Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Želatina
 
 

Želatina

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(14) 2018-05-15 12
Žmonių kultūra yra keista tuo, kad mes nusprendžiame, ką valgyti, o ko - ne. Maisto prieinamumas tėra vienas iš veiksnių, nusprendžiančių, ką valgysime pietums. Štai arkliena Lietuvoje nėra populiarus maistas, nors visai netoli ji laikoma delikatesu. Veganai apskritai yra linkę save riboti dėl įvairių priežasčių, tačiau jiems surasti tinkamo maisto nėra lengva. Ir ne todėl, kad jo nėra - tiesiog norint būti veganu reikalingos specialios žinios.
(7) 2018-04-14 21
Želatina naudinga ne tik gaminant įvairius patiekalus – ji gali būti vartojama norint pagerinti sveikatą visiškai natūraliu būdu, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Kaip teigia jis, želatina padeda stiprinat daugybę organizmo funkcijų – nuo virškinimo ir žarnyno veiklos iki kognityvinių gebėjimų.
(0) 2011-07-18 1
Želatina – gyvulinės kilmės biopolimeras, plačiai naudojamas ne tik maisto, bet ir kosmetikos bei farmacijos pramonėje. Pavyzdžiui, kapsulės pavidalo vaistų piliulės gaminamos ne iš ko nors kito, o iš želatinos. Tiesa, įprastinė želatina tinka ne visais atvejais. Išimtiniams atvejams Kinijoje sukurtas unikalus želatininis pakaitalas, kuris gaminamas iš dirbtinai susintetintų žmogiškųjų baltymų.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos