Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Sveikas maistas
 
 

Sveikas maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(28) 2016-08-05 324
Vokiečių biochemikė Johanna Budwig už ypatingus nuopelnus gydant vėžį septynis kartus nominuota Nobelio premijai. Per savo karjerą (ji mirė 2003 metais, būdama 95-erių) moteris esą išgydė 90 proc. savo pacientų, sirgusių onkologinėmis ligomis.
(9) 2019-01-23 126
Geros žinios lašinių mėgėjams! Ištyrę daugiau nei 1000 neapdorotų maisto produktų mokslininkai įvertino, kurie jų geriausiai užtikrina kasdienius mitybos poreikius. Kai kurie atradimai buvo netikėti net ir jiems.
(3) 2019-07-09 16
„Žmonės, kurie vartojo obuolių actą tris mėnesius, vidutiniškai numetė iki 2 kg. Tai nemažai, turint omenyje, kad jie nepakeitė mitybos įpročių ir nepradėjo sportuoti“.
(2) 2017-10-06 3
Daug žmonių, norinčių numesti svorio, išbraukia riešutus iš savo mitybos raciono. Ir visai be reikalo – riešutai daugeliu atveju gali padėti numesti svorio ir išsaugoti ilgaamžiškumą. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.
(4) 2017-04-07 48
Į Lietuvą atvykęs žymus Didžiosios Britanijos mokslininkas onkologas, profesorius Robert J. Thomas, turintis daugiau kaip 30 m. onkologinių ligų gydymo patirtį, įsitikinęs – turime daug svertų išvengti vėžio ar bent padaryti, kad liga plistų lėčiau, o gyvenimo kokybė būtų geresnė.
(8) 2017-10-01 40
Mąstydami apie efektyviausius moksliniais tyrimais patvirtintus sveikatos stiprinimo būdus, neretai pamirštame, kokią naudą galėtume gauti iš paprasčiausios košės. Toks neapdairumas tiesiog neatleistinas, mat dubenyje košės yra kur kas daugiau augalinių skaidulų nei rupioje duonoje, riebalų – visiškai mažai, o cukraus – beveik apskritai nėra.
(0) 2018-10-25 13
Lengviausias būdas pagerinti sveikatą ir savijautą – valgyti daug daržovių. Visose daržovėse gausu sveikų vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Vis dėlto, kai kurios jų išsiskiria ypatinga nauda sveikatai, rašo medicalnews.today.
(0) 2016-12-21 -29
Mus nuolat supa nesveiko maisto pagundos. Joms ypač sunku atsispirti per šventes – aplink tiek daug skanaus maisto ir visko taip norisi paragauti. Iš kitos pusės mums nuolat siūlo sveiko maisto alternatyvas lyg išganymą. Bet mokslininkai teigia, kad avies kailyje slypi vilkas – net sveikai atrodantys produktai iš tikrųjų gali būti kenksmingi. Pateikiame keletą sveiko maisto, kuris nėra toks jau sveikas, pavyzdžių.
(2) 2017-01-24 28
Visiems yra tekę patirti, ką reiškia vadinamoji maisto koma. Suvalgius skanius pietus, po jų pasilepinus šokoladiniu keksiuku prie kavos, šiltoje patalpoje nori nenori ima ir suima miegas.
(3) 2016-11-25 17
Šiuolaikinis gyvenimo tempas ir nesubalansuota mityba veda prie dažnėjančių širdies ir kraujagyslių ligų. Naujausi tyrimai atskleidė, kad šių ligų gali padėti išvengti viso grūdo produktais praturtinta mityba.
(12) 2019-09-20 87
Į virtuves po truputį sugrįžta ketaus indai. Sunkios keptuvės, puodai ir kiti indai populiarėja ir dėl to, jog žmonės ima baimintis Teflonu dengtų keptuvių. Yra žinoma, kad pažeistas Teflono sluoksnis gali skleisti ir kancerogenines medžiagas. Bet ar ketaus indai iš tikrųjų yra sveikesni? Kuo jie tokie geri?
(2) 2018-11-02 8
Vienas, kone kiekvienuose namuose esantis produktas, valgomas kartą ar du per savaitę, gali būti naudingas ir mūsų išvaizdai, ir sveikatai , LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis kalba apie raugintus agurkus, kurie yra puikus probiotikų - gerųjų bakterijų šaltinis. O laidoje viešėjęs virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo porą nesudėtingų receptų.
(0) 2017-04-19 16
Apie probiotikus kalbama seniai ir vis tik dar daug ko apie juos nežinome. Dailymail.co.uk pateikia 13 esminių faktų apie probiotikus.
(4) 2017-10-16 1
Patiekalai iš grūdų produktų puikiai atskleidžia skirtingų pasaulio šalių maisto kultūros įvairovę. Indai ar kinai savo virtuvės neįsivaizduoja be ryžių, ukrainiečiai save vadina grikiavalgiais, o Peru, Bolivijos ir Čilės gyventojai yra sukūrę šimtus patiekalų receptų iš bolivinės balandos sėklų.
(11) 2017-02-13 14
Daugelis žmonių turi vienokių ar kitokių žalingų įpročių, kurie žaloja jų sveikatą. Mokslas juos jau ilgai tyrinėja, bandydamas surasti priešnuodžius ir informuoti visuomenę apie rūkymo, alkoholio vartojimo, persivalgymo ir kitų įpročių žalą. Visgi, jie vis tiek tarsi samanomis apaugo įvairiais mitais. Pateikiame 10 populiariausių mitų apie tris žalingus įpročius: rūkymą, alkoholio vartojimą ir dažną persivalgymą.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos