Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Sveikas maistas
 
 

Sveikas maistas

Žymės vieta žymių medyje:
Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-10-14 15
Moliūgai dar niekada nebuvo tokie populiarūs – verdame sriubas ar džemus, kepame pyragus, ruošiame troškinius ir dar gausybę kitokių patiekalų. Iš Meksikos kilę moliūgai dabar auga šešiuose ir septynių kontinentų. Vienintelis žemynas, kuriame jų neįmanoma užauginti, – Antarktida.
(0) 2019-10-11 -8
Vitaminas C, D, E… Juos galime atrasti beveik kiekvieno iš mūsų vaistinėlėje ir dėl jų paskirties dažniausiai nekyla neaiškumų. O ką žinote apie vitaminą K ir mūsų sveikatai tokią svarbią jo rūšį K2? Tyrimai atskleidė, kad šiandien net 99 iš 100 žmonių trūksta vitamino K, tačiau daugelis apie tai nesusimąsto, nes nežino, su kokiais simptomais siejamas šio vitamino trūkumas organizme.
(0) 2019-10-10 3
Vienas iš vėžio rizikos veiksnių yra mityba. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, išvengtumėme net 30 proc. onkologinių ligų, jei maitintumėmės sveikai. Vis dėlto lietuviai maistą renkasi pagal kainą ir skonį, o maistinė vertė lieka trečioje vietoje. 
(0) 2019-10-09 11
2018 metais prostatos vėžio diagnozę išgirdo 1,8 milijonai vyrų. Tai yra viena iš dažniausiai vyrus kamuojančių vėžio rūšių. Japonų mokslininkai seniai įtarė, kad grybai gali padėti sumažinti prostatos vėžio riziką, tačiau dabar tai jie gali ir įrodyti.
(0) 2019-10-08 0
Kaip sakoma, kas per daug – tas nesveika. Štai vienos moters nepaprasta meilė arbatai jai sukėlė itin daug sveikatos problemų.
(1) 2019-09-26 7
Kai kurie mitybos specialistai remiasi tam tikrais tyrimais ir garsiai skelbia, kad pienas ir jo produktai sukelia vėžį. „Tai numeris 1 vėžio sukėlėjas“, – priduriama. Visgi, tyrimų yra įvairių ir jais besiremdamos gydytojos turi kiek kitokių pastebėjimų.
(12) 2019-09-20 78
Į virtuves po truputį sugrįžta ketaus indai. Sunkios keptuvės, puodai ir kiti indai populiarėja ir dėl to, jog žmonės ima baimintis Teflonu dengtų keptuvių. Yra žinoma, kad pažeistas Teflono sluoksnis gali skleisti ir kancerogenines medžiagas. Bet ar ketaus indai iš tikrųjų yra sveikesni? Kuo jie tokie geri?
(0) 2019-09-15 7
Subalansuota mityba yra tokia, kuri jūsų organizmui suteikia maistingųjų medžiagų, reikalingų tinkamam jo funkcionavimui, rašoma healthline.com.
(0) 2019-09-12 5
Maždaug 50 milijonų pasaulio žmonių gyvena su diagnozuota demencija. Kiek žmonių demencija kamuoja apskritai, mes tiesiog nežinome. Protinių gebėjimų praradimas dažnai matomas kaip neišvengiama senatvės dalis, tačiau mokslininkai teigia, kad patys galite sumažinti demencijos riziką. Tereikės pakeisti mitybą.
(0) 2019-09-09 3
Kiekvienais metais ima ir žaibiškai išpopuliarėja vienokia ar kitokia dieta. Anksčiau tai buvo dieta pagal kraujo grupę, keto dieta, Pioppi dieta, glitimo nevartojimas ir t.t. Dabar atsirado monodieta, organizmo detoksikacija aktyvuota anglimi, „Noom“ dieta, ribotas maitinimasis ir Fast800, rašo sciencealert.com.
(6) 2019-09-09 10
Mitybos kraštutinumus, pasak Santaros klinikų gydytojos dietologės Evelinos Cikanavičiūtės, galima suskirstyti į dvi dalis: maistinių medžiagų nepakankamas vartojimas ir atvirkščiai – per didelis maistinių medžiagų vartojimas, su kuriomis ir gauname per daug energijos.
(0) 2019-09-06 3
Ir skaidriam protui, ir gražiam kūnui, ir gerai nuotaikai. Avietės ne tik padeda palaikyti įvairias kūno sistemas, bet ir yra puikus smaližių pasirinkimas.
(0) 2019-09-05 4
Antioksidantai yra junginiai, padedantys atitolinti ląstelių pažeidimus ar net galintys užkirsti jiems kelią, rašoma medicalnewstoday.com. Vartojant daug antioksidantų, jie gali apsaugoti organizmą nuo oksidacinio streso, kurį sukelia kenksmingi laisvieji radikalai (nestabilūs atomai).
(1) 2019-09-05 -1
Neretai moterys ant nagų pasirodžiusius pakitimus slepia po nagų laku, tačiau tai atsiranda ne šiaip sau ir gali pranešti, kokiais vitaminais ir mineralais laikas papildyti savo organizmą.
(4) 2019-09-02 28
Kad alkoholis yra blogis, žinome nuo vaikystės. Nepaisant to, jo vartojimas nemažėja, nes alkoholis tapo mūsų kultūros dalimi. Juo „aplaistome“ ir pergales, ir nesėkmes, ir džiaugsmus, ir nuobodulį. Šventės ir draugų susitikimai jau sunkiai įsivaizduojami be svaigiųjų gėrimų.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos