai – neregėtais mastais augo onkologinių ligonių gretos, kasmet daugėja ir sergančių diabetu ar širdies bei kraujagyslių ligomis. KTU Maisto instituto mokslininkai dalinasi 3 vertingais, bet labai paprastais patarimais, kurie leis atitolinti susitikimą su sveikatos problemomis.
(0) 2020-10-21 -2
Rudenį daugiau žmonių ieško maisto papildų ir vitaminų, kurie padėtų palaikyti imuninę sistemą arba būtų skirti puoselėti grožiui. Tiesa, išsirinkti iš plataus asortimento tinkamiausią preparatą ne visada paprasta, svarbu ne tik žinoti, kokios medžiagos sudėtyje, bet ir koks jų kiekis jums reikalingas, todėl naudinga pasikonsultuoti su specialistais, šiandien tai daryti galima ir internetu ar telefonu. „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojanti vaistininkė Greta Maksimavičiūtė paaiškina, kuo naudingos dažnai įsigyjamuose maisto papilduose esančios medžiagos, rašoma pranešime spaudai.
(1) 2020-10-08 14
Daugiau nei 90 proc. Jungtinės Karalystės suaugusiųjų suvartoja nepakankamai maistinių skaidulų, rodo Nacionalinė maisto ir mitybos apklausa (NDNS). Skaidulų vartojimas gali sumažinti širdies ligų, insulto, antrojo tipo diabeto ir žarnyno vėžio riziką, sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.
(0) 2020-10-05 32
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, kurios košės mūsų kūnui itin naudingos, o kurios skirtos tik nekasdieniniam paskanavimui. Tai, ką turime žinoti apie košes, papasakojo Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos