Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Sveikas maistas
 
 

Sveikas maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-10-27 11
Vieni riešutus vadina mėgstamiausiu užkandžiu, kiti – kąsnio dydžio energijos užtaisu, rašoma pranešime spaudai. Kiekviena jų rūšis mėgstama, vertinga ir savaip ypatinga. Spalio 22-ąją atšventus tarptautinę riešutų dieną kviečiame ne tik prisiminti jų naudą sveikatai, bet ir sužinoti keletą įdomių faktų apie riešutų vartojimo įpročius – kaip jie keičiasi?
(0) 2020-10-26 1
Daugeliui žmonių sveikatos krizė siejasi su pasaulį drebinančia Covid-19 pandemija. Tačiau ir iki jos netilo pavojaus varpai – neregėtais mastais augo onkologinių ligonių gretos, kasmet daugėja ir sergančių diabetu ar širdies bei kraujagyslių ligomis. KTU Maisto instituto mokslininkai dalinasi 3 vertingais, bet labai paprastais patarimais, kurie leis atitolinti susitikimą su sveikatos problemomis.
(0) 2020-10-21 -1
Rudenį daugiau žmonių ieško maisto papildų ir vitaminų, kurie padėtų palaikyti imuninę sistemą arba būtų skirti puoselėti grožiui. Tiesa, išsirinkti iš plataus asortimento tinkamiausią preparatą ne visada paprasta, svarbu ne tik žinoti, kokios medžiagos sudėtyje, bet ir koks jų kiekis jums reikalingas, todėl naudinga pasikonsultuoti su specialistais, šiandien tai daryti galima ir internetu ar telefonu. „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojanti vaistininkė Greta Maksimavičiūtė paaiškina, kuo naudingos dažnai įsigyjamuose maisto papilduose esančios medžiagos, rašoma pranešime spaudai.
(1) 2020-10-08 12
Daugiau nei 90 proc. Jungtinės Karalystės suaugusiųjų suvartoja nepakankamai maistinių skaidulų, rodo Nacionalinė maisto ir mitybos apklausa (NDNS). Skaidulų vartojimas gali sumažinti širdies ligų, insulto, antrojo tipo diabeto ir žarnyno vėžio riziką, sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.
(0) 2020-10-05 26
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, kurios košės mūsų kūnui itin naudingos, o kurios skirtos tik nekasdieniniam paskanavimui. Tai, ką turime žinoti apie košes, papasakojo Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.
(0) 2020-09-15 1
Viduržemio jūros dieta, keto mityba, „cheat day“, 5:2... Šie pavadinimai tikriausiai girdėti kiekvienam, kuris yra bandęs numesti svorio. Laidoje „Sveikatos receptas“ mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė aptarė šiuos populiarius lieknėjimo būdus ir pasakė, ko iš jų galima tikėtis.
(1) 2020-09-10 22
Milijonai žmonių praranda galimybę gauti sveiką maistą, o tai gali padidinti nutukimą visame pasaulyje ir sukelti naują pasaulinę pandemiją, pranešė „Bloomberg“.
(0) 2020-09-07 6
Ką pasirinkti: sviestą ar margariną? Tai tikrai amžinas klausimas, sako gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė. Pasak pašnekovės, norint nuspręsti, reikia žinoti keletą aspektų.
(0) 2020-09-06 32
Amžinas klausimas – kaip pagreitinti medžiagų apykaitą? Apie tai galima rasti daugybę įvairiausių nuomonių ir tekstų. Tačiau dar svarbiau yra dažnai visai užmirštamas aspektas – kaip nesulėtinti medžiagų apykaitos. Apie tai papasakojo profesorius Albertas Skurvydas.
(2) 2020-09-01 4
Kiekvienas iš mūsų norime gyventi ilgiau. Tačiau ilgaamžiškumo tikslas taip pat yra ir sveikesnis gyvenimas, kupinas psichinės ir fizinės gerovės bei gebėjimo aktyviai ir savarankiškai gyventi. Nors genetika atlieka svarbų vaidmenį, žmogaus gyvenimo būdas vaidina ne ką svarbesnį vaidmenį. O svarbi pastarojo dalis yra mityba. Štai yra penki įpročiai, kuriuos būtina formuoti norint pratęsti gyvenimą ir mėgautis kiekvienais jo metais.
(2) 2020-08-31 -2
Vasaros savaitgalį neretai atleidžiame vadeles ir mėgaujamės visais gyvenimo teikiamais malonumais. Kepta, rūkyta, smarkiai sūdyta mėsa, bandelės, tortai, sultys... O kur dar alkoholis ar valgymas vėlai vakare. Atėjus pirmadieniui neretai jaučiamės apsunkę ir griebiamės įvairiausių būdų, kad tas jausmas kuo greičiau dingtų.
(0) 2020-08-24 4
Sveika mityba yra svarbi visiems, tačiau tam tikras maistas yra ypač tinkamas moterims aktualioms problemoms spręsti. Šiuose produktuose yra daug maistinių medžiagų, kurios padės apsaugoti jūsų kūną ir išlaikyti gerą jo darbą net ir senstant, rašoma portale webmd.com.
(1) 2020-08-24 5
Ar žinojote, kad mėlynės širdies ligų riziką gali sumažinti 20 procentų? Tai parodė vienas tyrimas.
(2) 2020-08-20 -8
Dauguma žmonių papietavę apsnūsta ir tampa vangūs. Mokslininkai seniai pastebėjo, kad antroje darbo dienos pusėje darbuotojų produktyvumas sumažėja.
(0) 2020-08-18 12
Artėjančiam rudens sezonui, kuris šiais metais kelia ypač didelį gyventojų susirūpinimą sveikata dėl koronaviruso plitimo, organizmą svarbu paruošti iš anksto. Vienas iš būdų sustiprinti organizmo atsparumą infekcijoms – aprūpinti jį antioksidantais. Be gerai žinomų antioksidantų, kaip vitaminai C ir E, cinkas ir selenas, mokslininkai ne taip seniai ištyrė itin stiprių antioksidacinių savybių turinti bioflavonoidą kvercetiną. Pasak BENU vaistininkės Guodos Dubikaitytės, kvercetinas gali padėti ne tik sustiprinti imunitetą, bet ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžinių susirgimų riziką, rašoma pranešime spaudai.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos