Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Vaisiai ir daržovės
 
 

Vaisiai ir daržovės

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-08-06 3
Daug kas net neįtaria, kad paprastuose produktuose, kuriuos valgome beveik kasdien, gali būti nuodingų medžiagų ir kad jais galima nusinuodyti. Net bulvės, vyšnios, riešutai turi nuodingų medžiagų. Kad išvengtume pavojaus, verta žinoti, kur jos slypi ir kokių augalų dalių jokiu būdu negalima vartoti maistui.
(2) 2020-08-05 25
Kepenys yra ypatingai svarbios mūsų organizmui. Jos padeda iš jo pašalinti toksinus. Deja, kepenys dažnai kenčia nuo netinkamos mitybos ir streso.
(0) 2020-07-14 2
„Drėkiną organizmą, gerina odos būklę, virškinimą, valgant tik arbūzus pailsi ir apsivalo virškinimo traktas, inkstai ir visas organizmas“ – skelbiama vienoje iš socialinio tinklo „Facebook“ grupių. Ir visa tai neva – dėl trijų dienų arbūzų iššūkio.
(0) 2020-07-06 15
Apie aštrų maistą sklando daugybė teiginių – pavyzdžiui, jog jis naikina parazitus, degina kalorijas, jį galima valgyti labai retai, tačiau tai – itin sveika. Vis dėlto kaip yra iš tiesų? Gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė sudėliojo visus akcentus, kuriuos turi žinoti abi pusės – ir aštraus maisto mėgėjai, ir jo pakęsti negalintys žmonės.
(0) 2020-07-05 15
Dažniausiai dauguma žmonių savo imuniteto stiprinimu ir gerinimu susirūpina tik atėjus šaltajam sezonui ar prasidėjus gripo epidemijai. „Visi puola pirkti įvairius vitaminus, vaistažolių arbatas ir pradeda gerti imbierą su medumi, tačiau dažnai tokie staigūs sprendimai neduoda norimų rezultatų“, – sako BENU vaistininkė Inga Norkienė. Netylant kalboms apie antrą COVID-19 viruso bangą rudenį, vaistininkė kviečia nedelsti ir pradėti savo imuniteto stiprinimu rūpintis jau šiandien.
(0) 2020-06-26 1
Virškinimo sistema suskaido maistą į maistines medžiagas ir energiją, reikalingą mūsų organizmui.
(0) 2020-05-07 27
„Patarimas valgyti riebiai – ypač maistą, kuriame gausu sočiųjų riebalų, – skamba beprotiškai, vos prieš dešimtmetį būčiau aiškinęs, kad taip pakenksite savo sveikatai. Tačiau mano paties organizmas, kraujo tyrimai, tūkstančiai pacientų ir dešimtys tūkstančių žmonių, kurie paklausė šio patarimo, sako ką kita“, – prisipažįsta „Riebalų dietos“ (išleido BALTO leidybos namai) autorius, amerikietis gydytojas Markas Hymanas. Knygoje jis dalijasi novatoriška mitybos teorija ir praktiniais patarimais – pateikia dvidešimt vienos dienos dietos planą.
(3) 2020-03-04 10
Senėjimas - tai organizmo susidėvėjimas, pažymėtas uždegiminiais procesais, fiziniu silpnumu bei protinių galių mažėjimu. Mokslininkai stengiasi įminti visas senėjimo paslaptis ir sugrąžinti žmonėms viltį ilgiau išlikti sveikiems. Ir, panašu, kad paprastas tūkstančių žmonių jau pamėgtas dalykas gali padėti.
(0) 2020-02-19 12
Glitimas tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalis ir kartais atrodo, kad tiesiog neįmanoma pagaminti patiekalo be jo. Tačiau žmonėms, kuriems yra diagnozuota celiakija, glitimo vartoti negalima. Ir labai dažnai tokiems žmonėms nurodoma nevartoti grūdų. Tik mityba be glitimo nereiškia, kad visai negalima vartoti grūdų. Štai devyni puikūs grūdai, kuriuose nėra glitimo.
(0) 2020-02-17 12
Naujas mokslinis tyrimas atskleidė, kad tie, kurie kiekvieną dieną valgo graikinių riešutų, gali džiaugtis geresniu virškinimu ir mažesne širdies ligų rizika.
(0) 2020-02-07 0
Neseniai buvo atlikta mokslinių tyrimų apžvalga ir metaanalizė dėl ankštinių daržovių poveikio širdies sveikatai. Surinkę daugybės anksčiau atliktų mokslinių tyrimų ir analizių duomenis, naujausio tyrimo autoriai priėjo prie išvados, kad ankštinės daržovės gali būti naudingos širdies sveikatai, tačiau įrodymai nėra labai tvirti, teigia medicalnewstoday.com.
(0) 2020-01-03 5
Šis produktas galbūt ir nėra priimtas kiekvieno skoniui, bet jį valgyti, pasirodo, be galo naudinga jūsų širdžiai.
(0) 2019-12-30 4
Kartais užtenka visai nedaug informacijos, kurią vertėtų įsidėmėti, norint pagerinti smegenų veiklą. 
(0) 2019-12-27 3
Labai dažnai kalbame apie tai, kokius produktus reiktų pasirinkti, kai mus užpuolė ligos. Jau gerai žinome, kad naudinga gerti imbiero ir citrinos arbatą, valgyti naminį sultinį ir įtraukti daugiau žuvies bei daržovių. Tad šį kartą norėčiau aptarti, kokių produktų būtų geriau vengti arba juos pakeisti, kai mus kamuoja sveikatos negalavimai.
(0) 2019-12-24 0
Sulaukę žiemos džiaugiamės ne tik mandarinais, bet ir persimonais. Sveikos mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė papasakojo, ką turėtume žinoti apie persimonus.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos