Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Riebalai ir riebus maistas
 
 

Riebalai ir riebus maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2021-09-11 7
Po daugumos linksmybių, kuriose būna gausu alkoholio, kitą rytą laukia ne toks linksmas jausmas – pagirios. Dažnai prabudę skaudančia galva norime tik vandens ir nesveiko, greito maisto. Ar kada susimąstėte, kodėl organizmas reikalauja būtent jo?
(0) 2021-05-07 -9
Valgyti per daug bet kokių produktų nėra gerai, ypač jei tai sotieji riebalai, kurių yra daugelyje gyvūninės kilmės produktų – mėsoje, sūryje, svieste ar kituose pieno produktai.
(2) 2021-03-22 -3
Miegas žmogui yra labai svarbus. Miegodami mes gyjame, konsoliduojasi mūsų prisiminimai, išsivalo smegenys. Mes pailsime ir gerai išsimiegoję galime visa jėga dirbti dar vieną dieną. Bet kokybiškas miegas mums pasiekiamas ne visada. Kodėl? Štai 5 maisto produktai, kurie jums gali kenkti.
(1) 2021-01-18 -3
Komentarai Dalintis(3) Situacija paprasta: šiek tiek jaučiate liūdesį, tuomet pažiūrite jautrų filmą – ir suvalgote dubenį ledų. Ar bent suprantate, koks riebus yra komfortabilumo jausmą suteikiantis maistas? Tikriausiai ne – ypač tuo metu, kai jį valgote.
(0) 2020-12-27 12
O kas, jeigu mokslas laikosi klaidingo įsitikinimo ir vėžį sukelia visai ne pažeista DNR, o sutrikusi medžiagų apykaita? Kas nutiktų, jeigu įsiklausę į šią naują tiesą, mes visiškai pakeistume savo supratimą ne tik apie vėžį, bet ir apie kitas ligas, pasuktume visiškai nauju keliu ir galėtume kasdien džiaugtis geresne sveikata?
(3) 2020-10-23 31
Tradicinėje Lietuvos gamintojų parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2020“ kaip ir kasmet apdovanoti geriausi metų gaminiai. Vienas jų – išskirtinis ūkininkės Audronės Ispyrian produktas „Aviečių sėklų aliejus“ buvo įvertintas aukso medaliu. Jo kūrime dalyvavo Kauno technologijos universiteto (KTU) Cheminės technologijos fakulteto (CTF) mokslo grupė, vadovaujama profesoriaus Rimanto Venskutonio.
(0) 2020-10-07 -2
Kokosų aliejuje yra daug nesveikų sočiųjų riebalų, įspėja Harvardo universiteto dėstytoja dr. Karin Michels. Moteris suabejojo tariama kokosų aliejaus nauda ir tvirtina, kad jis toks pats kenksmingas sveikatai kaip ir „gryni nuodai“.
(0) 2020-09-07 6
Ką pasirinkti: sviestą ar margariną? Tai tikrai amžinas klausimas, sako gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė. Pasak pašnekovės, norint nuspręsti, reikia žinoti keletą aspektų.
(0) 2020-09-04 9
Apie alyvuogių aliejaus naudą esame girdėję turbūt visi. Tai puikus produktas, stiprinantis širdies ir kraujagyslių sveikatą, apsaugantis nuo arterinės sklerozės, ląstelių streso, Alzheimerio, akių ligų. Alyvuogių aliejaus nauda yra pagrįsta daugybe mokslinių tyrimų.
(0) 2020-08-13 17
Pirmas dalykas, kurį turite žinoti apie geruosius ir bloguosius riebalus yra tas, kad šie terminai yra labai slidūs. „Nemėgstu sakyti „gerieji riebalai“ ar „blogieji riebalai“, nes žmonės dažniai mano, kad yra „geri“, jeigu valgo „gerųjų“ riebalų, ir „blogi“, jeigu valgo „blogųjų riebalų“. Tai gali atvesti prie mitybinio kaltės ir gėdos mentaliteto, – sakė Nešvilyje, Tenesio valstijoje, veikiančio Vanderbilto universiteto Medicinos centro dietologė Jessica Bennett. – Vieni riebalai yra sveiki, o kiti – mažiau sveiki.“
(0) 2020-06-26 -3
Lietuvos gyventojai jau ne vienerius metus patenka tarp daugiausiai riebalų suvartojančių Europos gyventojų. Iš pažiūros, vien šis faktas neturėtų kelti susirūpinimo, jei ne kiti sveikatos rodikliai, pavyzdžiui: šalies gyventojų sergamumas. Pagal pastarąjį rodiklį, mūsų šalies gyventojai dažniausiai serga širdies ir kraujagyslių ligomis bei įvairių lokalizacijų vėžiu. Šių ligų prevencijoje labai svarbią vietą užima sveikatai palanki gyvensena bei visavertis maitinimasis.
(0) 2020-05-07 35
„Patarimas valgyti riebiai – ypač maistą, kuriame gausu sočiųjų riebalų, – skamba beprotiškai, vos prieš dešimtmetį būčiau aiškinęs, kad taip pakenksite savo sveikatai. Tačiau mano paties organizmas, kraujo tyrimai, tūkstančiai pacientų ir dešimtys tūkstančių žmonių, kurie paklausė šio patarimo, sako ką kita“, – prisipažįsta „Riebalų dietos“ (išleido BALTO leidybos namai) autorius, amerikietis gydytojas Markas Hymanas. Knygoje jis dalijasi novatoriška mitybos teorija ir praktiniais patarimais – pateikia dvidešimt vienos dienos dietos planą.
(0) 2020-04-12 7
Palmių aliejus yra maistinis augalinės kilmės aliejus, išgaunamas iš palmių vaisių minkštimo. Palmės yra kilusios iš Vakarų Afrikos regiono, bet dabar tai yra populiariausias Pietryčių Azijos kultivuojamas augalas, rašo „Live Science“.
(0) 2020-03-18 1
Visiems gerai žinoma Viduržemio jūros regiono dieta: itin gausus daržovių, vaisių, žuvies ir alyvuogių aliejaus vartojimas stiprina kaulus, gerina smegenų veiklą ir mažina kai kurių tipų vėžio, diabeto, padidėjusio cholesterolio kiekio kraujyje, širdies ligų ir insulto riziką.
(0) 2020-03-03 10
Tai, kad alyvuogių aliejus turi daugybę sveikatai naudingų ir net būtinų medžiagų, yra girdėjęs bene kiekvienas. Vis dėlto neapsigaukite – neteisingai naudojant šį riebalą, galite padaryti didžiulę žalą savo kūnui.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos