Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Sveikas maistas
 
 

Sveikas maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-12-05 7
Kepenys – ypač svarbus organas. Kai jos sveikos ir tinkamai funkcionuoja, jūs iškart tai jaučiate – organizmas pats lengvai atsikrato toksinų. Tačiau kepenys dažnai kenčia dėl netinkamos mitybos ir streso. Riebūs maisto produktai, cheminiai priedai maiste, vaistai ar alkoholis gali sutrikdyti jų veiklą.
(0) 2020-11-23 5
Sveikas maitinimasis yra vienas iš svarbiausių išorinių faktorių, veikiančių mūsų sveikatą. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė sako, kad maistas nėra vaistai, bet daro didelę įtaką ligų buvimui arba nebuvimui.
(1) 2020-11-12 9
Kaip numesti svorio? Šis klausimas ištisus metus kankina daugelį žmonių, o ir nuomonių yra labai skirtingų. Pravartu žinoti, kokius metodus taikydami galime pasiekti geriausių rezultatų, todėl neapsieisime be profesionalų patarimo. Šia tema savo įžvalgomis sutiko pasidalinti daugeliui gerai žinomas sporto, sveikos gyvensenos treneris ir mitybos specialistas Artūras Swan.
(0) 2020-11-11 0
Mokslininkai teigia, kad vienas svarbiausių svorio reguliavimo būdų – kalorijų skaičiavimas. Norėdami numesti svorio dažniausiai renkamės mažai kaloringus maisto produktus, tačiau ar taip elgtis yra teisinga? Galbūt reikia rinktis ne mažiau kalorijų, o daugiau būtinųjų maistinių medžiagų turinčius produktus? Galbūt kalorijos slepiasi visai nekaltuose maisto produktuose, apie kuriuos iš pradžių net nepagalvojame? Kokie užkandžiai atrodo „nekalti“, tačiau turi daug kalorijų? Šia tema savo įžvalgomis sutiko pasidalinti gydytoja dietologė Evelina Sabonaitytė.
(0) 2020-11-06 16
Du bananai per dieną ir po mėnesio organizme bus ženklūs pokyčiai – tikriausiai internete bent kartą yra tekę regėti kažką panašaus kiekvienam. Bananai padeda numesti svorio, turi daugybę mineralų, gerina sveikatą... Vis dėlto, ar tikrai du bananai kasdien yra sveikas mitybos pasirinkimas?
(0) 2020-10-27 11
Vieni riešutus vadina mėgstamiausiu užkandžiu, kiti – kąsnio dydžio energijos užtaisu, rašoma pranešime spaudai. Kiekviena jų rūšis mėgstama, vertinga ir savaip ypatinga. Spalio 22-ąją atšventus tarptautinę riešutų dieną kviečiame ne tik prisiminti jų naudą sveikatai, bet ir sužinoti keletą įdomių faktų apie riešutų vartojimo įpročius – kaip jie keičiasi?
(0) 2020-10-26 2
Daugeliui žmonių sveikatos krizė siejasi su pasaulį drebinančia Covid-19 pandemija. Tačiau ir iki jos netilo pavojaus varpai – neregėtais mastais augo onkologinių ligonių gretos, kasmet daugėja ir sergančių diabetu ar širdies bei kraujagyslių ligomis. KTU Maisto instituto mokslininkai dalinasi 3 vertingais, bet labai paprastais patarimais, kurie leis atitolinti susitikimą su sveikatos problemomis.
(0) 2020-10-21 -3
Rudenį daugiau žmonių ieško maisto papildų ir vitaminų, kurie padėtų palaikyti imuninę sistemą arba būtų skirti puoselėti grožiui. Tiesa, išsirinkti iš plataus asortimento tinkamiausią preparatą ne visada paprasta, svarbu ne tik žinoti, kokios medžiagos sudėtyje, bet ir koks jų kiekis jums reikalingas, todėl naudinga pasikonsultuoti su specialistais, šiandien tai daryti galima ir internetu ar telefonu. „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojanti vaistininkė Greta Maksimavičiūtė paaiškina, kuo naudingos dažnai įsigyjamuose maisto papilduose esančios medžiagos, rašoma pranešime spaudai.
(1) 2020-10-08 13
Daugiau nei 90 proc. Jungtinės Karalystės suaugusiųjų suvartoja nepakankamai maistinių skaidulų, rodo Nacionalinė maisto ir mitybos apklausa (NDNS). Skaidulų vartojimas gali sumažinti širdies ligų, insulto, antrojo tipo diabeto ir žarnyno vėžio riziką, sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.
(0) 2020-10-05 26
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, kurios košės mūsų kūnui itin naudingos, o kurios skirtos tik nekasdieniniam paskanavimui. Tai, ką turime žinoti apie košes, papasakojo Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.
(0) 2020-09-15 1
Viduržemio jūros dieta, keto mityba, „cheat day“, 5:2... Šie pavadinimai tikriausiai girdėti kiekvienam, kuris yra bandęs numesti svorio. Laidoje „Sveikatos receptas“ mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė aptarė šiuos populiarius lieknėjimo būdus ir pasakė, ko iš jų galima tikėtis.
(1) 2020-09-10 22
Milijonai žmonių praranda galimybę gauti sveiką maistą, o tai gali padidinti nutukimą visame pasaulyje ir sukelti naują pasaulinę pandemiją, pranešė „Bloomberg“.
(0) 2020-09-07 6
Ką pasirinkti: sviestą ar margariną? Tai tikrai amžinas klausimas, sako gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė. Pasak pašnekovės, norint nuspręsti, reikia žinoti keletą aspektų.
(0) 2020-09-06 34
Amžinas klausimas – kaip pagreitinti medžiagų apykaitą? Apie tai galima rasti daugybę įvairiausių nuomonių ir tekstų. Tačiau dar svarbiau yra dažnai visai užmirštamas aspektas – kaip nesulėtinti medžiagų apykaitos. Apie tai papasakojo profesorius Albertas Skurvydas.
(2) 2020-09-01 4
Kiekvienas iš mūsų norime gyventi ilgiau. Tačiau ilgaamžiškumo tikslas taip pat yra ir sveikesnis gyvenimas, kupinas psichinės ir fizinės gerovės bei gebėjimo aktyviai ir savarankiškai gyventi. Nors genetika atlieka svarbų vaidmenį, žmogaus gyvenimo būdas vaidina ne ką svarbesnį vaidmenį. O svarbi pastarojo dalis yra mityba. Štai yra penki įpročiai, kuriuos būtina formuoti norint pratęsti gyvenimą ir mėgautis kiekvienais jo metais.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos