Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Sintetinis maistas
 
 

Sintetinis maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(2) 2019-10-18 6
Daugelis žino, kad maistas kosmose yra pakankamai blankus ir skurdus. Tačiau nauja technologija į astronautų mitybą pamažu atneša revoliuciją.
(0) 2019-10-10 5
Izraelio bendrovė „Aleph Farms“ paskelbė, kad jai pirmą kartą pavyko sukurti dirbtinę mėsą kosmose. Įmonės specialistai panaudojo 3D spausdinimo technologijas ir sukūrė „kosminę“ jautieną.
(0) 2015-07-29 2
Bendrovė Google intensyviai dairosi naujų investavimo sričių ir gali pasibelsti į… mėsainių verslą. Informacinių technologijų gigantė mėgino už 300 mln. dolerių įsigyti startuolį, kurio autoriai užsibrėžę tikslą sūrainius ir mėsainius ruošti tik iš augalinės kilmės produktų, nenaudojant jokios mėsos.
(7) 2015-04-29 14
Išmaitinti 7 milijardus Žemės gyventojų – nelengvas uždavinys. Trečiojo pasaulio valstybėse kasdien nuo bado jau dabar miršta tūkstančiai, o didėjant Žemės gyventojų skaičiui, kuris 2050 metais pasieks beveik 10 mlrd., problema augs. Išmaitinti alkstančius gali padėti mokslininko iš Olandijos Marko Posto laboratorinės mėsos auginimo metodas.
(2) 2014-04-07 1
Didėjantis gimstamumas, augantis susirūpinimas aplinka ir vegetarizmas vis labiau didina dirbtinės mėsos poreikį pasaulyje. Ir, kaip rodo atsitiktinai sumaišytų dirbtinių ir natūralios vištienos pakuočių pavyzdys JAV, dirbtinės vištienos gamyba pažengė tiek, kad jos skonio vartotojai jau beveik nebeatskiria nuo tikros.
(0) 2013-12-18 1
Šiais laikais ypatingai išaugo žaliavų ir maisto produktų įvairovė, tai prisideda prie to, kad žmogaus organizmas gali gauti reikalingų medžiagų iš skirtingų produktų. Mokslininkų dėka apie maistą ir jo naudą ar žalą žinoma kur kas daugiau nei ankščiau. Kauno technologijos universiteto Maisto produktų technologijos katedros profesorius Rimantas Venskutonis mano, kad ateityje paprasto maisto tiesiog nebus. Jį pakeis funkcinis maistas, o mūsų valgiaraštis bus sudarytas atsižvelgiant į kiekvieno individualų genofondą.
(16) 2013-08-06 0
Savaitgalį Maastrichto universitete, Dr. Marko Posto laboratorijoje virė darbas – mokslininkai intensyviai baiginėjo pasiruošimą įvykiui, kuris, kaip viliamasi, gali pakeisti maisto suvokimą. Pirmadienį dr. M. Postas iškepė brangiausią pasaulyje mėsainį, pagamintą iš mėsos, kuri buvo užauginta laboratorijoje.
(10) 2013-05-14 0
Londone netrukus bus patiektas mėsainis su mėsa, užauginta mėgintuvėlyje iš jaučių kamieninių ląstelių. 250 tūkst. eurų (863 tūkst. litų) vertės mėsainis yra mokslininkų, kuriems vadovavo Olandijos specialistas Dr. Markas Postas, metus trukusio darbo rezultatas – tikimasi, kad tokiu būdu pasauliui pavyks parodyti, jog ateityje „in vitro“ užauginta mėsa gali tapti naudingu alternatyviu maisto šaltiniu.
(9) 2013-04-18 0
JAV bioinžinieriai sukūrė maistinio krakmolo gamybos iš medžio drožlių celiuliozės technologiją, kurią galima naudoti pramoniniu mastu, pranešė „Science Now“. Amerikiečių parengta technologinė metodika pristatyta žurnale PNAS paskelbtame straipsnyje.
(8) 2012-08-16 0
Milijardierius Piteris Tylas (Peter Thiel) puoselėja svajonę pasauliui pristatyti kitokią – visiškai kitokią – mėsą. Investuotojas turi labai aiškų tikslą – sukurti technologiją, kuri mėsą „spausdintų“ 3D būdu.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos