Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Sveikas maistas
 
 

Sveikas maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(6) 2018-11-13 10
Mokslininkai įrodė, kad gerti tam tikros rūšies kavą sveika smegenims, tačiau kaip šis populiarus gėrimas pagerina pažinimo funkcijas? Naujame tyrime nustatytas mechanizmas, kaip kava neleidžia nykti protiniams gebėjimams.
(0) 2018-11-13 -8
Būna taip, kad sergant apie maistą mintys sukasi mažiausiai, tačiau vis tiek turime suteikti organizmui energijos. Tačiau ne visus maisto produktus patariama valgyti, kai negaluojate, ypač, jei negalavimas liečia ir skrandį. Taigi ko reikėtų atsisakyti, kad greičiau pasveiktumėte?
(0) 2018-11-13 3
Visiškai atsisakius valgomosios druskos, gali sulėtėti skydliaukės darbas, dėl ko gali imti kauptis ir papildomi kilogramai. Suprastėjusi skydliaukės veikla greitai atsiliepia sveikatai – gali pasireikšti varginantys simptomai.
(2) 2018-11-02 7
Vienas, kone kiekvienuose namuose esantis produktas, valgomas kartą ar du per savaitę, gali būti naudingas ir mūsų išvaizdai, ir sveikatai , LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis kalba apie raugintus agurkus, kurie yra puikus probiotikų - gerųjų bakterijų šaltinis. O laidoje viešėjęs virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo porą nesudėtingų receptų.
(7) 2018-10-28 15
Vilniaus universiteto profesorius dr. Rimantas Stukas primena seniai žinomą tiesą – esame tai, ką valgome. Nes juk maistą organizmas suskaido, suvirškina ir pasisavina. Šiais laikais jau niekas nesiginčija, kad mityba yra sveikatos pagrindas.
(0) 2018-10-25 13
Lengviausias būdas pagerinti sveikatą ir savijautą – valgyti daug daržovių. Visose daržovėse gausu sveikų vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Vis dėlto, kai kurios jų išsiskiria ypatinga nauda sveikatai, rašo medicalnews.today.
(4) 2018-10-25 17
Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir prieštaringų nuomonių. Tai sukelia visuomenės sumišimą.
(3) 2018-10-15 18
Dauguma dietų atmeta duoną kaip figūrai nepalankų produktą. Ispanų mokslininkai iš Las Palmas de Gran Canaria universiteto paskelbė, kad tokia nuostata kenkia sveikatai ir kiekvieno žmogaus racione būtinai turi būti duona. Anot jų, tvirtinimas, kad duona tukina yra klaidingas ir net žalingas įsitikinimas.
(0) 2018-10-02 9
Geležies trūkumas organizme – rimta problema, galinti sukelti anemiją, nuolatinį nuovargį ir silpnumą.
(7) 2018-09-27 15
Rūpintis sveika mityba tampa madinga, tačiau kai kur žmonės jau akivaizdžiai perlenkia lazdą. Atsisako sviesto, nes jis storina. Negeria pieno, nes mitai skelbia, kad jis tinka tik kūdikiams. Šitaip paniekindami pagrindinius produktus, kuriais žmonija maitinosi nuo neatmenamų laikų, pakenkiame patys sau. Štai keli pavyzdžiai.
(2) 2018-09-23 -3
Yra du žmonių tipai – tie, kurie gali valgyti angliavandenius, ir tie, kurie turi jų atsisakyti, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, tai, kad turite riboti suvartojamų angliavandenių kiekį, gali išduoti savijauta – nuovargis, silpnumas, nemiga ir net depresija.
(0) 2018-09-14 6
Kriaušės yra saldūs skaidulų turintys vaisiai. Jose gausu svarbių antioksidantų, flavanoidų ir skaidulų – visos šios maistinės medžiagos sutelpa į maždaug šimto kalorijų vaisių, kuriame nėra nei riebalų, nei cholesterolio.
(0) 2018-09-13 7
Neįsivaizduojate, kokios naudos galite gauti reguliariai valgydami grybus. Ar žinojote, kad jie yra itin naudingi vyrams?
(2) 2018-09-12 -5
Tikriausiai nepavyktų surasti daug žmonių, kuriems maistas būtų tik būdas numalšinti alkį. Visi mes kada nors šventėme geras naujienas gardžia vakariene, o liūdesį užkrimsdavome šokolado plytele ar torto gabalu.
(0) 2018-09-06 5
Slyvos – ne tik ypač maistingi, bet ir sveikatai nepaneigiamai naudingi kaulavaisiai. Jose yra vitaminų ir mineralų, taip pat ląstelienos ir antioksidantų, galinčių padėti sumažinti kai kurių lėtinių ligų tikimybę.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos