Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Naudingos medžiagos mūsų maiste
 
 

Naudingos medžiagos mūsų maiste

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-08-03 11
Milžiniškos apimties naujo mokslinio tyrimo metu buvo rasta įrodymų, kad geležies kiekis kraujyje gali vaidinti svarbų vaidmenį lemiant tai, kiek mes gyvensime.
(0) 2020-08-01 8
Tikriausiai esate girdėję posakį, kad jūros oras yra „labai sveikas“. Pasirodo, toks posakis visai ne iš piršto laužtas – būtent šalia jūros jodo galima tiesiog prisikvėpuoti ar plaukiojant pasisavinti per odą. Beje, šio elemento itin gausu prie Baltijos jūros.
(0) 2020-07-22 24
Grybai – skanu, bet ar sveika? Dietologės Daivos Pipiraitės-Lazarevičienės bei dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, grybų nauda žmogaus organizmui yra nenuginčijama. Visgi, abi specialistės sutaria, jog suvirškinti grybus gali būti sunku, todėl labai svarbu žinoti, kaip teisingai juos paruošti.
(18) 2020-07-08 49
Laikas yra negailestingas žmogaus kūnui. Su amžiumi prastėja visos mūsų fiziologinės funkcijos ir, atrodo, nieko dėl to negalime padaryti. Na, beveik nieko - galime savo mitybą praturtinti baltymais. Bet baltymai baltymams nelygūs ir šio naujo tyrimo rezultatai tikrai nepatiks veganams.
(0) 2020-07-06 15
Apie aštrų maistą sklando daugybė teiginių – pavyzdžiui, jog jis naikina parazitus, degina kalorijas, jį galima valgyti labai retai, tačiau tai – itin sveika. Vis dėlto kaip yra iš tiesų? Gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė sudėliojo visus akcentus, kuriuos turi žinoti abi pusės – ir aštraus maisto mėgėjai, ir jo pakęsti negalintys žmonės.
(0) 2020-07-01 10
Apie vitamino D trūkumą kalbama daug, su tuo siejamos autoimuninės ligos, vėžys, kaulų retėjimas, depresija ir daug kitų ligų. Kuo ypatingas vitaminas D, ar galime jo atsargų prisikaupti per vasarą ir ar tikrai nuolat reikia vartoti vitamino D papildus, kalbamės su Medicinos diagnostikos ir gydymo centro gydytoja dietologe Lina Barauskiene.
(0) 2020-06-26 1
Virškinimo sistema suskaido maistą į maistines medžiagas ir energiją, reikalingą mūsų organizmui.
(0) 2020-06-23 4
Viskas aplinkui šyla: klimatas, oras, santykiai su Lenkija, alus bokaluose ir vanduo telkiniuose. Ir vis labiau norisi atsigaivinti. Turbūt nerasime prekybininko, kuris nenorėtų tuo pasinaudoti, ir nerasime piliečio, kuris nenorėtų atsivėsinti greitai ir skaniai. Jie užima parduotuvių šaldytuvuose užšaldytų pusfabrikačių vietą, o mūsų rankose – šaltam orui tinkamų karštų gėrimų vietą. Kas jie? Aišku – ledai.
(0) 2020-06-11 1
Skaidulinės medžiagos (arba maistinės skaidulos) yra sudėtinių angliavandenių tipas. Šių angliavandenių žmogaus organizmo virškinimo fermentai neskaldo. Skaidulinės medžiagos pasižymi daugybe privalumų sveikatai. Paprastai maistinių skaidulų gaunama su maistu, tačiau taip pat galima vartoti papildus su jomis.
(0) 2020-05-28 10
Kas yra geri ir blogi, naudingi ir pavojingi, lėtieji ir greitieji, sudėtiniai ir paprasti angliavandeniai? Ar tikrai norint numesti svorio, angliavandenius iš savo mitybos reikia išbraukti? Kokiais mitais apie šią maistinę medžiagą nereikėtų tikėti? Į visus klausimus laidoje „Sveiki! Su gydytoju Morozovu“ atsakė gydytoja dietologė Evelina Cikanavičiūtė.
(0) 2020-05-14 11
Kava daugybei žmonių yra kasdienis gėrimas. Juoda kava turi savų privalumų - mokslininkai mano, kad ji gali pailginti gyvenimo trukmę. Tačiau naujas tyrimas atskleidė - kava turi ir dar vieną privalumą, kuris pradžiugins kai kurias moteris.
(6) 2020-05-08 13
Vitaminas, kurį gamina saulės spindulių gavusios odos ląstelės, gali būti vienas iš pagrindinių veiksnių, galinčių užkirsti kelią mirčiai nuo naujojo koronaviruso, tvirtina naujo tyrimo autoriai.
(0) 2020-04-21 8
Apie cinko naudą kalbama gana seniai. Jis dalyvauja praktiškai visose organizmo medžiagų apykaitos reakcijose. Šis mikroelementas svarbus imunitetui ir virškinimo sistemos veiklai, moterų ir vyrų lytinėms funkcijoms, palaiko normalų vaikų augimą ir vystymąsi. Tačiau šiandien vis dažniau prisimenami ir tyrimai, pagrindžiantis cinko naudą kovojant su virusais.
(0) 2020-03-18 1
Visiems gerai žinoma Viduržemio jūros regiono dieta: itin gausus daržovių, vaisių, žuvies ir alyvuogių aliejaus vartojimas stiprina kaulus, gerina smegenų veiklą ir mažina kai kurių tipų vėžio, diabeto, padidėjusio cholesterolio kiekio kraujyje, širdies ligų ir insulto riziką.
(3) 2020-03-04 10
Senėjimas - tai organizmo susidėvėjimas, pažymėtas uždegiminiais procesais, fiziniu silpnumu bei protinių galių mažėjimu. Mokslininkai stengiasi įminti visas senėjimo paslaptis ir sugrąžinti žmonėms viltį ilgiau išlikti sveikiems. Ir, panašu, kad paprastas tūkstančių žmonių jau pamėgtas dalykas gali padėti.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos