Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Žuvies gaminiai
 
 

Žuvies gaminiai

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(11) 2015-02-25 41
Dabartinis mūsų maitinimosi būdas smarkiai skiriasi nuo praeities. Yra ir nemažai egzotiškų gyvūnų, kuriuos lietuviai valgė bei medžiojo. Kai kurie iš jų dabar sukeltų nuostabą.
(7) 2015-02-06 58
Zoe Butler nustėro atidariusi skardinę tuno ir joje išvydusi dvi gyvio akis, spoksančias į ją. Mažojo „monstro“ nuotraukos netruko apskrieti socialinius tinklus, kur visi spėliojo, kas per padaras tai galėtų būti. Kaip rašo britų portalas telegraph.co.uk, pasikonsultavus su mokslininkais, netrukus išaiškėjo tikroji šio gyvio tapatybė.
(5) 2016-05-10 41
Visi žino, kad šiltų jūrų vandenyse plaukiojančios žuvys, tai ne Dubysos ešerėliai. Tačiau kartais jų pavojingumas slypi ir ten, kur niekas nesitiki. Tai savo kailiu patyrė visiems puikiai žinomos jachtos „Ambersail“ įgula.
(5) 2015-02-19 -7
Sudarytas vadovas, kuriame pateikiamas sąrašas žuvų, kurių neverta pirkti, taip pat sąrašas žuvų, prieš kurias perkant reikėtų susimąstyti bei sąrašas žuvų, kurias galima valgyti, kiek tik norime.
(4) 2014-12-24 8
Kaip parodė bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa, atlikta prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ užsakymu, net 82 proc. lietuvių žiemos švenčių stalui gamina žuvies patiekalus. Specialistai įspėja – neteisingai pasirinkta žuvis gali tapti tikru nuodu, tad verta per daug nepiktnaudžiauti žuvies patiekalais. Protingi kiekiai problemų nesukels, tačiau žinoti, kuo rizikuojama - verta.
(4) 2019-04-08 7
Ar tikrai vitaminas C yra imuniteto sargas, vitaminas A gerina regėjimą, o vitaminas B būtinas energijai palaikyti? Ar galima perdozuoti vitaminų ir kada jie gali būti ne naudingi, o atvirkščiai – žalingi? Apie tai DELFI TV studijoje kalbėjomės su Santaros klinikų šeimos gydytojas Valerijumi Morozovu ir „Eurovaistinės“ farmacininke Elvyra Ramaškiene.
(4) 2013-08-08 0
Naujasis gydytojų motto galėtų skambėti taip – „pasakyk kokius toksinus slepia tavo kūnas ir pasakysiu kiek tu vertas“, rašo qz.com.
(3) 2017-01-13 15
Gana ilgai buvo laikomasi nuomonės, kad žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalus valgyti sveika dėl didelio juose esančio baltymų, vitaminų ir omega-3 riebalų rūgščių kiekio.
(2) 2014-09-24 6
Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (NMVRV) 2012–2014 m. atliko tyrimą, kurio metu nustatė teršalų kiekius, esančius jūrinėse bei upių ir ežerų žuvyse. Tyrimo išvadose konstatuojama, kokie teršalai žuvyse gali kauptis, kokie jų kiekiai leistini ir nekelia sveikatai rimto pavojaus bei kokių rūšių žuvys jautriausios teršalams, t. y. daugiausiai sukaupia įvairių cheminių medžiagų. Tad kokių taisyklių reikėtų paisyti žuvies mėgėjams?
(2) 2018-08-02 0
16 metų vykdytas mokslinis tyrimas, kurio metu analizuoti beveik pusės milijono vyrų ir moterų sveikatos duomenys, parodė, kad daug žuvies vartojantys žmonės gyvena ilgiau, skelbia medicininių naujienų portalas „Medical News Today“.
(1) 2019-04-22 17
Mūsų smegenys atlieka be galo svarbią funkciją. Jie – mūsų viso organizmo kontrolės centras, užtikrinantis, kad mūsų širdis plaka, mūsų plaučiai kvėpuoja, mes galime judėti, jausti ir mąstyti. Štai kodėl yra taip svarbu, kad mūsų smegenys puikiai veiktų.
(1) 2019-02-27 99
Daug kur skelbiama, kad žuvų taukų kapsulės su omega3 riebalinėmis rūgštimis turinčios apsaugoti širdį ir smegenis, sumažinti cholesterolį, pagerinti regėjimą ir atmintį. Ir žmonės jas vartoja, nes bijo mirti nuo infarkto ar insulto. Bet ar žuvies taukai iš tiesų saugo nuo šių ligų?
(1) 2014-08-08 7
<em>Po de­šimt­me­čių svei­ka­tos įspė­ji­mų, idė­ja, kad mė­sa, sū­ris ir tau­kai ken­kia šir­džiai, tirp­sta. Tie­sa su­dė­tin­ges­nė – ir ska­nes­nė</em>
(1) 2015-07-13 15
Šiuolaikiniame pasaulyje pilna įmantrių patiekalų ir delikatesų, tačiau ar kartais susimąstome, jog kai kurie jų gali būti pavojingi? „Buzzfeed“ pristatė trumpą vaizdo įrašą, apie 8 itin sveikatai pavojingus maisto produktus.
(1) 2018-12-07 15
Kalbant apie natūralius papildus, niekas negali pralenkti žuvų taukų. Šios mažos omega-3 kapsulės, gaminamos iš visko – pradedant sardinėmis, skumbrėmis ir baigiant ančiuviais, kriliais bei cisternose auginamais dumbliais, yra populiaresnės nei gliukozaminas ir probiotikai drauge sudėjus, rašo vox.com.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos