Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Sveikas maistas
 
 

Sveikas maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(37) 2015-09-12 30
Lenkijos moksleiviai į pamokas grįžo įtūžę – mokyklose nebepardavinėjami gaivieji gėrimai, saldumynai ir traškučiai. Šalies vyriausybė taip kovoja su vaikų nutukimu.
(36) 2017-08-10 -11
Portalas „Dailymail“ rašo, kad „Instagrame“ karaliaujant veganų nuotraukoms, išplitus vegetariškams ir veganiškams restoranams, valgyti mažiau mėsos arba išvis jos vengti staiga tapo „daugiau nei kieta“. Bet ar žinote, kas gali nutikti, jei pasiduosite šioms madoms?
(28) 2016-08-05 320
Vokiečių biochemikė Johanna Budwig už ypatingus nuopelnus gydant vėžį septynis kartus nominuota Nobelio premijai. Per savo karjerą (ji mirė 2003 metais, būdama 95-erių) moteris esą išgydė 90 proc. savo pacientų, sirgusių onkologinėmis ligomis.
(22) 2018-05-27 6
Naujausių tyrimų duomenimis, burokėliai gali būti galingas ginklas prieš Alzheimerio ligą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Taip pat, priduria jis, burokėliai mažina uždegimus, širdies nepakankamumo bei infarkto riziką ir gerina smegenų neuroplastiškumą.
(11) 2017-02-13 14
Daugelis žmonių turi vienokių ar kitokių žalingų įpročių, kurie žaloja jų sveikatą. Mokslas juos jau ilgai tyrinėja, bandydamas surasti priešnuodžius ir informuoti visuomenę apie rūkymo, alkoholio vartojimo, persivalgymo ir kitų įpročių žalą. Visgi, jie vis tiek tarsi samanomis apaugo įvairiais mitais. Pateikiame 10 populiariausių mitų apie tris žalingus įpročius: rūkymą, alkoholio vartojimą ir dažną persivalgymą.
(11) 2016-12-02 13
Didieji vaisių tiekėjai pripažįsta, kad Lietuvos vartotojams vežami tik tie, kuriuos jie įperka, todėl dažniausiai ant vartotojų stalo patenka antros – žemiausios – klasės vaisiai. Šiems Europos Sąjungos reglamentai leidžia didesnį puvinio procentą, kenkėjų pažeidimus ir šiek tiek prastesnę išvaizdą bei dydį. Tačiau, lyginant su skandinavais, mes kartu su kaimynais lenkais daugiau suvalgome daržovių nei vaisių.
(10) 2018-04-05 11
Nors Melagių diena tik kartą per metus, klaidinančių naujienų nestinga nuolat. Ne išimtis ir sveikos gyvensenos sritis. Sportuok taip, valgyk tik tai – liejasi patarimai, norintiems pasiekti taip trokštamų rezultatų. O ką daryti, jei net ir laikantis šių patarimų taip ir nepavyksta jų pasiekti? Galbūt kai kurie patarimai buvo klaidingi?
(10) 2017-04-27 -4
Mitybos piramidės standartai, propaguojami Pasaulinės sveikatos organizacijos, yra atgyvenę ir nesiremia naujesne kokybiškesne literatūra, LRT RADIJUI sako sporto medicinos rezidentas Juozas Jankauskas. Jo teigimu, ketogeninė mityba, kai 70 proc. dienos kalorijų gaunama valgant riebalus, o angliavandenių turinčių produktų stengiamasi atsisakyti, gali padėti sergant cukriniu diabetu ar net epilepsija.
(9) 2019-01-23 125
Geros žinios lašinių mėgėjams! Ištyrę daugiau nei 1000 neapdorotų maisto produktų mokslininkai įvertino, kurie jų geriausiai užtikrina kasdienius mitybos poreikius. Kai kurie atradimai buvo netikėti net ir jiems.
(8) 2017-10-01 40
Mąstydami apie efektyviausius moksliniais tyrimais patvirtintus sveikatos stiprinimo būdus, neretai pamirštame, kokią naudą galėtume gauti iš paprasčiausios košės. Toks neapdairumas tiesiog neatleistinas, mat dubenyje košės yra kur kas daugiau augalinių skaidulų nei rupioje duonoje, riebalų – visiškai mažai, o cukraus – beveik apskritai nėra.
(8) 2017-05-18 -24
Žmonės yra visaėdžiai gyvūnai. Nors daugelis žmonių noriai valgo mėsą, kasdieniame mūsų racione yra ir daug daržovių, vaisių, miltinių patiekalų. Vegetarai išgyvena ir be mėsos, o ar galimas atvirkštinis gyvenimo būdas? Ar žmogus gali išgyventi valgydamas išskirtinai tik mėsą?
(7) 2016-01-26 41
Naujausias Ispanijos universiteto tyrimas įnešė sumaišties ir privertė naujai pažvelgti į sveiką mitybą. Pasirodo, kepti daržoves keptuvėje su šlakeliu gero alyvuogių aliejaus yra sveikiau, nei jas virti. Dar daugiau – toks gamybos būdas, mokslininkų teigimu, apsaugo nuo tokių ligų kaip vėžys.
(7) 2017-07-03 30
Vos prieš porą dešimtmečių terminas „probiotikai“ buvo žinomas tik ekspertams, o šiandien maisto produktų, kurių sudėtyje yra probiotikų atsiranda vis daugiau ir daugiau. Kas įdomiausia, probiotinėmis bakterijomis, gerinančiomis žarnyno sveikatingumą ir skatinančioms imunitetą, dabar yra praturtinami ne tik pieno produktai.
(7) 2018-10-28 15
Vilniaus universiteto profesorius dr. Rimantas Stukas primena seniai žinomą tiesą – esame tai, ką valgome. Nes juk maistą organizmas suskaido, suvirškina ir pasisavina. Šiais laikais jau niekas nesiginčija, kad mityba yra sveikatos pagrindas.
(7) 2018-04-14 21
Želatina naudinga ne tik gaminant įvairius patiekalus – ji gali būti vartojama norint pagerinti sveikatą visiškai natūraliu būdu, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Kaip teigia jis, želatina padeda stiprinat daugybę organizmo funkcijų – nuo virškinimo ir žarnyno veiklos iki kognityvinių gebėjimų.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos