Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Raudona mėsa
 
 

Raudona mėsa

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-09-08 1
Mokslininkai laboratorijose jau augina mėsą. Tiesa, labai nedideliais kiekiais ir labai lėtai, bet tai - pradžia. Auganti žmonių populiacija ir didėjantis susirūpinimas gamta verčia ieškoti alternatyvų tikrai mėsai. Tik ar ją valgys jaunimas? Naujas Sidnėjaus universiteto tyrimas verčia tuo abejoti.
(1) 2020-07-08 0
Šašlykai – daugumos lietuvių labai mėgstamas, vasariškas ir... kartais netgi pavojingas maistas. Kaip juos kepti, kokius rinktis ir su kuo valgyti kad nesukeltume grėsmės sveikatai ir neapkartintume savo atostogų?
(5) 2019-10-07 14
Naujo tyrimo rezultatai, neva įrodantys, jog raudona mėsa ir perdirbta mėsa greičiausiai nekenkia sveikatai, sukėlė tikrą šurmulį tarp ekspertų, teigiančių, kad žmonės turėtų mažiau vartoti šių produktų, praneša theguardian.com.
(0) 2019-06-20 3
Tarptautinis vėžio tyrimų institutas (angl. International Agency for Research on Cancer) nurodo, kad valgant daug raudonos mėsos ir perdirbtų mėsos produktų, didėja tikimybė susirgti storosios žarnos vėžiu.
(11) 2019-01-02 -7
Jungtinės Karalystės ir Amerikos mokslininkai rado būdą, kaip išvengti daugiau nei 200 tūkstančių mirčių nuo vėžio, insulto ir širdies ligų visame pasaulyje. Jie siūlo apmokestinti raudoną mėsą ir perdirbtus jos gaminius. Lietuvoje į šį siūlymą žvelgiama skeptiškai.
(13) 2018-12-28 -9
Pasaulyje atsisakančių mėsos gretos auga milžinišku tempu. Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje per pastaruosius trejetą metų, pasak portalo „Food Revolution Network“, veganų ir vegetarų skaičius išaugo 350, o JAV – net 600 procentų. Ar nutiks taip, kad žmonės pamirš mėsą ir pradės maitintis vien augalinės kilmės maistu? Kas laimės amžiną mėsavalgių ir žaliavalgių kovą? Kodėl pasaulyje populiarėja paukštiena ir kaip mokslininkai griauna mitus apie šios produkcijos gamybą?
(0) 2018-11-13 3
Visiškai atsisakius valgomosios druskos, gali sulėtėti skydliaukės darbas, dėl ko gali imti kauptis ir papildomi kilogramai. Suprastėjusi skydliaukės veikla greitai atsiliepia sveikatai – gali pasireikšti varginantys simptomai.
(2) 2018-11-12 -1
Naujas tyrimas rodo, kad mėsos kainą pakeliantis mokestis kasmet pasaulyje galėtų užkirsti kelią maždaug 220 000 mirčių ir sutaupyti 30,7 milijardus svarų išlaidų sveikatos apsaugai.
(12) 2018-09-05 -124
Kanados McMaster universiteto Gyventojų sveikatos tyrimų instituto mokslininkų paskelbta studija griauna bene didžiausią visų laikų pasaulinį mitybos mitą, jog raudona mėsa bei pieno produktai nėra itin naudingi sveikatai.
(0) 2018-08-20 -5
Geriausias būdas sužinoti, ar maistas dar yra tinkamas valgyti, nėra žiūrėti į jo galiojimo datą, atspausdintą ant pakuotės. Štai keli metodai, leidžiantys patikrinti, ar jūsų šaldytuve gulintys maisto produktai, įskaitant pieną, sūrį, humusą ir žuvį, nėra sugedę, rašoma businessinsider.com.
(0) 2018-06-11 0
Maistas, kuris iš karto sužadina aistrą ir lytinį potraukį, neegzistuoja. Tai - išsigalvojimai, neturintys mokslinio pagrindo. Tačiau yra maisto (ir gėrimų), kurį reikėtų rinktis, jei norite pagerinti seksą.
(6) 2018-06-07 11
Visi žinome, kad pieno produktai ir mėsa turtinga baltymais. Tačiau ar šie produktai tikrai sveikiausias pasirinkimas vaikams, suaugusiems, aktyviai sportuojantiems žmonėms?
(4) 2018-05-24 10
Visos jūsų mėgstamos dešros, rūkyti lašiniai, mėsos vyniotiniai ar kumpiai – tai peilis jūsų sveikatai ir gyvybei, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Todėl jis siūlo įsivaizduoti, kiek riekelių tokios dešros suvalgytumėte, jei vietoje visiems žinomo žymėjimo „E“ mėsos gaminių etiketėse atsidurtų žodžiai „vėžys“, „cukrinis diabetas“, „Alzheimeris“ ar tiesiog „mirtis“.
(1) 2018-04-19 0
Retas kuris susimąsto apie tai, kuo buvo šeriamas gyvulys, kurio mėsą mes valgome. Bet kokiu atveju, nieko naujo nesužinotume – visose fermose gyvuliai juk šeriami daugiau ar mažiau tokiais pat pašarais. Nors pasitaiko ir įdomių išimčių.
(0) 2018-02-19 10
Kai kurie žmonės mėgsta gerai apskrudusius skrebučius ar kepsnius. Kartais ant jų net matosi juodos žymės, kurios ne vienam žmogui kelia blogą nuojautą. Ar šie apanglėję maisto gabalėliai kenkia žmogaus sveikatai?

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos