Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Omega-3
 
 

Omega-3

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-08-19 4
Žuvų taukai geriausiai žinomi dėl sveikatą gerinančių savybių. Įrodyta, kad omega-3 rūgštys sveikos širdžiai, žuvų taukai mažina trigliceridų kiekį kraujyje, malšina uždegimus ir netgi palengvina reumatoidinio artrito simptomus. Vis dėlto išgerti žuvų taukų daugiau nei rekomenduojama ne visada gerai – per didelė maisto papildo dozė sveikatai daro daugiau žalos nei naudos.
(4) 2019-04-08 8
Ar tikrai vitaminas C yra imuniteto sargas, vitaminas A gerina regėjimą, o vitaminas B būtinas energijai palaikyti? Ar galima perdozuoti vitaminų ir kada jie gali būti ne naudingi, o atvirkščiai – žalingi? Apie tai DELFI TV studijoje kalbėjomės su Santaros klinikų šeimos gydytojas Valerijumi Morozovu ir „Eurovaistinės“ farmacininke Elvyra Ramaškiene.
(1) 2019-02-26 2
Mokslininkai sukūrė ir išbandė inovatyvų, mikromaistinėmis medžiagomis praturtintą maisto produktą, skirtą senyvo amžiaus pacientams. Gaminio veiksmingumas – įspūdingas: per 10 jo vartojimo dienų Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Geriatrijos klinikos vyresnio amžiaus pacientų mitybos būklė ir sveikatos rodikliai žymiai pagerėjo.
(0) 2018-12-24 41
Per visą šventinį laikotarpį žmonės valgys ne tik saldumynus, bet ir žuvį. Dar šįvakar per Kūčių vakarienę bus suvalgyta nemažai žuvies, bet viena rūšis tarp visų šių vaišių tikrai dominuos. Tai - silkė. Ją valgo beveik kiekvienas, tačiau ar žinote, kas tai per žuvis? Štai 7 faktai apie populiariąją silkę.
(1) 2018-12-07 16
Kalbant apie natūralius papildus, niekas negali pralenkti žuvų taukų. Šios mažos omega-3 kapsulės, gaminamos iš visko – pradedant sardinėmis, skumbrėmis ir baigiant ančiuviais, kriliais bei cisternose auginamais dumbliais, yra populiaresnės nei gliukozaminas ir probiotikai drauge sudėjus, rašo vox.com.
(0) 2018-08-08 4
„Vitaminų ir mineralų asortimentas Lietuvoje yra labai platus, nors daugelio iš jų teigiamas poveikis išvis nėra įrodytas moksliškai”,– teigia Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja Agneška Veršalovič. Kyla klausimas, kada vitaminų naudojimas organizmą veikia teigiamai, o kada visgi tai žalinga.
(2) 2018-08-02 0
16 metų vykdytas mokslinis tyrimas, kurio metu analizuoti beveik pusės milijono vyrų ir moterų sveikatos duomenys, parodė, kad daug žuvies vartojantys žmonės gyvena ilgiau, skelbia medicininių naujienų portalas „Medical News Today“.
(1) 2018-07-24 16
Nauji moksliniai tyrimai parodė, kad jeigu maisto papildai su omega-3 riebiosiomis rūgštimis kažkiek ir yra naudingi mažinant širdies ir kraujotakos ligų riziką, tai tas efektas yra labai menkas., rašoma pelno nesiekiančios medicininių tyrimų organizacijos „Cochrane“ svetainėje.
(1) 2018-05-08 8
Britai mitybos specialistai sudarė intelektą stimuliuojančių produktų sąrašą. Dietologų manymu, jame nurodytas maistas ypač naudingas protinio darbo atstovams.
(0) 2018-01-08 8
„Atsikratykite priklausomybės nuo vaistų – skausmą malšinkite natūraliais būdais“, – siūlo gydytojas Alvydas Unikauskas ir pataria veiksmingiausius būdus susidoroti su skausmu.
(0) 2017-11-07 8
Dažnai subjurus nuotaikai griebiamės maisto. Skanus, mėgstamas valgis, atrodo, padeda pralinksmėti. Bet ar tikrai taip yra? Kodėl? Koks maistas labiausiai gerina nuotaiką?
(2) 2017-02-28 -3
Omega grupės riebalų rūgštys – vienos svarbiausių mūsų organizmo ląstelių statybinių medžiagų. Jos reikalingos viso organizmo darniai veiklai – odai, smegenimis, kraujotakos ir kvėpavimo sistemoms. Nors apie riebiąsias Omega grupės rūgštis girdėję daugelis, ne visi žino, kuo jos skiriasi ir kur jų rasti. Specialistai pastebi, kad dėl nepakankamai subalansuotos mitybos šių medžiagų trūksta dažnam lietuviui, rašoma pranešime spaudai.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos