Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Vaisiai ir daržovės
 
 

Vaisiai ir daržovės

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2021-12-04 3
Prieskoniais nuo senų laikų garsėja Azija, o Indija yra laikoma didžiausia prieskonių eksportuotoja pasaulyje. Tačiau vienas žymiausių prieskonių – čili pipiras – kilo ne iš Indijos, ir net ne iš Azijos.
(0) 2021-11-17 3
Daugelis vaikų JAV nežino iš kur iš tikrųjų gaunamas maistas, kurį jie valgo kasdien, ypač kai kalbama apie mėsą.
(0) 2021-11-16 9
Negalime vaikščioti vandeniu ar prikelti mirusiųjų – tačiau galime padaryti tai, ko Jėzus, net jei kada ir iš tiesų egzistavo, niekada nedarė: suvalgyti bananą. Arba pomidorą. Arba bulvę. Užsukite į bet kurį prekybos centrą ir nusipirkite bet kurį iš šių ar kitų kadaise regioninių augalų, kurie šiais laikais tapo maistu, sutinkamu visame pasaulyje.
(0) 2021-06-13 -9
Vienas laukiamiausių vasaros malonumų – galimybė kasdien mėgautis ne tik šiltu oru, bet ir gausia įvairove šviežių vaisių bei uogų. Visgi, gydytojas dietologas Edvardas Grišinas pataria neviršyti rekomenduojamų dienos normų ir perspėja, jog pernelyg didelis kiekis šių, iš pirmo žvilgsnio sveikų, produktų, gali ne juokais sutrikdyti organizmo veiklą, rašoma pranešime spaudai.
(0) 2021-05-20 54
Maistas paprastai nėra labai grėsmingas, tačiau neteisingai elgiantis ar ruošiant, šie gaminiai gali sukelti sunkią ligą ar net mirtį.
(0) 2021-04-27 -5
Pupelės - tai geras baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Be to, daugybei žmonių tiesiog patinka jų skonis ir tekstūra. Bet ar žinojote, kad raudonosios pupelės iš tikrųjų yra toksiškos?
(0) 2021-04-19 8
Galimybė pajusti skonį pėdomis skamba kaip kažkokios pasakos motyvas. Tačiau chemikai teigia, kad tai - įdomus mokslo triukas, kurį galite išbandyti patys.
(2) 2021-04-16 10
Niekas nepaneigs, kad bananai – vieni populiariausių vaisių. Žmonės juos mėgsta už gerą skonį ir universalumą – bananus galima valgyti ir kaip desertą ar užkandį, ir paruošti su jais daugybę įvairių patiekalų – nuo rytinės košės iki duonos ar keksiukų. Be to, bananai nėra brangūs.
(0) 2021-04-13 1
Milijonai žmonių visame pasaulyje dievina arbūzą dėl jo sultingo, gaivaus saldumo karštą vasaros dieną net nesusimąstydami, kad arbūzas turi eilę vitaminų, maistingų medžiagų, įskaitant mineralus ir antioksidantus, kurie svarbūs mūsų organizmui. Pateikiame nemažai įdomių faktų apie arbūzus.
(0) 2021-03-22 8
Žmogaus ir beždžionių genetinis panašumas šiais laikais nebekelia ginčų. O ar žinojote, kad DNR panašumai būdingi ir kalbant apie kitus gyvus organizmus. Tam tikrų atitikimų galima atrasti ne tik tarp žmogaus ir jo artimiausios giminaitės šimpanzės, bet ir tarp tokių gyvių, apie kuriuos nė nesate galvoję. Mokslininkai paaiškino, kas tai lėmė bei ką tai reiškia.
(0) 2021-03-06 47
Nors daugelis sportuojančių žmonių prisieks, kad bananas yra puikus užkandis prieš treniruotę, iš tikrųjų yra geresnis laikas, kada geriau valgyti bananus.
(0) 2021-02-22 8
Beveik kiekvienoje kavinėje, kurioje siūloma rinktis garnyrą, galima pamatyti gruzdintus bulvių šiaudelius, kuriuos mes labiau įpratę vadinti prancūziškomis bulvytėmis (angl. french fries). O greito maisto restorane bulvytės yra tarsi neatskiriamas mėsainio priedas. Jas mes mėgstame rinktis vietoje įprastų bulvių ar netgi ryžių. Tačiau kaip atsirado toks paprastos bulvės paruošimas? Ir kodėl jos vadinamos „prancūziškomis“?
(0) 2021-02-19 8
Su amžiumi daug mūsų patirs labai liūdną procesą - protinės funkcijos suprastėjimą. Žmogui protas yra labai svarbus, todėl norėtume kiek įmanoma ilgiau išlikti aštrūs ir sveiki. Kaip? Na, reikia rūpintis savimi. Edinburgo universiteto mokslininkai teigia, kad egzistuoja vienas labai skanus būdas išlaikyti mąstymo įgūdžius.
(0) 2021-01-17 8
Čili pipirai gali pagardinti bet kokį patiekalą, ir pasirodo, net saulės elementus. Mokslininkai nustatė, kad pridėjus kapsicino perovskito prekursoriui, galima pagerinti saulės elementų efektyvumą.
(0) 2021-01-14 6
Visi vaisiai iš sodų nuskinti ir daržovės iš šiltnamių jau surinktos, rūsyje likusios tik bulvės su morkomis arba konservai. Kokią naudą šie maisto produktai turi? Kaip gauti pakankamą daržovių kiekį žiemą ir ką geriau rinktis – močiutės konservų stiklainį ar importuotą pomidorą iš Ispanijos? Pokalbis šia tema laidoje „Sveiki! su gydytoju V. Morozovu“ su gydytoju dietologu Edvardu Grišinu.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos