Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto energinė vertė
 
 

Maisto energinė vertė

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(17) 2013-02-19 1
Per parą statistiniam suaugusiam žmogui rekomenduojama suvalgyti maisto, kurio energinė vertė – apie 2000-2500 kilokalorijų. Vieni maisto produktai yra kaloringesni, kiti mažiau kaloringi. Bet kaip pamatyti skirtumą? Kaip tas skirtumas atrodo? Galbūt susiorientuoti padės nuotraukos, kuriose nufotografuota po 200 kalorijų įvairiausio maisto – daržovių, kepinių, mėsos, saldumynų ir t. t.
(14) 2015-07-08 41
Australas Damonas Gameau nutarė atlikti eksperimentą ir išsiaiškinti, kokį poveikį organizmui daro cukrus. Per dieną jis gaudavo apie 40 arbatinių šaukštelių cukraus. Rezultatai buvo šokiruojantys.
(10) 2016-05-28 37
Las Vegase (JAV) įsikūrusi užeiga „Heart Attack Grill“ gavo šį pavadinimą ne veltui – jis įspėja, kad valgant šioje užeigoje gali ištikti infarktas.
(7) 2019-11-02 1
Lietuvos sporto universiteto profesorius (LSU) Albertas Skurvydas pateikia kelis faktus apie mitybą, kalorijas, fizinį aktyvumą ir ilgaamžiškumą. Jei jais vadovautumėtės, kur kas geriau jaustumėtės, sureguliuotumėte savo kūno svorį ir netgi pailgintumėte gyvenimą.
(6) 2016-10-20 41
Pasak mitybos specialistų, per vieną parą vidutinis žmogus turi suvartoti apie 2 tūkst. kalorijų, tačiau yra gana sunku įsivaizduoti, koks ir kiek maisto sudaro šį kiekį.
(6) 2019-03-12 -27
Ar žinojote, kad yra maisto produktų, kuriuos valgote kiekvieną dieną ir kurie jus lėtai žudo? Ne vienas šių produktų yra daugelio mūsų racione, tačiau nuolat vartojant daugumą jų gausite mirtiną derinį, tad pokyčių imtis būtina jau šiandien. Tad įpraskite analizuoti, ką valgote, ir teisingai rinkitės jau šiandien, pataria healthyandpretty.com.
(3) 2015-07-28 23
Lenkijos mokslininkai teigia atradę kiekvieno kiaulienos mėgėjo svajonę – kiaulieną su itin mažai kalorijų, riebalų ir daug daugiau baltymų. Pati mėsa pasak mokslininkų, skanesnė ir ilgiau išlieka šviežia.
(1) 2017-11-10 21
Turbūt daugeliui sveikai maitintis besistengiančių žmonių ne sykį yra iškilęs klausimas – kiek džiovintų vaisių galima suvalgyti per dieną bei ar jie sveikesni už šviežius? O gal priešingai?
(1) 2017-10-08 0
Mokslininkai nustatė, kad kai kurie maisto produktai suaktyvina smegenų ląsteles, kurios suteikia sotumo jausmą.
(1) 2014-11-27 18
<p style="font-style:italic">Liau­dyje sklan­do dau­gy­bė svo­rio ma­žė­ji­mo ar pri­au­gi­mo prie­žas­čių pa­aiš­ki­ni­mų, nuo „spar­taus“ meta­bo­liz­mo iki val­gy
(1) 2014-08-08 7
<em>Po de­šimt­me­čių svei­ka­tos įspė­ji­mų, idė­ja, kad mė­sa, sū­ris ir tau­kai ken­kia šir­džiai, tirp­sta. Tie­sa su­dė­tin­ges­nė – ir ska­nes­nė</em>
(1) 2014-02-26 8
Naujas Upsalos universiteto mokslininkų su žmonėmis atliktas tyrimas patvirtino, kad nuo maiste esančių riebalų rūšies priklauso, ko daugiau priaugsime – lašinių ar raumenų.
(0) 2018-10-04 15
Burokėlius pastaruoju metu ima vadinti superdaržove – naujausiuose tyrimuose rašoma, kad burokėliai ir jų sultys didina išvermingumą sportuojant, mažina kraujospūdį, gerina kraujotaką.
(0) 2015-10-31 30
<i>Prieš einant gąsdinti kaimynų,<br />prašyt įkyriai saldumynų,<br />dar verta pamąstyt, ar šito nori,<br />nors… cinikai sakys – memento mori</i><hr />Apie patį tyrimą jau <a href="htt

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos